💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 1 (08.09 - 15.09)

• 59 931
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 140
Всичко е различно, мотото на предаването. Ама нищо по еднакво не видях , лансиране на жени,прецакване на мъже. Наградата е еднаква за всички, защо тогава има условия и то още в първата битка, да натоварим магарето или мъжа да е равностойно. По тази логика Павел да води с жилетка Ралица да не се чувства прецакана. Жените на думи и визитки са по мъже от мъжете, но в равностойна битка са си жени , интрига и по слаба игра. Гледал съм всички сезони с интерес и малко разочорование, но след първа елиминационна битка в сезон 7, която не изгледах ми стига толкова. Мотото трябва да е игри на волята елате да се погаврим с вас. Иначе нека най добрия спечели тази година, че в последните силно се съмнявам че беше така

# 1 141
  • софия
За Моника още не знам - наистина дава вид на голяма бяла птица, но да видим...
За Аниме-то  - интересна разказа Мартина при Ванчето. На съвета е искал първо да се размени с Мартина и да ходи на блатота вместо нея - не можело. После искал Наталия - не можело. Не е искал да изпраща мъж, останали му Ръждето и Горди. Ръждето с амулета не искал, щото щяла сигурно да се смени с някой от мъжете И останала Горди.

Интересно, че от продукцията са оставили това инфо в подкаста. Вероятно най-накрая са намалили малко цензурата - че всичките им подкасти бяха пълна скука. Малко "от кухнята" чудеса прави според мен.
Но за да се наострят отношенията в племето - спестили са им го вътре. Затова и Ръждето вика "не е мислил изобщо". И ние така си викаме.
И залагат сюжета сякаш двете Анимета и двете сини амазонки няма да играят заедно никогаш. Grinning
Няма лошо де.
И без друго двете сини амазонки  и двете зелени докторици са перфектната женска завера, ако се съберат. Grinning

Двете нови момчета ми харесаха.
Утре териториална нали?

Залагам - жълти на резиденция. Тия кифли все за нещо са ги оставили.  Хайде да си показват роклите и да ги махат от пейзажа, барабар с Тянчето.

Сините,  подозирам - на брега. Това хранене три пъти на ден със слънце само те го могат. Joy
Такава силна заявка не може да иде зян.
Продукцията да не лапа мухи седем сезона, Лапунов....
Не знам как ще се оправяш с Ръждето, умряла от глад.... Joy

# 1 142
  • USA
Ох,тя сега мрънка 24/7 и не е като да нямат приемливи условия...Не мога да си я представя на блатото или плажа.
Ще й спирам звука всеки път като си отвори устата.

Лапунов,мисля,че нищо не може да го бутне.Железен. И глад и студ,щом има слънце за ядене,добре му е.

# 1 143
Доктори, не доктори ....като типично племе всички срешу един...От тях очаквах повече...
 Траян ще бъде финалист.

# 1 144
  • софия
О, да, Лапунов глад няма да го бутне.
Ама си представям на втория ден как предлага на Ръждето  да хапнат за пореден път малко слънце ...... Joy

# 1 145
  • София
Хубава битка стана. Но тези жилетки трябва час по-скоро да ги премахнат, защото осакатяват много самата битка. Особено когато са само мъже е пълно безумие.

Траян ми хареса. Личи си, че е от отбор Фифо. 😊 Успех и на Мирослав, но ще му е много тежко на блатото. Реално ако не успее да влезе в голямата игра след първата битка най-вероятно ще бъде изгонен. Неговото влизане пък е добре дошло за Йордан, който ще има един живот повече на съвета. От друга страна Мирослав влиза свеж и нахранен и на предстоящата битка ще има предимство спрямо изгладнелите клетници там.
Жалко, че Миран отпадна. По-добър е от няколко от участниците в племената.

Много странно решение на Моника. Не вярвам да е толкова глупава, колкото я изкарват. С този ход ще е коментирана и в устите на хората. Тя е актриса и се бори там за екранно време и да бъде запомнена с нещо. Така че според мен всичко това е направено с някаква подобна цел. Но разбира се мога и да греша. Самият и ход беше чисто самоубийство, но специално в това предаване може и да има успех. Тук правилата са плаващи и когато един човек е сгафил фатално не винаги това води до елиминирането му. Поне не веднага след това.
Даже си мисля, че Моника е къртица на продукцията. Но ще видим. Не съм сигурен както за някои други участници в други риалити формати. Но обикновено винаги има една или две къртици в даден формат.
След тази реч на Моника картите на масата са свалени и вече всички знаят, че има две коалиции. Преди това Д-р Петров само подозираше. Сега вече мъжете знаят. Но тази женска коалиция се сформира след действията на Д-р Петров, не преди тях.

# 1 146
Нали на Мартин ергенина е човек Моника. Уредил е нея в предаването и Димитър от жълтите.

# 1 147
  • София
О, да, Лапунов глад няма да го бутне.
Ама си представям на втория ден как предлага на Ръждето  да хапнат за пореден път малко слънце ...... Joy
Неръждавейка по-скоро би хапнала Лапунов, каквато е бойна Grinning

# 1 148
Да оценим епизод 7  Kликни на картинката.

# 1 149
  • София
Покемоните на Фифо в сезона (лично той си ги обяви):
Д-р Петров (Лечители)
Иван (Лечители)
Ръждавичка (Феномени)
Траян (Феномени)

За Гого не знам за този сезон да има покемони.
То няма и състезатели по калистеника, а и Гого ако не се лъжа пак замина за чужбина (но си се прибира и в България, не е за постоянно).
Май Тянко се е готвил при него, ама не целенасочено. Но не съм сигурен.
Еми със сигурност ще знае за нинджата. Simple Smile

Мишето:
Не съм следил. Тук малко наизуст говоря.
Д-р Пекин, Карина и Моника от Лечителите
Но трябва да има още. Не са само тези трите.

За тези, които се чудят какви са тези покемони.
Взето е назаем от Надкаста, но в случая означава, че Фифо е подготвял участниците.

# 1 150
Записките ми за епизод 6  и 7

- Продължава да ме изумява как текат разсъжденията - да го пратим щото е силен (че да може ние  слабите да продължим). Бе как не се намери един да каже - пращам теб, защото аз съм по-слаб от теб!

- Въжето само под мишница - изключително несполучлив състезателен елемент, даващ възможности за тълкувания и витиевати съдийски решения. Доказателство за което е "арменския лъв"  -- един път мина с неговата си хватка, на втория път му рекоха - не може.   Втори пример - Мирослав се беше хванал за въжето. Камерата го показва два пъти, той напредва, Павката му викна чак при третото показване. Това му загуби ценно време защото го върнаха (вместо още първия път).

- Развиването на въженце от въртележката трябва да се прави след въртенето, а не преди него. Така печелиш време като едновременно ти се "отвива" свят и едновременно се отвива въженце. Писала съм го предни години. Щях да пиша че никой не е чел от участниците. А може би аременцът е чел Wink  Но уви - докато редовно пледирам - дайте им варианти за да мислят и оптимизират, продукцията редовно ме парира с "няма да им да дадем на мислят, ние ще си решаваме какво да бъде и то в движение, те не бива да мислят".
Павката:  Не развивай, ще те накажа.

Едно на ръка че заплитането на тия въженца е излагация за продукцията, която с малко мисъл и съвсем малко повече материали можеше да се избегне.

- Павката:  Мартина, свали центъра на тежестта!
1. Не че ми пука, но това не е ли "съдия дава акъл на състезател"???
2. Което повече ми пука - въпросният съвет е лишен от всякаква логика, защото Павката разбира от физика колкото прасето Гошко в стопанството разбира от стратегиите на Моника.  Всъщност след засилване състезателят трябва да заеме изправена поза, най-близо до оста на въртене за да добие максимална ъглова скорост - принцип който всички състезатели по фигурно пързаляне ползват редовно.

- Не спирам да се чудя защо въобще дърпат варелите с движение от кръста като от предишни години всички сме свидетели че през рамо и с ходене става по-бързо???

- Жилетките този път са тежки - нищо общо с това как Императорчо си я подмяташе.

Накрая - мисля че когато са решили да вкарват елементи на късмет, каквото е всяко целене за точност, трябва да се вкарва задължително повече от един елемент - два или дори три и то от различен тип. Когато е само един елемент, остава чувството (и у загубилият и у нас) че нещо не е напълно справедливо.

Пояснявам специално за Фродо -- заровени неща в пясъка не са пример за късмет, а пример за стъкмистика. Те трябва да се премахнат изцяло!

# 1 151
  • София
freespirit, благодаря за преразказа, ето че Калин наистина доста се е озорил с това решение и съвсем не е било "звездите ми го говорят", както Ръждичката не спря да внушава. Това, че е искал да се смени с Мартина, е много благородно, хубаво е, че го е разказала, ама не можа ли да им го подшушне и на сините без камери, та да не тормозят момчето двете харпии после? Защо, та защо.

# 1 152
От каста на Фифо най добро впечатление прави Траян. Дано като си отвори устата не стане същата отрова като доктора и Ръждавичка.

# 1 153
Снощи бях за Траян, радвам се че влезе директно в играта.

И аз се запитах защо тези момчета се водят резерви на фона на определени редовни играчи, ама нали си търсят образи, които да произвеждат сеири, да бъдат дразнители или просто да служат като инструмент на продукцията, така че нищо ново под слънцето.

Моника ме изкефи как им бутна къщата от карти на всички, тя си е камикадзе отвсякъде и се надявам да продължи напред, защото не е като да е слабачка тип Александра.

Докториците начело с краварката са отврат, в първи епизод тя ми хареса, ама от там нататък яко се осира, такава злоба, интригантстване, злословене зад гърба на другите, че не е истина.

Психо жокера и тя, мисли че е в диспансера и ги кара по анамнеза кой е по-по-луд, та да го изиграе.

А учителката - като доберман лае и едни криви физиономии прави, млади хора, пък толкова злоба и жлъч.

Направо съм в потрес от тези трите, първо - кои са те да държат сметка на когото и да е било, че чак и знаела ли къде се намира Моника 🤷 Второ - нали сте много силните жени, защо са ви бушони, нали искате да се биете на арената като амазонки, да веете мъжки скалпове? Да, ама само за визитката, влезете ли вътре и веднага ставате нежни кукли, които никой не трябва да плаща никъде, освен директно на финал.
Всяка година едно и също.

Мъжете в зеленото племе може и да въртят някаква коалиция, ама поне не злобеят толкова.

Шопа изтегли късата клечка с жълтите, 2/3 от племето очаква, че той ще им изнесе битката за територия и те просто ще цопнат в басейна на резиденцията без да си напъват.

Това блато за поредна година никакъв смисъл от него, предпочитам 3 локации и  повече на брой хора в едно племе, от колкото можещи играчи да гният там.

Оф, пак се сещам за изгорялата и напукана уста на Йордан, все едно са я шили, този тъп плаж, да намерят някъде, където има нещо близо до естествен заслон.

За днес залагам, че сините ще са на резиденцията, зелените на стопанството и жълтите пак на плажа.

Капитани - Петров, Чикагото и Шопа.

# 1 154
То май на плажа е по-зле от блатото....

Общи условия

Активация на акаунт