КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 16 510
  • 657
  •   6
Отговори
# 645
  • в сърцата на любимите ми хора
ТОНИ, Честит рожден ден на дъщеричката ти. Много здраве, много късмет и много истински приятели.
Аз днес съм си дала почивка. Ще се гледаме с телевизора, а довечера съм на театър. Ще метна и едни шницели във фурната, че требе и да се руча нещо🙂.
Ръми навън, но нека - на земята ѝ трябва вода. Да вали, дано помогне срещу безводието.
А на вас да ви е спорен денят.

# 646
  • София
Прибрахме се, чакам си кафето.
Докато чакахме лекарката ето какво ме впечатли.
До нас седна възрастна жена, придружена от  внучката си. Много мило я наричаше Бабче. Момичето извади гребен и започна да приглажда косите на бабката. Трогателно. Коментарът беше - когато бях малка, баба ме решеше. Сега е мой ред. Решенето приключи с гушкане и думите - Бабче, много си хубава! Дай ни Боже такива грижовни внуци!
Дойде възрастен мъж и попита - Има ни някой в кабинета? Отговорих му - Има лекарка и пациентка. А той ми казва- значи, мога да подам тази снимка. То аз от години вече не съм мъж, ами съм към жените. Засмях се и му отговорих - не заблуждавайте общественото мнение. Изглеждате чудесно и я как ви светкат очите. Е то едните очи дето останаха да светкат и да ги въртя насам натам. И мерака! Поблагодари ми, че съм му повдигнала настроението. Взаимно беше!

# 647
  • Вила Великула
Нами, погледни първо в инструкциите на мултикукъра. Например при моя трябва да се направа воден тест и може да се оправи грешката. Пробвай преди да носиш на сервиз.

# 648
  • София
Момичета, като едни социално ангажирани членове на обществото, не коментирахме агресията от "деца" над деца в Хасково и в София. Обикновено няколко срещу едно.
Спирам до тук, че нали съм такси, трябва да тръгвам. Ще се включа после.

# 649
Тони, честит рожден ден на дъщеричката ти!

# 650
Честит рожден ден на момичето ти, Тони! Всичко най - хубаво пожелавам! Да е здрава, щастлива и обичана!
Благодаря за отзивите за килимите, ще се възползвам. Преди години ползвах такава фирма, която взима и връща до врата, но никак не бях доволна. Тогава купихме перящия керхер.
Мериан, не съжалявайте за концерта. Дано вашия човек бързо се възстанови.
Ние с децата живеем през един блок, паркират си колата в нашия и оценявам, че е хубаво, че сме близо за добро или зло. Помагаме си взаимно. Контакта с дребосъчковците ни е много позитивно зареждащ. Понякога ни стопяват лагерите, но е весело Heart. Хубава е такава умора.
Днес преди обед се разходих до аптеката за лекарствата, но не им работеше компютъра за НЗОК. Взех само тези на свободно и седнах на кафе и фреш в отсрещното магазинче. През това време ММ и мама са си правили компания. Той ще готви чушки с доматен сос, та е млял доматите. Всички много му се радват на идеята, само аз предпочитам просто печени чушки със сирене, ама нека да си се занимава, щом му идва от вътре Simple Smile и не го мързи Wink
Чао до после, баболини!
Хубав ден на всички!

# 651
  • София
Та за агресията в училищата и на улицата. Ето, това ни донесе демокрацията и разните измислени западни ценности. Мисирките защо тичат и разпъват на кръст директорите и учителите? Важното е да има сензация. Хляб и зрелища. Защо не изправят пред микрофоните "създателите" на тия изчадия. Нека ги види цяла България. Да ги попитат така ли са ги възпитавали, на това ли са ги учили или може би у дома са видели тази агресия и насилие.  И това са утрешните майки, ще възпитават деца. Горко ни, ако това е бъдещето. Не са виновни училището и учителите. Та те им отнеха всякакви права - не могат да направят дори най-елементарна забележка на учениците. Веднага ще дотърчат родителите и ще застанат на буква Ф пред Директорския кабинет. За мен проблемът не е в училището, а у дома. Отговорни за възпитанието са родителите и то трябва да започне далеч, преди да отидат в училището децата им. Бих попитала тези родители - как ще се чувстват, ако насилници така постъпят с техните деца? За себе си мога да отговоря - плюя на скапаните закони. То кой ли ги спазва? Ще им отвинтя главите на тези новоизлюпени престъпници и насилници, ще им наместя чакрите. И да ме осъдят, ще разчитам на вас, да ми идвате на свиждане, да ми носите портокали и цигари. Вярвам, че така ще се пресече злото в зародиш. С галене по косъма няма да стане. Аз съм за по-строги правила и да знаят, че наказанията са сериозни. Без значение, кои са родителите и на какви постове са. Бих искала да знам как ще накажат сега тия "деца". Наказание трябва да има и за родителите им!!!
Ох, разгорещих се. Не мога да стоя безучастна и безразлична.

# 652
  • София
Фло, откога пропуши? Иначе съм съгласна, че родителите не бива да прехвърлят отговорността за възпитанието на децата си на учителите. И е вярно, че ние навремето имахме авторитет към учителите, а сега такъв липсва. Сега децата са добре информирани относно правата си, но не и относно задълженията си. Малко сме ги поразглезили. Обаче най-важно е да получават любов. Обичаното дете няма да проявява агресия.
Айде, даже слънчицето надниква зад облаците! Да ви е хубав деня!

# 653
  • някъде другаде
Фло , съгласна съм , че трябват по-строги мерки и наказания. Мисля , че "създателите" на тези деца и да ни ги покажат , няма да се засрамят. Сигурна съм , че децата им не за първи път проявяват такава агресия и те са информирани от учители за случващото се.

# 654
Най-после стигнах до къщичката ни. Имаме празник,  Тони да е здрава, силна и успешна Криси! Много радост да има в живота и, наздраве!
Аз продължавам по план  - гърч до дупка. Чакам четвъртък. Хубав ден на всички!

# 655
  • Вила Великула
Фло, съгласна съм, че голяма част от днешните родители неглижират възпитанието на децата си. И няма как да е по друг начин. Това е чалга поколението, което си отгледахме. Криворазбраната цивилизация. Учителите нямат никакъв авторитет, а родителите прехвърлят отговорността за възпитание на лигльвците им на тях. И накрая резултата е ясен.
Добре, че има и свестни деца из стадото. Единици са, но искрено вярвам в техния успех. Освен ако пак не заговорим за конспирации,  за това какво са ни намислили великите мозъци и дали това изпростачване на хората не е с умисъл.
За днес мисля да спирам със служебната работа. Уморих се много, заболя ме и врата и гърба. Мислех да продължа офанзивата по подреждането, но няма да е днес.

# 656
Пипи, гледайки "подобренията" на образователната ни система опростачването и неграмотността са в основата му. Като добавим и мнението на работодателите /всеки ден ги слушам по ТВ-тата/, че не им трябват образовани хора, а само нископлатени работници май си е точно целенасочено разграждане на ценности и образование.
             Фло, агресията на децата се предопределя от примерите, които гледат в обществото и от криворазбраната родителска любов. Семейства почти няма, има съжителства, в които май никой не знае какви са му задълженията и отношениятга се определят от финансовите вмъзможности. Обикновено агресорите минават по тъч линията и не получават никакви наказания. В някои случаи се вдига шум и след три дни всичко минало и заминало. Никой нищо не помни, защото не го касае лично. Топката на отговорността за възпитанието на децата  се прехвърля от родители на учители и обратно. И от тук излиза, че никой не контролира и не се интересува. Свестни деца има в свестни семейства. Нямам предвид финансови възможности, а морални ценности. Познавам много добре и двете страни и точно за това съм защитавала децата и внуците си и от учители и от съученици. В у-щето, в което учеха четримата бях направила пътека до кабинета на директорката или по-точно магистрала. Настоявала съм да се извикат и родителите на агресорите на среща с директора и съм им набивала канчетата без стеснение. На един младеж срещите бяха няколко и мама идваше с различни мъже и все бяха баща му. Не издържах и и казах да уточни точния баща и след това ще разговарям. Е, изключиха го, но това реши проблема в класа и у-щето, а не кардинално. Друг ще му тегли простотиите. След това се оказа, че и от там са го изключили. Та по принцип всеки гледа да се отърве и никой не предприема нещо за подобряване на възпитание.

# 657
  • София
Тони, да е жива и здрава рожденичката Криси! Да си сбъдва мечтите и децата да са здрави и ящни.
КАГ, много са ти писали за фраерите.
Моя е тип фурничка, с 3 тавички + въртящ шиш за грил + шишчета + цилиндрична кошница. Последните съм ги заточила в шкафа, не ги ползвам. Причината да го купя беше, че струва само 80 лв. Откриваха нова Била при нас и имаше прИмоция. После и съседката Фло инвестира. Преди това взех пак фурничка от Кауфланд, изпробвах я - ами не става точно това, което рекламират. Позачистих и я върнах - 180/200 лв. не си заслужаваше. Дехидратиране /сушене/ като функция имат всички фурнички. Но същата работа, а за повече материал ми върши  фурната на готварската печка. Градусите и на двете места започват от 40, суша си домати, пека си зеленчуци.
За детската агресия - Дидиа е обобщила, да не се повтарям. Но аз винаги учех Ани ако я ударят да бие, да блъска, какво да вика за да привлече  помощ. Вдяна чак в 6ти кл. и случайно видях как пред всички му върна  на агресорчето. От тогава не я закачаха. Преди това и при директорка съм ходила - нула внимание. Ами като респектирах лично 2 уж добри дечица и се спряха.
Кефи ме Мрънла - щом нещо не я устройва се впуска директно в бой, хапе, щипе, дере и вика за помощ. Като дойде учителка се тръшка ритуално - колко е онеправдана и набита.
Да, знам - не съм в общия хор за доброта, отстъпки, говорене и възпитание в търпимост.
Ролята на родителите - и там са различни. Но ако набитото момиче от клипа в Дружба не е споделило  как да му помогнат? Сигурна съм, че това не е първия сблъсък между нея и другите. И да са я заплашвали - защо не е казала в къщи?
Битки между ученици е имало и по соца, има и сега. Но тогава нямаше соц. медии. Като ученичка 70 те години помня битки между моята 35та гимназия и Строителния техникум. Пускаше се кръв, събираха си зъбите - така и не разбрах защо. Имах си гадже с кола - прибираше ме. На Маймунарника в Борисовата също редовно ставаха въргали. Прибираха ги за 1 нощ в МВРто, висяха на трамвая и викаха родителите в ДПС = детска педагогическа стая, а не партията сега.

Общи условия

Активация на акаунт