"Далечен град" - в очакване на ВТОРИ 🎥сезон🎥

• 26 627
  • 296
  •   13
Отговори
# 285
Превода с БГ субтитри.
https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2025/10/3.html

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 15:20 от jfjallen

# 286
Изгледах серията с превод. Ами ... голямо напрежение от едни сал диалози. Щото нови действия по същество няма. Задръстено от собствени грехове, омраза и предразсъдъци цялото поколение на Садакат, Еджмел, че сега се вижда и Надин... Не им дават да дишат на децата си. Жестока борба е... Head Band

Рейтинги 32-й серии
Total: 15.46 (1)
AB: 11.06 (1)
ABC1: 14.39 (1)

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 00:28 от Katya_I

# 287
И аз изгледах преведеният епизод. Смесени емоции навсякъде. От шока на Аля до Садакат, Зерин, дори Демир. На Демир изпълнението беше върха. Такива чувства изади, и мисля, че той наистина е влюбен в Зарин.
Разстоянието между Джихан и Алия, начинът  се избягваха един друг, по който се страхуваха да се докоснат, и как се  опитваха да заглушат мъката си...
Това, което ми вдигна кръвното обаче беше Садакат.Тази жена е невероятна зла и лоша. Опитвам се да й съчувствам, но после  като,че я намразвам повече.Стигнах до извода, че Садакат  не  обича никого освен себе си. Тя твърди, че обича децата си, но всичко, което някога прави, показва обратното. Всеки в очите ѝ е лош, но тя не вижда собствените си грешки.Нейното мнение е най правилно, иска да командва всички и всичко. Раздава шамари, само ако чуе думи, различни от нейните.Тя е толкова е обсебена от себе си, че забравя  каква е била, а както знаем в младостта си е била доста далеч от морала и почтенноста. И малко преигра с този Боран. Ходи с един изцъклен поглед, вие като на умряло и не спря да му целува ръцете. А, злобата и омразата и към Алия достига необятни висоти.
Що се отнася до Джихан и Алия, бракът им е законно невалиден, защото Боран е още жив.. (последната сцена) Все още не разбирам какъв беше смисълът на този сюжет. Но само Боран е в кома в момента, всички останали дишат, но не живеят. Сега очаквам Алия да каже, че няма да се разведе, защото обича Джихан. И да отиде в полицията и да разкаже за Мине. Та, дано  вкарат Садакат в затвора и всички да си отдъхнем от нея.

# 288
Алия няма смелостта да отиде в полицията и да предаде Садо.

# 289
Каквато и да е Садакат е майка на бащата на сина на Алия и на любимия и. Ако я предаде тези връзки ще се ликвидират завинаги. Доколкото знам законодателствата не изискват да се свидетелства срещу роднини.
Общото правило в България е:

Според Наказателния кодекс на Република България (НК), всеки гражданин е длъжен да съобщи за някои тежки престъпления, ако знае, че са извършени или се подготвят. Това задължение е уредено в: чл. 205, ал. 1 НК – Непредставяне на съобщение за престъпление. Който узнае, че се извършва или че е извършено престъпление от определените по чл. 108–116 (тежки престъпления като убийство, тероризъм, държавна измяна и др.) и не съобщи веднага на властта, се наказва с лишаване от свобода до 3 години.
Изключения – когато извършителят е близък: чл. 205, ал. 2 НК гласи: Не се наказва, който не съобщи за престъпление, извършено от негов възходящ, низходящ, брат, сестра, съпруг или съпруга. Тоест — ако престъплението е извършено от близък роднина, ти нямаш наказателна отговорност, ако не го докладваш.

Важно уточнение: Това изключение не те защитава, ако: помагаш на роднината си да избегне наказание (напр. укриваш доказателства, даваш фалшиви показания и т.н.) — тогава може да носиш отговорност за прикривателство или престъпление срещу правосъдието; става дума за престъпление срещу дете, особено тежко престъпление или престъпление, което продължава (например домашно насилие) — в тези случаи може да има други правни и морални задължения за сигнализиране.

Обобщение:

Да, по принцип си длъжен да съобщиш за тежко престъпление.  Но ако извършителят е твой близък роднина (родител, дете, брат, сестра, съпруг) — нямаш наказателна отговорност, ако не го направиш. Не трябва обаче да му помагаш да се укрие или да прикриваш престъплението активно.

# 290
Честно казано, момичета, не разбирам защо се занимавате с Наказателен кодекс , бил той наш или на друга държава. Нали гледаме едно и също – Игрален филм / сериал/, а не Документален.

# 291
Защото може да се обсъди почтеността на Алия на база това, че не издаде личността на действителния убиец на Мине. Според мен малко повече правна култура никому не вреди. Но това си е мое мнение. Комуто не се нрави- моля отминавайте.

# 292

Смелост има според мен, но си дава сметка това до какво ще доведе. Джихан и каза, че няма да се меси, но на нея идва малко повече всичката тази мръсотия на Садакат. Жестокостта и студенината на Садакат са отвъд разбирането. Вместо да им даде мир, тя носи само нови обвинения, нови тежести на всички. Сякаш болката им не е достатъчна, и тя продължава да удря.
При рускините прочетох, че търсели жена да се присъедини към екипа, която ще играе ролята на биологична майка на Джихан. Историята е, че Азем е имал любима, която Садакат премахнала, но  естествено и взели бебето, т.е.Джихан. Та, Джихан не бил неин син. Като гледам как методично го мъчи и тормози, колко не навижда Алия, че всяка нейна мисъл е как да ги раздели и Джихан да страда, си мисля, че всички тези злини и доставят почти садистична наслада, и почти съм сигурна, че той наистина не е нейн син.
Деленето което направи на братята, хич не е случайно.

# 293
Иска ми се Алия да вкара в затвора Садакат,да и причини същите злини и страдания които преживя тя.
Нали уж прави всичко за децата си,а им причинява само болка.
Интересно ще е ако Еджмел разбере за Боран, тогава горко и на тази вещица.

# 294

Смелост има според мен, но си дава сметка това до какво ще доведе. Джихан и каза, че няма да се меси, но на нея идва малко повече всичката тази мръсотия на Садакат. Жестокостта и студенината на Садакат са отвъд разбирането. Вместо да им даде мир, тя носи само нови обвинения, нови тежести на всички. Сякаш болката им не е достатъчна, и тя продължава да удря.
При рускините прочетох, че търсели жена да се присъедини към екипа, която ще играе ролята на биологична майка на Джихан. Историята е, че Азем е имал любима, която Садакат премахнала, но  естествено и взели бебето, т.е.Джихан. Та, Джихан не бил неин син. Като гледам как методично го мъчи и тормози, колко не навижда Алия, че всяка нейна мисъл е как да ги раздели и Джихан да страда, си мисля, че всички тези злини и доставят почти садистична наслада, и почти съм сигурна, че той наистина не е нейн син.
Деленето което направи на братята, хич не е случайно.
И според мен на Алия не й липсва смелост, но тя е различна от жените в "далечния град", това все повтаря и Джихан. Тя зло няма да причини никому. И почтеност не й липсва, в действията си определено се ръководи от ясни принципи, няма противоречие в тях, честна и уважаваща истината. Противоречия се наблюдават при Садакат, която си е завършено лицемерие ... освен всичко останало.

# 295
Хубава серия беше, емоционална, много добра игра на актьорите /Джихан, Алия и Садакат/. Малко в повече, според мен, бяха сцените с Боран, но дали е било случайно или да ни подскажат това разделение, което Садакат прави между 2-та сина? Не знам дали идеята за това Джихан да не е неин биологичен син е добра, доста оплетено ще стане, но пък може това да е начина Джихан малко да се отдръпне от майка си, не че той не вижда ужасното й отношение към всички "деца" - Наре и Кая. Май за Кая повече страдаше в един момент /не помня вече кой/. Наистина не знам защо тя е толкова злобна и лоша към децата си. Човек не се ражда лош, животът може да го направи такъв, но тя, независимо от това какво е преживяла, след това е срещнала човек /Азем/, който й е помогнал, а може би и обичал.

Но, дано в следващата серия Боран се "спомине", тягостни са ми тези драми, но най-вече заради детето. Ако то научи, това би било непоправима драма за него с възможни лоши последствия за в бъдеще. Не случайно Фройд е казал, че всичко започва в детството.

# 296
Теорията, че Джихан не е биологичен син на Садакат би обяснила толкова много... И аз смятам, че звучи достоверно, и че обсесивното ѝ поведение към Боран не е случайно.
Показаха ни интересен паралел между двете майки от старото поколение - Садакат и Фидан, едната вкопчена в сина си, целува му ръцете, вдъхва му аромата, зарича се никога да не го ПУСКА повече, още малко ще се впие като кърлеж в него...и другата, която се състезава със снаха си за отношението на сина си. Когато Шахин излъга, че е завел Наре на закуска, реакцията на Фидан беше: "Така лииии!? А мен никога не си ме водил да закусим навън, а аз все пак съм те РАЖДАЛА"...
Дори Еджмел го намери за нелепо. Всъщност, може и да спекулирам пак, ама според мен той повече си обича децата, отколкото Садакат.
А моментът с тиквичките, освен, че беше леко комедиен, послужи като потвърждение на моята предишна теория, че Фидан е била от богато и уважавано семейство, съответно идеалната партия, с която родителите на Еджмел и Азем са го уредили да се жени. И вероятно също като Кая - (каква ирония) е приел не защото много е искал... Не знам точно какви са били обстоятелствата, но пак казвам - тази внезапна ожесточеност към младата Садакат, рязка промяна след страстната им любов - не е случайна.
А Садакат е най-мръсното същество, лошотията ѝ граничи с демонично зло.
Там няма никакви извинения.

Много ми стана мъчно и за Демир. Знаех си, че има повече душа в него, отколкото искаха да ни накарат да мислим.
Той е като ранено зверче, което е виждало само студенина и грубост, но начинът, по който все още копнее за обич, за ласка, за семейство...смятам, че Зерин се повлия от това. Не само защото се страхува от реакцията му ако я загуби. За пръв път го разбра, стана ѝ мъчно и може би му симпатизира. Надявам се да се развие нещо там.

Общи условия

Активация на акаунт