Бременност и епилепсия

• 336
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте мами,

Имам контролирана епилепсия, пия Трилептал и след няколко опита вече съм бременна! 😊
Дали можете да ми препоръчате гинеколог и невролог в София, при когото да се следя?
Също след консултация с 3ма невролози и 4 гинеколози никой не можа да ми отговори каква доза фолат трябва да пия - казват стандартното, а в интернет пише 4-5мг дневно за жени на антиконвулсанти. В момента пия 1мг на своя глава и изследванията са ми на горната граница, но не знам достатъчно ли е?
Моля да споделите опит ако имате такъв и да ми препоръчате лекар? 🙏😊

# 1
Ако имате Епи и пиете редовно лекарства, трябва да сте диспансеризирана при невролог.
Задължително консултация, защото  дозата на Трилептал подлежи на корекция.
Същото важи за Фолат. Трябва личният ви лекар да ви насочи за избиране на лекар за консултациите.
Не мога да помогна с име, но може би неврологът ще ви помогне да намерите АГ с опит с бременност с Епи.

# 2
Ако имате Епи и пиете редовно лекарства, трябва да сте диспансеризирана при невролог.
Задължително консултация, защото  дозата на Трилептал подлежи на корекция.
Същото важи за Фолат. Трябва личният ви лекар да ви насочи за избиране на лекар за консултациите.
Не мога да помогна с име, но може би неврологът ще ви помогне да намерите АГ с опит с бременност с Епи.

Здравейте Simple Smile

Благодаря, консултирала съм се с невролог, не съм диспансеризирана и това е причината да питам за препоръки за невролог и гинеколог, към когото мога да се обърна.

Общи условия

Активация на акаунт