Отговори
# 90
Здравейте и от мен!
Лови, аз правя кашите с преварена студена вода и после затоплям леко в микровълновата.Кашите ни са на Слънчо.
Ние също отложихме хепатитната ваксина,защото бяхме със зачервено гърло. Говорих с хомеопатката ни и тя каза, че могат да се отлагат ваксини до 6 месеца.
Майчета, вашите бебчета крещят ли? Гошко от няколко дни крещи, вика та чак се дере. Интересен му е звука, защото се радва. Съседите ще си помислят, че го бия  Grinning. Ние стягаме багажа, защото ще ходим при моите родители към Варненско. Когато се върнем ще се отчетем как е минало гостито.
Лек и приятен ден от нас  Hug

# 91
  • София
Ето какво намерих относно интервала между ваксините: Интервали и съвместимости на имунизациите и реимунизациите -> http://www.bg-mamma.com/site/content/view/138/51/

# 92
  • София
 Привет, момичета!
 Простете за невежеството, какво е "урбазон" и защо е вреден?
(....ужас, легнали сме по корем по гащи, и в момента ги пълним  Sick....)
И друго да питам, че все забравям - видях, че освен бебешкия, има и други прахове Сано максима.Някой ползвал ли е, отзиви чувал ли е?

След посещението в банята да се отчетем...вече сме с "летен тоалет" и много ни харесва...само камизолка, гащи и чорапки-дивеем като невидяли.Въртим се във всички посоки едновременно...абе, няма мира вече ooooh! Имаме си и любима играчка-плюшено хъркащо мече джобен формат. Нарича се "гррр" (р-то с тремоло #Crazy)
Хайде, до после...  bouquet  bouquet  bouquet

# 93
  • Варна
Здравейтеее Hug

Малката ми върти номера някакви днес. Thinking Аз я чакам да се събуди и да ходим на разходка, а тя се размрънка, яде и пак заспа. newsm78
Лови, аз кашата само с вода я правя и много я харесва. Мислех с кърма, ама ми е трудно да цедя, пък и ме примързява. Whistling Кашата ни е ориз и рожкови (нямам престава какво е това) на Нестле - безмлечна, безглутенова.
Хера, ние си взехме сгъваема кошара за спане и игра на Чиполино уж да спи в нея, докато сме при майка ми, ама то с мойто диване на глава не се излиза. Crazy Спим си заедно на леглото - тя, разперила ръце, разположена по средата, а аз - свита в ъгъла, да не й преча. ooooh! hahaha Надявам се поне за игра да я ползваме, като почне да седи стабилно.
Патс, завиждам ви за пълненето на гащите. Joy Ема от няколко дни ака едни "барабонки" и то с голям зор. Sick И Дуфалак пие и пак нищо... Sick
Уф, отивам да я будя насила, ми че то деня свърши, голям сън - вече 2 часа спи. newsm78

# 94
Здравейте и от мен милички  Hug
Браво на Кръци за хубавата темичка и този път Hug
Много ми липсвате.Аз тука от време на време влизам за по малко да ви чета че после не мога да наваксам Mr. Green
Утре си тръгваме.Аз да се отчета че всичко с мен е вече нормално и кърмата си ми се стабилизира.Наистина всичко което изживях направо ми дойде в повече.Малкия тука спи много добре и направо рахатясахме с баща му.Хапва и заспива това е основното му занимание.Ходихме и на Смолянските езера абе направо приказка тука е истински рай за малкия.Това с кърмата може би обаче се получи от надморската височина незнам... newsm78както и да е важното е че всичко е вече зад гърба ми поне за сега. Praynig
Фрики понеже казваш че и на теб ти намалява кърмата моя съвет е храни бебо възможно най-често,пий многооооо течности,ядки а на мен последно май ми помогна бозата колкото и да ми се струваше глупаво но е факт освен това и тиквени семки.Казаха ми го тука две родопски баби. Mr. Green -но ефекта беше на лице.
Аир мила не знам какво ще ги правим тези нашите мишоци и как ще свикват с тези шишета но само да се молим да си имаме кърма понеже не за знам как иначе ще се храним.Кошмара е голям.Не го пожелавам на никой враг. Embarassed ConfusedМного се радвам че вашите обривчета са изчезнали дано всичко свърши по-бързо. Peace Praynig
Гудза и с теб разбрах че се е случило нещо неприятно с тея обриви дано да е малко и да се разминава по-скоро.
КикиНики браво на тебе страхотни снимки. Hug
На всички бебоци с зъбчета честито Hug Hug Hug
Кръци браво и на вас за хубавите резултати. Peace
При нас иначе новото е че започнах от вчера с 2-3 лъжички каша от елда на Хипп безмлечна и като че ли не му е толкова гадна както в началото пюретата.Дано да свокне и с тях че направо не знам как иначе ще се изхранваме само с кърма и ще наддаваме от нея.Иначе зел.пюре яде около 100гр в най-добрия случай.
Айде че стана много дълго.
Желая ви хубав и слънчев ден. Hug

# 95
здравейте и от мен и Ваньо!!!   bouquet
току що се върнахме от консултация! Да се отчетем--вече Ваньо е 7,800, а ръстът му е цели 71 см.  newsm44 От днес май ще започвам с кашата и после пюретата, тя педиатърката каза да съм бързала да замествам яденета, първо едно, после друго, да съм намаляла млякото, аз лично не съм съгласна, ще  действам според както смятам за правилно. Малко ме е яд що не се научих да кърмя а все си цедя мляко, ама нищо. Ако кърмех сигурно щях да откарам до над годинка, ама сега като гледам, то мляко има да цедя над година... Ще видим. Според зависи ще действам.

А, сложихме и трети прием ваксина за Хепатит Б и май това е то с ваксините до годинката. ваньо леко заплака само като вкараха ваксината в него, после млъкна, а за вземането на кръв беше такъв кротушко... Урината беше цяла одисея, държах го голичък един час, той успя два пъти да се изпишка и аз не успях да събера нищо, накрая след дълго чудене му лепнах този колектор и в ДКЦто най-сетне се изпишка (май като му вземаха кръв). Уф мина и това.
А това за алергиите и обривите... дано по-скоро преминат и те и дерматитите на всички бебчовци които ги имат, че да не се мъчат. Дали е заради всички химикали в храната която ядем?  newsm78

# 96
Днес бяхме на лекар заради обрива на Калоян, защото не изчезна  Cry
Педиатърката каза, че не е от храна по-скоро прилича на контактен дерматит. Можело да е от някое боди ако не е било много добре изплакнато от праха за пране, например. Изписа ни финистил капки и витамит С. Докато мине обрива каза да спра да давам жълтък и месно пюре, а като се изчисти хубаво може да мятам попарката. Дано се изчисти бързичко.  Praynig И попарка ще има... ама като навърши 7 месеца, така съм решила  Mr. Green

# 97
  • София
Здравейте и от нас!
Специално за AIR, която ме помоли ще опиша нашият случай! Венцислав също е с диагноза контактен дерматит - може да е от всичко. Обривите са локализирани само в областта на шията и деколтето, червени, на гнезда, не го сърбят. Кожната лекарка каза най-вероятно от ръбчетата на бодитата, праха за пране, изпотяване и подсичане в областта на гънките. Изключи хранителна алергия. Сега за втори път го мажа с кортикостероид (Адвантан). Тя каза след това да ползвам зехтин за тялото му, но това категорично няма да стане. Откакто сме с тази диагноза, изчетох всичко и се допитах до още 3 лекари, педиатри. Получих и 3 коренно различни едно от друго мнения. Едните казват мажи го със зехтин, други с пудра, трети с друго мазило. По този случай аз реших да спра да го мажа и къпя с каквото и да било. Само с шампоан косичката ще мия два пъти седмично и това е. Да видим какво ще стане. Отделно ще спра въвеждането на нови храни за около седмица. Ще сменя праха за пране, ще пера с минимално количество и ще обръщам бодитата наопаки при обличане. Отделно и нашите дрехи и бельо ще ги пера със същия бебешки прах. Ще го обличам по-леко, което вече е лесно заради горещините навън.
Само да кажа, че до този момент съм ползвала само козметика на Мустела и съм много доволна. Но е възможно и от нея да се изрива.
Предполагам, че не е хранителна алергия, защото когато се появи за първи път бях въвела само ябълка и круша. Ама знам ли вече?

Мире, радвам се, че си се успокоила и че кърмата е възстановена.
Sleepy, дано и вие бързо се оправите. Аз лично с попарата ще изчакам до към 9-10 месец.
Зъбчета и ние нямаме, но Венци точи едни дълги лиги, така че съм в очакване.
gudza, дано не се появява повече вашия обрив.

Това е в общи линии. Бяхме и на ортопед - всичко е наред. Ортопеда каза, като прохожда малкия човек, да го държим максимално време босичък. Исках още много да пиша, но друг път, че наближава часа за хранене. Пък и не искам да става досадна.

# 98
Момичета взехте ли си вече слънце защитен крем и какъв?Не знам какво да взема newsm78

# 99
  • Някъде в Европа...
Привет и от мен!
Първо с отговорите:
Бубе, Ради много мяташе ръчички и се удряше, защото явно го е сърбяло. По това време вече кожата на главичката му беше нацепена, ама аз откъде да знам какво е..., мислех, че са млечните корички, а и педито като не ми засили вниманието Rolling Eyes, даже го мазах с Мустела за коричките #Cussing out
Гудза, браво, че сте открили причината и всичко ще се оправи  Hug
Лови, на анс диагнозата ни я поставиха след като вече бяхме били трите Пентаксима. А за хепатитната, доколкото знам и четох, няма проблем, а и Ради нямаше обриви.
Мира, ей, супер за кърмата Hug. Споделих с педито за това, че гърдата ми е всичко за Ради и не може от шише да пие и тя ми каза, че е нормално, въобще да не съм го учела от шише, едва ли щял да се научи - направо на чашка. И биба нямало да просмучи Simple Smile, обаче щяло да ми е много трудно да го махам от гърдата и като говорихме за заместване на хранене, тя вика, че е почти сигурна, че и след зел.пюре ще иска да си суче, просто защото ще му липсва мама.
Слипи, много неприятно, но това е по-малкото зло, поне не е от храна... И ние пием финистил. При вас - в какво количество и колко време? Ние за тях сме с намяващи дози до пълното им изключване. Приспивали..., обаче на Ради не действат така Wink. За праха - на нас ни казаха много малко да слагам - 1/2 даже 1/3 от това, което съм слагала досега. Скорошно оздравяване на Калоян Peace
heart , благодаря за обеснението. Дано Венци се оправи бързо и да не се повтарят обривите. Praynig За новите храни - на мен ми казаха, докато има обриви, никакви нови храни.

Днес и ние посетихме педито заради няколкото пъпки по сгъвката на крачетата. Каза, че според нея е подсечено или е прегрят, не се дължи на алергия. Е аз спрях ябълката, де, като изчезнат пак. Ние пак ще пием калции. Главата му била още мека  Rolling Eyes. В тая връзка, Кръци, браво на Цеци, че се прибори с това Hug.
Абе, тия обриви и алергии защо се появяват чак сега? newsm78 Нали още от раждането ги мием, перем с едно и също....Много ми е чудно... newsm78
Днес и ние дадохме урина и кръв. Като му резнаха пръстчето, гък не издаде..., ама и момичето беше много мило, приказва му, смя му се...
за слънце защ. крем - лично на мен ми казаха да не го мажа, че нали сме с чувств. кожа да не реагирал и на него... (нищо друго не използвам освен балсама на Тайс и себамед сапун). Сеста ми обаче мин година е мазала племенника на морето с някакав много хубав, не е  козметика и се купува от аптека. Ще я питам и ще пиша.
Хайде лека вечер и много целувки!   bouquet   bouquet   bouquet

# 100
За слънцезащитния крем- аз я мажа с Мустела, но оставя нещо като бял филм колкото и малко да слагам. Може скоро да пробвам друг, но като се сетя колко пари дадох за тази едвам забележима тубичка и получавам хипертония Mr. Green
Много съжалявам за бебчетата с алергии и обриви, дано мноооого скоро да отминат тези проблеми Sad
Тези които си имат зъбки- еее да са ви честити, бели и здрави. Реа още няма, само в основата на венеца прозират двечки, но ще видим как ще е при нас.Иначе по цял ден сме навън, вече с пролетни дрешки, малката се кефи много.
За кашите- аз давам млечни- оризова и бананова, мисля, че е важно да има млеко на тяхната възраст, но естествено всеки си преценява. Аз пък се чуда от другия месец какво да въведа- месо или жълтък. Ще видим и педито какво ще каже де. А ми това е от нас. Весела вечер на всички. Hug

# 101
  • Стара Загора
Отивам на банкет Mr. Green
За слънцезащитния - купих и 30-ти и 50-ти фактор на Ейван..детската козметика. Днес му беше първото мазило  Crazy
Утре ще пиша повече  Mr. Green

# 102
Eййй Херооо, разби се от хойкане .... блазе тиии Tired Ние ще се къпем,мием, забелваме,храним ooooh!

# 103
  • Някъде в Европа...
Eййй Херооо, разби се от хойкане .... блазе тиии Tired Ние ще се къпем,мием, забелваме,храним ooooh!

newsm10

# 104
Ха, добър вечер!  Rolling Eyes
Калоян вече спинка, а ние с баща му се черпим. Чакахме гости, ама нещо не дойдоха, че имали проблем. Ама като сме решили да пием, то не ни пречи и двамката да я вършим таз работа...
Илиянка, сега като прочетох отново постинга ти се сетих, че мазах долния венец на Калоян с Дентинокс, че и него го мъчат зъбетата. Пък на упътването пише, че в редки случаи може да има нежелани реакции, като обрив,... Но пък това му беше второто мазане, два дни преди това го мазах за пръв път и тогава му нямаше нищо. (Аз и на лекарката казах за това, но тя клони повече към контактен дерматит, като не изключи и от мазилото да е.)
Та в тази връзка да попитам, с вие какво мажете венците?
Зеля, при нас положението сутрин е абсолютно същото. Той се събужда по-рано без да разберем кога, по някое време започва да вика.., ама стане ли някой от нас вече надава такъв рев... ужас. Изобщо не си помислям да сменям памперса. Правя млякото и давам.
Мария-23, аз слагам Калоян да седи седнал. Прави същите номера - навежда се напред, дърпа чорапите или се опитва да докопа нещо, а като иска да вземе нещо, което е встрани от него и се катурва. Днес му беше голям кеф това упражнение с катурването на всички страни, така сладко се смя!  Heart Eyes
Гудза, радвам се, че при вас нещата вече са наред.
Лови, аз пробвах да правя кашите с водичка (то така пише и на кутията), ама Калоян не е на същото мнение  Crossing Arms Ако не сложа поне една мерителна лъжичка мляко, не близва кашата.
Харт, на мен лекарката ми каза да мажа на Калоян само гънчиците след баня и да оставя кожата да диша. Но пък нищо не спомена за къпането, и си го изкъпахме със сапун на Нивеа (такъв ползваме от раждането). Само коремчето не мазахме.
Air, финистила трябва да го давам три пъти на ден по 5 капки. Док каза, че се изчислявало по 2 капки на кг тегло на детето дневно. Калоян е 7 кг и нещо съответно 15 капки на три приема. Но лекарката каза, че това е минимална доза, понеже обрива не е тежък.
За праха - аз винаги слагам по-малко от необходимото, сега ще слагам наполовина.
За слънцезащитните кремове - от две седмици обикалям магазините и търся слънцезащитен детски крем с висок фактор на Нивеа, защото съм доволна от тази козметика, но не само че не намирам на Нивеа, но не виждам изобщо такива кремове  newsm78 Къде да търся?
Ей, Хера, дойде си мъжът ти и ти хукна... златен мъж имаш, златен..  Mr. Green
Лека нощ от мен!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт