КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 15 887
  • 634
  •   2
Отговори
# 615

Утрото е меко,напоено с аромат на горещо кафе и свеж въздух,а всяко падащо листо напомня,че промяната е естествена част от Живота!

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Тихо, спокойно, лежерно - така започва неделния ден Flowers Fallen LeafFlowers HerbFlowers Maple Leaf
Днес ще ходим на село. Ще занесем пипера на бабата, може би ММ ще изпробва новата си "играчка" за рязане на изсъхнали дървета. Това лято окончателно си замина една доста старичка кайсия и една ябълка.

Спокоен и очарователен ден баболинки, ако при вас вали - послушайте музиката на дъжда, ако ли не - погледайте синьото бездънно небе без да мислите за нищо Heart и

# 616
Няма такъв апарат, опитвах, стигнала съм до точката на "замръзване".
 Старо стихотворение, едно позитивно наричане , някои са го чели вече.
За които не са

Сезони за любов
15 септември 2025 г. в 13:59 ч.
Ако е обич - нека е гореща.
Ако е месец - нека бъде май.
Жадувана да бъде всяка среща,
а песента изпявай ти до край.
Художник цветен да е есента ни,
в снега да бъдат стъпки две в една,
а щастието нека да остане
към морски пясък следваща вълна.
Към младостта от зрелите години
да си припомняме любовен рай.
Гореща кръв все може да изстине,
но споменът остава си до край.
Обичай лудо, точен е моментът.
Раздавай се на сцената - живот.
Приемай мимоходом комплимента -
сезонът тук сезон е за любов.

# 617
Добро утро, готини баби! Влизам набързо, че започвам с маратона с тенджерите, пИятелят иска мусака, чичо му не я понася, скъпият яде всичко, слава Богу, пък като си го вземат на обяд малкия, тате му искал нещо на скара...Убавиня, както казва Флото.
Много обичам разговорите с пИятеля преди сън. Снощи ми разказа, че в детската градина като става от сън, обикновено е изпотен. Затова си сваля пижамата и си облича ,,оригиналните дрехи,,. Направих му забележка, че не разказва добре приказката за гъбката. Погледна ме лошо и ето ви интерпретацията: Всички животни се наблъскали под гъбката, дошла лисицата и ги изяла заедно с гъбката. Те умряли, ама и лисицата умряла, защото гъбката била отровна. Сега харесва ли ти?
Не бях слушала приказка на ужасите, но винаги има първи път.
Усмихнат ден!

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 10:08 от Enisa60

# 618
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
Борянка, стихотворението е много истинско. Докосна ме. Не си спомням дали съм го чела. За апарата - не може ли да се замени с друг. Медицината вече толкова е напреднала, няма начин да не може да направят нещо.
Ениса, страхотен е пИателя. Бисер след бисер реди. Гушни го силно от мен.
Благодаря за съветите за подлютените ръце. Сега са по-спокойни. Ще видя после като правя нещо с топла вода как ще е и ще се възползвам. Аз вчера мазах с алергозан, слагах лед.
Днес за мен продължава лека-полека разчистване, но го правя между другите ангажименти.
Не съм мислила за готвене нищо. За обяд има супа, а за вечеря -ММ ще реши какво и ще направим нещо набързо.

# 619
  • София
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! Heart
България сега вази гледа. Честити сребърни отличия. Те са равностойни на волейболния Еверест!
Бяхме при съседите на телевизия и пица. Занесохме си трибагреника - развявахме го и скандирахме. Радвахме се на тези толкова млади състезатели! Не се предадоха до края. Да са здрави и да прославят България!
Сега почивка, придружена от солидна дрямка. Сутринта заспах на зазоряване.
БОРЯНЧИЦЕ, прекрасно е стихотворението ти!  Може би това ще бъде есенното ни стихотворение. Hug
"Художник цветен да е есента ни,
в снега да бъдат стъпки две в една,
а щастието нека да остане
към морски пясък следваща вълна..."
Споделяте за помощника в кухнята - ер фрайера. Ползвам го вече почти 3 години. Моя е марка SEG. Доволна съм. Днес пекох червени чушки - едри, месести, обелката им се сваля много лесно. Ползвам го почти ежедневно. Вчера изпекох патладжаните, чушките и доматите за кьопоолуто. Заслужава си да инвестирате в този уред.
Споделих с Ромео моето мечтание.  Guitar Китарата ще ми бъде подарък от него. От мен останалата работа. Grinning

# 620
Фло, много се радвам за теб и китарата. Имам голяма слабост към китарите, някой път ще ви разказвам.
Прегръдки за всички!

# 621
Браво за играта на нашите волейболисти! Да са здрави и да гонят нови върхове в спорта!

Енисса,  прегръдка за Бори!  Сладур и половина!

Бо_ряна, стихотворението ти е много хубаво! А ти не се предавай!

Благодаря за споделените мнения за вашите ер фрайери! Разгледах снимките и функциите им в Интернет.  Ще обиколя нашите магазини да видя по-обстойно какво предлагат и тогава ще реша. Син и снаха имат, ползвала съм го и знам удобствата на тези уреди.

Иначе днес мързелувам. Посвърших обичайни малки  домакински работи. Манджата е пържени тиквички с кисело мляко и чесън. Направих и не много сполучлив крем карамел. Съвсем НЕ неделно ядене, ама това измислих.

На всички в темата подарявам прегръдка.

# 622
Браво на момчетата!
Млади, красиви, успешни.
КАК, на каквато и марка да
се спреш няма да сгрешиш,
само реши къде ще го сложиш,
защото и това е важно.
Пипи, как си? Надявам се, че
болката е отшумяла.
Фло, преди време пак се колебаеше
за китарата, после закриха школата,
а сега то се дава знак от съдбата.
Действай момиче!

# 623
  • Вила Великула
Блаво на нашите момчета. Те са и най-младия отбор на световното. Тепърва ще се наслаждаваме на успехите им.
КАГ, за фрайера гледай и да може лесно да се почиства. Фрайера, който майка ми ползваше е на Филипс и беше странно оребрена тавичката , а отгоре решетката е метална, от ситно вплетени телчета.  Това няма чистене.
Белла, вече не ми парят ръцете. За 24 часа отмина. Снощи вече бях легнала като сте ми написали съветите. Ще знам за в бъдеще.
Днес добре се развихрих. Искарах всичко от под леглата в две от спалните. Минах с прахосмукачка и парцал. Подредих на Вики играчки  книги и нещата и за рисуване. От това произведох два чувала боклук. Подредих и прибрах летните обувки. А и успях да поработя.

# 624
А при нас валиии! Тих и кротък есенен дъжд. Много обичам така. Само дето стана доста студено.

# 625
Ех какви сте чевръсти! Браво!
Аз отложих есенното почистване за след 40 на татко. Прозорците са за миене, щорите и те, пердета, килими. Не ми се подрежда и пренарежда сега.
Днес не се видяхме с децата. Дребосъчка имала за наваксване за училище. Почна се Simple Smile
Хубава вечер, баболини!

# 626
  • Вила Великула
Тетка, моята кола е пълна с килими и килимчета. Помолиха ме след сряда да ги занеса  че имали изоставяне от графика.

# 627
Пипи, аз съм приготвила зад вратата 2 килима, в спалнята са две мокетени пътеки и съм в чуденка да ги дам ли на фирма или с керхера да си ги изпера. Притеснявам се да не ми ги донесат опаковани влажни, защото не искам пак да ги застилам. Много по-лесна и практична ми е поддръжката на чистота само с ламинат. Естетиката в момента не ми е важна.

# 628
  • София
Аз проспах мача, но  и не разбирам от волейбол. Имам роднина волейболист и треньор, дъщеря му и тя играе някъде. Но заради жена му не поддържаме връзка. Дълга история, споменавала съм роднините на баща ми.
Уж приспивах Мрънла, но откъртих след нея.
Нищо, поздравявам момчетата с второто място - постижение си е.
Все така да побеждават.
Тетка, уж трябваше да пишем ченгелчета с Мрънч. Но в петък вечер ги доведе леля им и ме увери, че са готови с домашното. В събота сутрин той не можеше да надраска нищо от уж наученото. Предчувствам проблеми в ученето по-нататък.
Сдадохме ги на мамка им след обяда. И това ни зарадва, че отбягваше виждане с нас близо месец.

# 629
  • някъде другаде
Българи , юнаци! Тези момчета , почти деца ме разплакаха от радост.
Преслав Петков , който е от Правец познавам баща му. По - малък е от мен , но сме комшии.
Днес и аз започнах с прибиране на летните дрехи. Изведнъж стана студено.
Искам си лятото.
Ениса , пИятеля е страхотен. Винаги успява да ме разсмее.
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт