Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 11

• 5 034
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
Искрено благодаря, момичета! От другата седмица ще започна да звъня активно и дано успея да запазя час.
Иначе съм сигурна, че има много добри фетални специалисти в болницата, освен нея, но след като бях веднъж на преглед ѝ имам 100% доверие и ми се иска пак тя да ме гледа.

# 91
Ами аз да си кажа, че като цяло от Калев не останах особено доволна, някак все едно претупва нещата. Да не говорим за реплики от рода на: "Е, нали и предното си го родила по-рано и с това ще е сигурно така, ама нищо"...Д-р Арабаджи също не звучеше очарована от него, но да не й слагам думи в устата, които не е изрекла пряко. Успоредно ходих при д-р Ибрям във Фемиклиник и прегледът беше супер обстоен, всичко ми се обясняваше и се чувствах много по-сигурна. Да не говорим, че Калев беше объркал едни стойности за мозъка на бебето, дето д-р Ибрям като видя оцъкли поглед. Слава Богу е било техническа грешка. Д-р Ибрям също се е учил от д-р Чавеева.

# 92
Здравейте,
Тъй като съм в началото на бременността и много неща не са ми ясни искам да попитам дали мога през цялата бременност да се проследявам на друго място и да се запиша в болницата малко преди раждането и кога трябва да се случи това?
Тази цена за здравноосигурени - 3000лв, какво включва? Има ли доплащане за екип, и допълнителни интервенции?
В Токуда например има цена за раждане около 3000лв и доплащане за неонатален пакет още 1000 и, доплащане за стая като финално всичко излиза над 5000лв. И за това питам тук към тази цена добавя ли се още нещо?

# 93
Със сигурност се доплаща за болничния престой, но е добре да се свържеш с Информация за разяснение.

# 94
Тези 3000лв включват всичко + престоя в стандартна стая,доплаща се само ако искате самостоятелна стая или вип иначе си е 3000лв.Аз исках самостоятелна стая и тя беше по 100лв на вечер.

# 95
Здравейте,
Тъй като съм в началото на бременността и много неща не са ми ясни искам да попитам дали мога през цялата бременност да се проследявам на друго място и да се запиша в болницата малко преди раждането и кога трябва да се случи това?
Тази цена за здравноосигурени - 3000лв, какво включва? Има ли доплащане за екип, и допълнителни интервенции?
В Токуда например има цена за раждане около 3000лв и доплащане за неонатален пакет още 1000 и, доплащане за стая като финално всичко излиза над 5000лв. И за това питам тук към тази цена добавя ли се още нещо?

Това в Токуда е скандално, защото неонаталната грижа, докато бебето е в болницата, е поета изцяло от Здравната каса. Как не ги глобавят за това, че искат по 1000 лв. за всяко дете, било то здраво или с нужда от повече грижи...

# 96
Здравейте,

Това в Токуда е скандално, защото неонаталната грижа, докато бебето е в болницата, е поета изцяло от Здравната каса. Как не ги глобавят за това, че искат по 1000 лв. за всяко дете, било то здраво или с нужда от повече грижи...
Те като цяло нямат публикувани цени достъпни за всички, което не ми допада… Аз мога да имам една информация сега и като отида да раждам да се окаже, че са решили да ги вдигнат с 3000лв., без да е обявено. В Щерев има приспадане от Здравна каса, а до колкото разбирам в Токуда пак отиваш с направление и те си взимат парите по здравна каса, но облекчение за нас - никакво.

# 97
Здравейте! В началото на бременността си съм и се опитвам да се насоча към някой проследяващ доктор. Може ли да дадете мнение, ако някоя от вас познава или се е проследявала при др.Босева? Видях, че я няма все още в сайта, тъй като мисля наскоро се е включила в екипа на Щерев. И така генерално доволни ли сте от Щерев и според вас има ли някакви притеснителни минуси в Медицинския комплекс. За момента обмислям да взема пакет проследяване с раждане. Много ще съм благодарна за мнения, тъй като ми е първа бременност и се оказа доста сложно да се спра на място 😄

# 98
Аз се следя при д-р Босева. Писала съм и по-назад в темата. Не планирах да се следя в Щерев, понеже ми е далече и бях скептично настроена към болницата, но си признавам, че след първата ми среща с д-р Босева, веднага реших, че тя е човека. Мъжа ми беше с мен и също беше впечатлен, понеже сравнявахме с предишната лекарка, която установи бременността. Имах усложнения в начална бременност, като д-р Босева беше много внимателна, обстоятелна, спокойна, не претупва въобще, прегледите понякога продължават и по половин час, дори се случва аз да "давам зор", понеже знам, че отвън вече има опашка. Все още съм бременна и не съм раждала при нея, но откъм следене на бременност е много стриктна.
Аз лично я намерих в Супердок, където има най-много отзиви от всички лекари в Щерев.

# 99
Много благодаря за отговора. Разгледах я в Супердок, много хубави отзиви прочетох за нея. Пожелавам ви спокойно и леко раждане! Ще се радвам и ще съм много благодарна да споделите как е минало вашето раждане.

# 100
Здравейте! Някоя от Вас платила ли е целия пакет за 2 и 3 триместър и раждане. Чудя се има ли смисъл накрая, използват ли се повечето неща?
Също така мнения за доктор Арабаджи за проследяване и раждане секцио (има медицински причини) ще ми бъдат полезни.

# 101
Здравейте! Някоя от Вас платила ли е целия пакет за 2 и 3 триместър и раждане. Чудя се има ли смисъл накрая, използват ли се повечето неща?
Също така мнения за доктор Арабаджи за проследяване и раждане секцио (има медицински причини) ще ми бъдат полезни.

Здравейте,

Аз бях точно този пакет (+ неонатологичните прегледи) и смятам, че си обхваща всичко. Реално, ако не ви се налагат някакви допълнителни изследвания или прегледи, не би трябвало да доплащате. Отделно си има и плюсовете, че сте във ВИП отделението, сама в стая и тн.
За д-р Арабаджи не мога да кажа, моята лекарка и двата пъти беше друга 🙂

# 102
  • София
Д-р Арабаджи следи първите ми две бременности и изроди първите ми две деца - аз много я харесвам. Посетете я и ще прецените дали я усещате като вашия лекар. При последната бременност и раждане смених болницата и лекаря, но причините не бяха свързани с Арабаджи.

# 103
Здравейте, относно пакети за самото раждане - може ли да ми препоръчате. Засега се планира да е нормално раждане - незнам дали има опция да си избирам екипа ( не само лекарят, при когото се следя), но и акушерката? Обаче то как да си вземеш предварително пакет като не се знае накрая дали няма да се наложи секцио? Кога трябва да заявя и да си платя за стая каквато искам? Гледах ценоразписа, но не мога да разбера къде какво се включва и каква е разликата между различните пакети Sad  Реално не остана много време ... а аз още не съм разучила тези въпроси

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 10:04 от annonymous 18

# 104

Аз съм платила и съм при Арабаджи. Наистина почти всичко е включено в пакета, може да отидеш, за да ти направят презентация. Имаш право на избор в каква стая да си, за което няма да се налага да доплащаш. В 8-9 месец се заявява в каква стая искаш да си.
Арабаджи е страхотен лекар и професионалист, спокойна е и отделя винаги достатъчно време, обяснява спокойно всичко и отговаря на всякакви въпроси. Все пак е добре да се срещнеш с нея и да направиш сама преценка дали отговаря на твоите възприятия.

Общи условия

Активация на акаунт