"Далечен град" - в очакване на ВТОРИ 🎥сезон🎥

• 26 054
  • 285
  •   7
Отговори
# 135
И тялото винаги е завито в саван.
Всъщност, споменах липсата на детайли около смъртта на Боран, защото ми се струва, че не е случайност или грешка на сценаристите, а като че ли оставена полуотворена вратичка за бъдещо развитие. Ще видим, до тук ни държат будни със сценария. Blush

# 136
До тук сценаристката си е много логична и последователна и не мисля, че ще си прецака работата като съживи Боран. Със сигурност ще има двойни игри, дали в миналото от Боран или някакъв нов ход на мама, но ще има... не трябва да им е лесно на Джихан и Алия иначе ще стане сладникава боза, а не драма. Харесва ми, много ми харесва и дори лудата Мине. Още не мога да харесам жената заместила Умру, ама има време, за кратко я дадоха макар да са търсили и визуална  прилика не ми е на нейното ниво, ама знае ли човек... ще видим...

# 137
Най-после изгледах 29-ти епизод, нека първо започна с моментите, които ми изпълниха душата като балсам.
Алия и Джихан: зряла комуникация, споделена емпатия и дълбочина, разбиране, откровеност, подкрепа - разкошни бяха! Дори това, че все още не са напълно готови за следващи стъпки, не се превърна в препъни-камък, защото го обсъдиха толкова ясно и изчерпателно. Толкова е освежаващо да видиш такива моменти в сериал, вместо отвратителното клише с недомлъвки и недоразумения!

Погледите на Садакат и Мине когато Джихан заяви, че обича Алия, а после и когато Алия вместо да се поддаде на евтината провокация с Боран, уверено стъпи напред, хвана Джихан за ръка и натри носа на Мине с това "Да, обичам го. С цялото си сърце".
Действията на Джихан през по-голямата част от епизода, особено що се отнася до Алия - неподдаването на провокации и заплахи, заявяването на чувствата и намеренията си смело, недвусмислено, стабилно...Евала!
Може би единственото, което не ми хареса, беше че накрая показа толкова явно отношението си към Еджмел на площада. Еджмел е нарцистичен, още повече се озлоби сега. Не, че неговите "всичко остава в миналото" не бяха чиста манипулация, но ми се ще поне веднъж и главният герой да прояви повече далновидност и хитрост, вместо толкова явно да заявява намеренията си.
Можеше да действат за намирането на доказателства, че Еджмел е поръчителят на убийството, но в същото време да не го оповестяват публично, нека Еджмел си мисли, че всичко е наред, нека се опиянява от свободата си и се разсейва с други неща...Ама не. Трябваше да се заяви пак като алфа наш Джиханчо.

Относно мистериозната жена, която се появи на гроба - очаквах да видя сцената от фрагмана, където Алия и Джихан са на гроба на Боран, когато я срещат за пръв път. Вместо това беше само Джихан, а после я конфронтира на улицата.. Не мисля, че Садакат стои зад това - тя е способна на всичко, но някак не ми се връзва да се гаври с паметта на починалия си син като намеква, че може да е жив.
Може би съм твърде оптимистична, но дори ми се стори, че когато Джихан на няколко пъти ѝ каза, че обича Алия, в очите ѝ имаше и човешка емоция (освен основната ѝ твърда решителност за отмъщение).

Хареса ми Садакат, когато отиде при Мине и я хвана с телефона в банята. Честно казано почувствах силно удовлетворение когато заплаши Мине, защото тя се самозабрави и реши, че като е бременна, може да разиграва всички и да си играе с безопасността на едно дете (Джихан-Дениз). Е, Садакат ѝ напомни, че тази игра има и обратен ефект.

Стигам и до това, което много ме подразни. Краят на епизода.
Мине се държи безоразно, изпълнена е с ненавист, психически нестабилна е - не е нужно да си психиатър, за да прецениш, че такъв човек е способен на всичко. Буквално се опита да прегази Алия и щеше да го направи, ако Джихан не беше я спрял...и какво виждаме във фрага за следващия епизод? Благородният будалък на Алия, която отново се бори да я спаси...за да може след това ОТНОВО да стане жертва на подмолните ѝ намерения.
Честно да ви кажа, в такива случаи разбирам и подкрепям логиката на Садакат. Колко пъти трябва да им навреди, за да се научат? Аман вече!

# 138
Новата актриса е с 7 години по-възрастна от Синем/Алия. Най-вероятно героинята ѝ е била омъжена за Боран преди той да замине за Канада.

# 139
Ако е била женена за Боран Садо нямаше ли да знае за това?? Нещо не ми се връзват нещата..

# 140
И аз изгледах серията. Много хубави бяха сцените  между Джихан и Алия. Как добре се разбират двамата, и как решително защитиха любовта си. Хареса ми, че Джихан не се поддава на провокациите на Мине. Защитава твърдо решенията си и любовта си. И точно така трябва да бъде. Също така, за първи път одобрявам действията на Садакат. Мине, си мисли, че като е бременна всичко и е позволено и ще може да ги манипулира всички. Тя може да заплашва и крещи, ама като видя обратната страна на Садакат, друга песен запя. Садакат е способна на всичко, и както видяхме в предишни серии никой и нищо не може да я спре. Според мен щеше да навреди на детето на Мине, без да и мигне окото. Между другото колкото и да не понасям Мине, и тя много добре изигра всичко- скандалите, виковете, ревността към Джихан, омразата към Алия. Много ми стана мъчно за Наре и Шахин. Те са втората ми любима двойка. Много ми се искаше да ги видим поне за малко щастливи. Всички ги отблъснаха, освен Еджмел който според мен крои нещо та е толкова благосклонен към Наре. За другата жена мисля, че някой и е платил за да се представя за съпруга на Боран. Или, наистина Боран е имал тайна женитба, нещо като Наре и Шахин. Няма да се учудя и някое дете на Боран да се появи по нататък.
И малко снимки от сета.

# 141
  • София
Вторият фраг на епизод 30 излезе и може да го гледате с автоматични субтитри.
https://www.youtube.com/watch?v=rblzJaFsHEM

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 21:41 от titinabg

# 142
Аз, бях сигурна, че Наре ще каже на Шахин за Боран, че му е брат. Не Мине, Наре ще ги предаде. След като научи Шахин, ще каже на Еджмел. Мине, колкото и да ги заплашва, няма да и стиска да каже на Еджмел. Разбра, че Садакат ще я разкъса.

# 143
  • София
Медальона вече е в пълен комплект от двама Джихановци.

# 144
Садакат да не е убила все пак Мине?

# 145

Хареса ми контрастът в думите на Джихан „прости ми“.
Той се извинява както на Аля, така и на Мине за това, че се е влюбил. Директното значение е едно и също – извинява се за онова, което сам е казал и обещал (най-вече на себе си), че никога няма да допусне.

Обаче към Аля изрича  думите си с пълна искреност, с цялата си емоционална откровеност, уязвимост и интимност. Към Мине обаче е хладнокръвен и безразличен, защото „любовта няма задължения“.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 01:03 от bennitta

# 146
Нови снимки от 30-та серия. Започвам с нов герой в сериала.

# 147
Нови снимки от 30-та серия. Започвам с нов герой в сериала.

Сигурно този ще търсят в Истанбул. И Мине не е умряла още хаха

# 148
Садакат да не е убила все пак Мине?

Кате, ако визираш тази част от фрагман 2, където Алия е на земята и изглежда шокирана и разстроена, а Садакат гледа решително, но някак примирено, все едно е станало нещо неизбежно (освен ако не е ловък монтаж) - и аз си помислих дали всъщност не е именно такава ситуацията, да е спасила с нейните си методи Алия от похищение...Ако е така, колкото и социопатско да звучи, ще ликувам!
Алия с нейното дразнещо благороство на светица-мъченица.. Много вероятно и характерно за образа ѝ би било, ако потресената ѝ физиономия идва именно от неодобрение на действията на Садакат, нищо че вероятно именно те са я спасили.
По време на този момент звучеше гласът на С. зад кадър, казвайки нещо от рода на "Какво си мислеше, че ще останеш, няма да заминеш, и няма да има последствия ли?" - но сякаш нарочно искат да внушат, че Садакат напада Алия, а всъщност тя има предвид, че в техния свят ако искаш да предпазиш любимите си хора и да оцелееш, не може да запазиш цялостния си морален компас неопетнен. Ох, много надълбоко спекулирам, ама много ми се иска да се окажа права!!

Забравих да спомена, че на 29ти епизод, сцената където Джихан-Дениз казва "Бабооо, а пък мама вече ме нарича Джихан" - и Садакат се задави с хапката си...безценно! Така се хилих! SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 149
Bea Snow да, но имам предвид и сцената от фрага, при която Джихан  крещи на Садакат: "Какво си направила?"
Що се отнася до търпението, което Алия и Джихан, че и Кая, Наре проявяват към Садакат, за мен то е резултат от традиция, от наученото отношение към възрастните и майката. Имаше момент в епизода, в който Кая й извика: "Уморихме се от теб!". Аз очаквах, че ще се разстрои от тези думи, а те са тежки думи към майка. Тя обаче вирна глава и взе да претегля нови планове.
Още нещо ми направи впечатление - студенината на Еджмел към Фидан. Значи ... струва ми се, че и за Садакат, и за Еджмел това е била голямата любов, превърнала се в всеобхващаща омраза. Тези двамата се мразят повече, отколкото има видими причини за това. Wink И мислят за себе си на първо място.
Аз не мога да изпитам никаква, ама никаква симпатия към Садакат и това си е... Confused

Общи условия

Активация на акаунт