КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 13 526
  • 556
  •   2
Отговори
# 510
На терасата си имаме щурец. Много е хубаво!
Днес си видях за малко внучетата, а утре ще водя Дребосъчко на градина. Каката ще е с татко си към училището Simple Smile Хубаво било там, учели математика Wink
Приятна вечер и лека нощ, баболини! Heart

# 511
  • София
Да се разпиша - уж лежерен ден днес, но много неща за вършене по институции имах. А и цялото шофьорско племе май е излязло по улиците, задръствания.
За сушилните да се изкажа от моя гледна точка. Нямам такъв уред, но имам наблюдения от братовчеда. Той сушеше много плодове - сменя тавички, наблюдава докато ги докара до изсушени. Уж за децата, но те не ги щат - та той ги яде за да свършат.
Аз много успешно си правех сушени домати във фурната/турска, тип Раховец/ Върху решетката, на хартия за печене на 50 градуса за няколко часа. Естествено седя в кухньохола и ги наблюдавам.
После си купих фраер тип фурничка, той има и програма за сушене. Пак само домати правя в него. От целия роман давам един съвет - който има нужда да си купи фраер да гледа за функция сушене.
Иначе в Лидл има много вкусни сушени плодове без добавена захар. Късна есен пускат и сушени зеленчуци на петричка фирма/забравих името/ - екстра са. То ние колко ще изядем. Дори и да е супер-дупер натурално няма как да спрем да дишаме. А въздуха, поне в София е ....

# 512
Значи, ще се сушат цели грозденца
Аз имам две сушилки. Едната си е моя. Другата е на малката щерка,  ама не я ползва, подари ми я и само се възползва от резултатите.
Фрау Данна, сподели как правиш пастърмата.

# 513
  • София
Крайно време е да надникна при вас, че току виж сте загасили ламБите.  Привет, красавици!
Днес беше много разнообразен ден, Ходихме с Кати до ЛЛ. Пролетта след един грип направи синузит, та преди два месеца ходихме на УНГ в Софиямед, изписа разни илачи - мехлеми и спрейове, но не й мина. Та днес - снимка, преглед от ЛЛ, ходихме и за пълна кръвна картина, а утре ще ходим във Военна болница да търсим УНГ. Дано попаднем на читав доктор. А да знаете бабини илачи за синузит? Бих опитала.
След обяд бях на тръстиката, а привечер си събрах момичетата, докарах ги до дома и денят свърши. Чета две книги едновременно, но ми се доспа.
От вчера започнах да си подреждам лекциите и материалите за поредните занятия със "студентите" от късна зряла възраст. Набелязала съм си и няколко нови теми, та трябва да се поровя из книгите и в И-нет пространството, да събера материалите и да приготвя няколко нови лекции. Ще започна новата учебна година с две групи, а може и три да станат. Много ми харесва да се занимавам с това.
Хайде сега лека и спокойна нощ! Прегръдки от мен! Hug

# 514
  • sofia
Ето ме и мен...
Цялата минала седмица гледах дребосъчка. Много зареждащо ми беше. Завърших седмицата, заедно с момичетата, при Жана. И отново положително зареждане. Предстои ми тежка седмица, но мисля че ще се справя.

Аз от много години ползвам сушилня за плодове. В момента тази ми е трета. Първата беше проста. Просто духаше. После си взех на Горение, която има регулация на температурата и таймер. Определено бях много доволна от нея, но я смених с вертикална, със заден вентилатор и метални скари. Абе уж надграждам Simple Smile))))

Аз правя основно суша домати, защого много ги обичаме. Правя и червен пипер. Суша ябълки. Миналата година суших райски ябълки и се получиха много добре. Суших си и червени чушки за пълнене. Смокините стават божествени. Децата пък обичат ябълките да ги суша с малко конела. Абе играчка си, ама е вкусно. Никога не съм сушила грозде. На каква температура го правите, Тану и Макавели? Между другото и целувки съм сушила в в нея и стават. Няколко пъти правих и крекери.

Лека вечер

# 515
Прочетох, почетох, па викам и аз да кажа "Здрасти" преди да загася ламБата. Много ви се радвам, макар все още да не знам кой кой е и за какво се бори 😄. Не съм си сменила името все още, ще чакате включване. Първата ми среща на живо у Жани беше едно бижу. Много сте готини ама НАИСТИНА. Аз ще лягам, че тая седмица всяка вечер ще ме задържат до късно, та съм си откраднала час утре в 8 сутринта за зъболекар. Ама той е млад и много готин, та ще се прежаля да стана и най-ужасното - да изляза много рано. Прегръдки и лека нощ.

# 516
  • София
Фло, за синузит знам за промивки със солена вода. Сега има и разни спрейчета по аптеките. Също - затопляне с торбички с морска сол. Инхалации са ми правили като дете над тенджера. Сега продават инхалатори, по-безопасно ми се струва.

# 517
Аиша, и аз съм на същото
мнение относно сушилната,,,.
Имам фраер, но не ползвам тази
опция, за мен е безмислено.
Опростила съм до минимум
подобни занимания в кухнята,
в магазините има всичко.
С годините все повече ценя
трудът и времето си.
Както казва синът ми "мамо,
стига с този слугинаж" и купи
робот, след два пъти пускане на
прахосмукачка.
Да, не обичаме мизерията.

# 518
  • София
Добро утро от метрото!
Вчера си говорехме с Фло относно пътуването до Луковит. И понеже разбрах, че и новата баба има желание да се включи, запазих още една стая. Обаче тази стая е с 4 легла, последната налична и затова моля пак да се преброим и евентуално една двойна стая да отпадне. Засега аз планирам да пътувам с ММ, имаме запазена стая. Тетке, ти дали би размислила и да се присъединил към нашата компания, тъкмо малко да се разведриш?
Очаквам включване. И ви желая прекрасен ден!

# 519
Добро утро от хола ми Simple Smile
Много са хубави приготовленията за пътуване. Емоции, очакване... А като чета как преминават срещите ви Simple Smile

Фло,
Разкажи за твоите студенти и лекции.

Преди години подарихме на татко сушилня за плодове. Искаше смокини да суши. В крайна сметка я ползва за мръвки. Днес няма кой Sad

Вчера ми беше лежерен ден... Първи работен след рд. Ама днес ще наваксвам.

Хубав ден, баболини!

П. П. Алонелам, я какво хубаво име. Вложила си в него нещо. Кажи кога ще имаш имен ден Simple Smile

# 520
  • някъде другаде
Добро утро!
Тази сутрин се успах. Забравила съм да си направя алармата , след като я изключих в Унгария.
Снощи концерта беше страхотен , незабравимите песни на АББА изпяти от Милица Гладнишка и Люси Дяковска под съпровода на Плевенската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров. След концерта отидохме на ресторант.
Аз нямам сушилня , но имам фраер с функция сушене , но не съм ги ползвала. Ще пробвам тази година.
Излезнаха  ми резултатите и са добри.
Да ви кажа , че в Луковит човека , който е направил златния парк е направил градина на мира. Ще ги посетим.
Хубав ден!

# 521
  • Вила Великула
Ха добро утро и от мен! Станала съм още в 6,00, но досега четох актуални новини и информация, прегледах мейли и т.н. Днес съм замислила освен работа, да е ден на голямото пране. Събрах където каквото видях, по закачалки, столове и т.н., отделно халати, хавлии за баня, завивки. Дават днес да е слънчево и после пак от утре следобяд поне до понеделник - дъжд. Това поне ще ми спести поливане на цветя и храсти.
Снощи имахме инцдент с единия бидон с грозде за виното. Беше се спукал и сълзеше. Наложи се да преместим цялото му съдържание в друг. Добре, че бяхме подготвени с чисти резервни бидони.

# 522
Пипи, ще се пие вино!
Тони, радвам се емоционалното
изживяване.
Днес ми предстои важна среща,
стиснете палчета!
Благодаря на Нами, Фло и Аиша,
които ми доказаха, че съм
ьдравно осигурена.
Хубав ден!

# 523

Животът е поредица от уроци,които трябва да се изживеят,за да бъдат разбрани!
Х.Келър

Добро утро баболинки CoffeeCoffeeCoffee

Свежо и приятно е навън, усмихнато и с аромат на кафе ...
Тони, браво на теб за добрите резултати. А за концерта - без съмнение е бил чудесен.
Белла, стискам палци всичко да е ОК.
FrauDanna, сподели рецептата за пастърмата - ММ също прави и е много сполучлива. Суши я обаче като стане студено навън, на остъклената тераса. Пробвал е и в хладилника, но е по-добре навън. В сушилката не сме опитвали.
Нами, суша стафидите на 70 градуса по 12 часа (толкова е максималното време на таймера,  продължавам го докато се изсушат - обикновено 3 пъти по 12 часа), като периодично разменям тавичките.
aloneIam, сигурно вече си приключила със зъболекаря - дано е било успешно.
Пипи, бил е малкия дявол и  добре, че сте си били в къщи. Преди няколко години на съседката целия бидон беше изтекъл докато види , че е спукан.
Мериан, за нас си остава една двойна стая за 2 нощувки - петък и събота.
Тетка, много бих се радвала ако успееш да дойдеш.
Борянка, къде се изгуби, с какво се занимаваш?
Фло, на синусите много добре помага инхалация с лайка и сода. Също затоплям много силно обикновена готварска сол и после завита в кърпа слагам в областа на синусите и основата на носа до изстиването й.
Ениса, оздравя ли пИятеля?
КАГ, чудесно е, че имаш желание да продължаваш да работиш - така си полезна на себе си и на дечицата, които учиш. На мен след 9 месеца свобода дори не ми се помисля за работа - толкова умора съм натрупала в годините.
Вчера накълцахме част от чушките за фризера, днес е на ред чушкопека. Бабата и тя искала 5 кг, не разбрах само дали ще ги носим печени или сурови.

Хубав и усмихнат ден от мен Simple Smile и

# 524
Добро утро, баболини!
Тази сутрин заведох гушелинчето Дребосъчко до градината, нацелувах го хубаво и го "предадох на властите" Simple Smile Сутринта Дребосъчка се офлянкваше със ставането за училище, та поопъна нервите на баща си. В това отношение на мен се е метнала, направо ми е одрала кожата.
Разходих и кучето, пих кафе сред приятелите, които се събират обичайно по това време пред магазинчето и успях да се прибера навреме, за да сменя при майка ММ. Той пък отлетя да кара колата на техническо обслужване, масла, филтри и каквото си трябва.
Закусихме с мама, запалихме свещичката за татко и сега седнах на терасата, за да изпия още едно кафе и да ви прочета Heart
На всички ви желая хубав слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт