КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 15 531
  • 618
  •   4
Отговори
# 570
  • някъде другаде
Добро утро! Спах добре и се наспах. Днес последен работен ден.
Яжка , дано да е така , както казва министъра , но до НВО има много време и ще го променят поне три пъти.
Фло , за сега са. Ще си опека и ще сложа и във фризера и ще има и за зимата. А за китарата , сигурна съм , че ще се справиш.
Тану , хареса ми.
Хубав ден!

# 571
  • София
Добро утро, дружки! Добро утро, ТОНИ. А дано Кметът ви пусне по-рано, че да се приготвите за събора.
И аз се наспах, изпих си кафето и илачите, чакам милите съседи и тръгваме заедно - щерката към офиса, внучката на урок по математика и аз на тръстиката.
ЯЖКЕ, толкова е вкусна тази лютеница, че и останалите зеленчуци днес ще ги направя пак така - мързеливата.
КРАСИВА БЕЛЛА, как мина раздялата с досегашните работодатели?
На всички ви желая хубав ден. На вън май в хладничко? Обличайте се. РАНЕЛА, прибирай сандалките. Grinning

# 572
  • Вила Великула
Добро утро, момичета. Дойде сезона на абсурдите в облеклото. Още вчера на опашка пред еконт гледам един с боти на краката, един със сандали. Наистина в момента е абсолютна есен.
Даже Кюфтето, който обикновено обитава терасата, която на практика е стая когато и се затворят всички прозорци - иска да влезе вътре. Сега е застанал пред мен на вратата и нетърпеливо пристъпва от лапа на лапа.

Днес сме поканили съседите на рибно мени. Темата на вечерта е "Сбогом лято". Ще сме на риба и морски дарове.
Но, първо трябва да поработя, после да пооправя и след това да се приготвя за вечерта. Решила съм да направя ябълков щрудел. Не е свързан с лятото, но пък е нещо типично есенно.

# 573
Добро утро.
Утро ли е, ден ли е, то си зависи кой кога е стАнал, нали.
Когато ви изчета не остава време за писане, когато пиша пък съм чела- недочела или пък няма какво толкова  да кажа, ама да се обадя, докато не сте ме отлюспили.

Малко позагубих връзката с КГБ - то, последните срещи все са ми неудобни или да извън София и когато чета понякога не вдявам за какво иде реч.
Малко на Вайбър група стана тук за мен комуникацията, колкото е от споделеното е темата, двойно повече е от лични разговори, но всеки решава кога,  къде и с кого да прекарва свободното си време.

Иначе се радвам с вашите радости, здраве, сполука и хубави дни  желая на всички споделили празник.
При мен всичко е ОК - обикновено ежедневие.
Пожелавам и при вас всичко да е на ред и живи и здрави до срещата в Луковит.

# 574
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро. Днес се поуспах малко, но все пак в рамките на разумното. В 10 ч. ще водя колата за смяна на масло и филтри и ще се помотам в съседния ХИТ. Все нещо ще си харесам.
ФЛО, моля за рецептата на лютеницата. Имах я някъде, но не мога да я открия.
За мен сега е най-приятно време - изобщо не обичам горещините. Аз съм от тези с късите ръкави и сандалите. Чак, когато хората започнат да ме гледат
със съжаление , обувам затворени обувки и слагам връхна дреха. Всеки луд с номера си 🙂. Потеглям, че ще си изпусна часа.
КЛЕЧИ, изпревари ме 🤗 Хубав ден.

# 575

„Животът винаги ти дава толкова, колкото можеш да понесеш. Дори когато товарът изглежда непосилен, в теб има сила, която не подозираш. В най-трудните моменти се раждат най-силните ти качества.“

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Типично ранноесенно утро - леко хладно, тихо и с наченки на слънчице Flowers Maple Leaf
Вчера вятърът беше доста напорист, за сега е спокойно.
Тони, приятна подготовка за събора - обикновено са благосклонни работодателите и преди празници "подаряват" един следобед за подготовка. Дано и при вас е така.
Фло, предизвикваш ни с мързеливата лютеница. Все още удържам, но не се знае дали и аз няма да се наредя на редичката ... Е, това с китарата ме разби - умора нямаш момиче, много ти се радвам! Като момиче и аз много исках да се науча да свиря на китара. "Дупка" пробих на главата на баща ми и той ми купи една "Кремона". Познайте дали се научих ..., но си обичам мелодиите и песните, изсвирени и изпяти на този инструмент.
Пипи, чудесна тема за приятелска вечеря - обожавам морски дарове, но си ги ям само аз. И нашия котарак на село все иска да влиза вътре - хем да е на топличко, хем да е с хора. Много е любвеобилен, но не е случил много на стопанка. Бабата хем го храни само с гранули, които ние носим и "композираме", хем го гони да не влиза и му се кара (все едно, че я разбира), че лежи нон-стоп на черджето пред входната врата.
Тану, красива мелодия - благодаря!
Яжка, поддържаш форма с математиката - никак не е лошо.
Радвам се много за Гъбката!
Дано при Танчето всичко  се оправя и е ОК!
Днес ММ ще пече пипера за бабата, а аз ще спретна едни бързи банички за обяд.

Клечи, изпревари ме - радвам се, че се обаждаш. Липсват ми ранните ти разходки с приятелчето Simple Smile
Мамси, и ти

Усмихнат и спокоен петъчен ден на всички Heart  и

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 09:59 от makaweli

# 576
Привет, момичета и от мен! И аз, като Клечи, чета и за писане не ми остава време. Общо взето съм в час с това, с което се занимавате. Аз съм пълен пас относно консервирането. Сега си гриза нервите, че не си поднових книжката и се оказваме в ситуация коли много, шофьори - нъц. Всичките заети. До Казанлък автобуси - никакви. Някакви бусчета и то с неудобно време. Та малката щерка се прежали и идва с нас и ще работи от хотела.
              Радвам се на добрите вести от Гъбчето и дано скоро се появи в къщичката ни.
              Мамси, и аз ходя със сандали до късна есен. Обувам обувки когато вали.
              Красива Белла, тъкмо щях да ти пиша да си направим една минисрещичка, че работеше в нашия квартал и ти си напуснала. Причините са ми повече от ясни. Yum
             Спокоен петъчен ден!

# 577
Вчера забравих да пиша, че в Луковит съм с две нощувки.

# 578
  • Вила Великула
Ето ме отново да се разпиша и да споделя какви ги свърших. Та - поработих, има и още, измих банята, направих щрудел и баница със сирене от останалите кори, опекох червени чушки. Сега пия кафе и след малко започвам да пооправям прасарника, да пусна прахосмукачка и да измия пода.
После ще направя салатките и предястията и заготовките за вечерята. Като седним на масата, ще ги досготвя, защото те се правят на момента.
Клечи, не разбрах защо си мислиш, че сме като затворена вайбър група? Който каквото има си го споделя тук. Естествено, че има много лични неща, които някой не иска да се знаят от всички и може да си говори по телефона, но мен това не ме засяга. Важно е да съм тук при вас и да правим периодично срещите на живо.
Дидия, по написанота да разбирам ли, че сте в Казанлък? Надявам се на релакс.
Макавели, нашето коте влиза и вътре. Дори по-често когато е студено е вътре, но в топлото време не мога да го вържа. Започва да плаче до ввратата за да го пусна да излезе.

# 579
  • в сърцата на любимите ми хора
Леле, ПИПИ, ти си като многоръката Шива. Как успяваш да свършиш толкова много неща за толкова кратко време 🤗.
ДИДИ, а защо не си подновиш книжката? Става лесно и без чакане по опашки. Има и бърза услуга за 10 дни на цена от 22 лв. А обикновената е за 30 дни и струва само 11 лв. Ще си улесниш придвижването, а и няма да зависиш от никого. На почивка ли сте в Казанлък?
Радвам се за ГЪБКА. Дано скоро ни навести.

# 580
  • София
Мамси, цената за подновяване на книжка е най-малкия проблем.
Поне при мене липсата на практика, нахалните шофьори и всички хубавини на пътя ме отказаха. Човек като няма практика, няма навици може да направи много поразии. Ако бързам предпочитам да взема такси. А ако не е спешно - има гр. транспорт. Не, че в рейса не може да влети кола.....
Другото, което ме отказа беше самата кола - нищо не и разбирам, кога се сменят масла, когато нещо тропа, лампички светят. И за всичко да се моля на майстори - не.
Клечи, аз също не разбрах за вайбър общуването - какво имаш предвид. Да, виждаме се на живо, но който може идва. Другите чакат среща в удобен за тях момент.
Тони, знам ги чушките с чесън. Редовно си правм сега. Аз помислих за някакви специални кисели чушки. Все си мечтая за парени чушки, но не мога да намеря вкусни по магазини и пазари.
Пробвах да направя 5 бурканчета мин. есен - не се получи, омекнаха и заминаха в кофите.
Чакаме нашествието на мрънчоците. Готвя им мусака, подозирам как ще си я ям сама. Писна ми от спагети и кюфтета с бял сос.

# 581
Пипи, утре ще пътуваме за Казанлък на среща със състудентите на ММ. 45 години от завършването им. Той никога не е ходил сам. Не иска без мен, а и аз познавам лично повечето от тях. Е, пропуснали сме много от срещите и купоните от студентските години, но само ние бяхме женени от курса и бях бременна с голямата дъщеря. Малката се роди когато завършваха. Та сега тя ще ни е шофьор. Взе си хотел с хубав интернет и ще работи от там. Два дни ще бъдем.
           Мамси, повече от 10 години не съм карала кола, защото ми откраднаха чантата с документите. Влязоха у нас през нощта докато аз с децата спяхме, а ММ беше дежурен. Добре, че беше кучето та ги е изплашило. След това ми върнаха от едно РПУ книжката ,но без талон . Някаква жена си разхождала кучето и я намерила чааак на Сливница на брега на реката. Явно са метнали чантата там и книжката е изпаднала. Имах и документ от МВР и медицинско и .... така и не отидох до Дървеница в КАТ. При това шофьорите станаха много у дома и се омързелявих. Откакто ММ се разболя не кара кола и започнаха проблемите. Преди където и да ми се наложи да ходя той е на линия. Сега обаче .... греда. Само се ядосвам, но късно е либе за китка. Ран и Мими са свободни, но ММ не може да се съгласи да го карат внуците. Не иска да пътува и с големия зет /който е свободен/, а малкият е зает с много работа. При него няма събота ,неделя.Та добре, че малката щерка се съгласи.

# 582
Здравейте, момичета! Изписали сте доста, но ви изчетох, трябва да съм в час.
Фло, няма какво да му мислиш, твърдо съм ЗА китарата. Щом ти е ,,мечтание,, сега е времето, давай!
Тану, благодаря. Другия път - Пърпъл  Guitar
Дидия, радвам се за вас, това си е една много хубава емоция, да си изкарате чудесно. Пък кой ви вози, не е много важно, шофьори у вас и у нас много.
Пипи, пийте едно и за нас, явно наистина ще изпратим лятото, още ми е лятно на мен обаче. Изкарала съм някое и друго сако за хладните сутрини, но друго не.
Тони, очакваме репортажи от събитието, дано ви е хубаво времето.
Не ви споменавам всички, но ви гушкам и отивам да хапна нещо, че и днес беше малък ад. От понеделник сме вече в почти пълен състав, та ще е по-нормално.
Хубава вечер!

# 583
У дома са дребосъчковците, похапнаха таратор и мусака по заявка от вчера. Айша, сестро, намигвам ти Wink
Сега играем на "гушкащата баба" - тичат около мен, хващам ги и настава гушкане, целуване и гъделичкане. Хайде чао от мен, свърши ми пуш-паузата.

# 584
  • някъде другаде
Прибрах се от откриването. Много сладки бяха децата от детската градина и малките танцьорки. Имаше и 2 певици , но те пееха , като мен.
Сега пека чушки , че съм обещала на сестра ми да и панирам.
Пипи , ти наистина си машина , как успяваш.
Тетка , Айша , завиждам ви за това , че сте с внуците.
Мисля да легна след Игри на волята.
Лека нощ!

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 21:15 от *Тони*

Общи условия

Активация на акаунт