Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 565
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Ами точно това е проблемът, че условията търпят тълкуване, което е недопустимо за задача. Личи си как за пореден път е претупана работата, колкото да се отчете дейност.

# 526
  • София
Добро утро,
хиляди благодарности на Фортуна за сканираните тестове, както и на Лизи (ако не се лъжа), за помагалото.

В тест 3, който Фортуна показа, има географски въпрос за относителна височина. Някой знае ли кога е въведен този термин? Някакси ми се струва, че ако изобщо е учен, е бил споменат с 1 - 2 изречения може би в 5 клас.

# 527
В Пловдив кои училища правят ден на отворените врати, без МГ-то? Лиляната, НТГ, Хуманитарната?
Английската гимназия правят ден на отворените врати точно преди коледната ваканция.  Или 19.12. ще го сложат или 23.12., слагат го като информация на сайта си, но  така че никой да не го види и чуе за него.

# 528
  • Бургас
А в Бургас правят ли отворени врати?
Вчера ,в Час на Класа , децата са имали посещение от една госпожа от „Кариерно ориентиране и консултиране" към Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас . Говорили са си за училища, приеми и други. Тя им е казала,че Строителния другата година ще направят  още една паралелка строителство и архитектура и така ще станат три. Ние ,както бяхме сигурни къде искаме. Сега сме сигурни,че не знаем къде искаме

# 529
  • София
На патерица пожелавам здраве и успех на щерката, Фортуна! Болните да се оправят!
Много добре направих като не отворих примерните задачи, но сега като ви чета разбирам, че и са ги дали без отговор/примерно очаквано разписване и това страхотно ме разсмя! Не стига, че се чудят хората от къде и как да сглобят всякакви разкъсани парчета информация, които достигат до нас, ами и отговори да няма, та съвсем да си тегли човек ножа Joy
Доволна съм от оценките, единствено по математика 5, много ясно! Simple Smile Пак ще има цяла година да се надбягва и бори със себе си, но това е положението там и никога няма да бъде друго.
Децата, които редовно получават оценки за преразкази в границите на какви точки се движат, че нещо не ми е ясно какво е добро постижение и какво кофти?

# 530
  • София
Включвам се волейбола- ВАСК (Стойчев Казаийски) има подготвителни групи, като в момента са на 2 места- Българско Школо, НСА и Британика (съвсем скоро, там ще е подготвителна група за по-големи деца). Тренира се колкото искаш, ако иска да се разтоварва 2 пъти седмично е достатъчно, ако иска и да напредва, поне 3 пъти седмично, като тренировките са от 17:30-19:30 НСА и 18:00-19:30 Школото.

# 531
Включвам се волейбола- ВАСК (Стойчев Казаийски) има подготвителни групи, като в момента са на 2 места- Българско Школо, НСА и Британика (съвсем скоро, там ще е подготвителна група за по-големи деца). Тренира се колкото искаш, ако иска да се разтоварва 2 пъти седмично е достатъчно, ако иска и да напредва, поне 3 пъти седмично, като тренировките са от 17:30-19:30 НСА и 18:00-19:30 Школото.
Rainy,  а кои от тези занятия са съботно-неделни, знаеш ли? През седмицата няма как  да стане иначе.

# 532
  • София
Няма съботно-неделни занимания или поне аз не съм чувала. Освен това места няма, ще се учудите, но наистина почти никъде не приемат нови деца. Ако някъде има, то са за набор 2018/2019, ако не е интересно за другите може и на лични.

# 533
  • София
Проверете зала Триадица. Там заниманията по баскетбол и волейбол са към Столична община. Не знам обаче има ли ги още и за каква възраст.
На стадион Славия също има волейбол за момичета.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 14:14 от Magenta2022

# 534
Проверете зала Триадица. Там заниманията по баскетбол и волейбол са към Столична община. Не знам обаче има ли ги още и за каква възраст.
На стадион Славия също има волейбол за момичета.
Проверихме в Триадица, но дечицата са 1-ви, 2-ри клас. Иначе тренировките са безплатни.

# 535
Аз влизам само за кажа, че видях, че законопроектът за изменение и допълнение на ЗПУО присъства в програмата на Народното събрание за тази седмица, така че явно предстои гласуване в пленарна зала.

# 536
  • shumen
Фортуна,благодаря за сканираните тестове.Разгледах ги и аз и ще видя да ги дам и на детето да ги разгледа и направи.
Svetlaem,точно така го накарах и аз тая седмица да направи с ученето и почти се получи.Лошото е,че в Понеделник има 3 разказвателни ,от които единия го има и Вторник и му идва малко в повече ученето.В Петък го карам да пише и учи поне по един предмет,но хич не му се иска.
Ели,моя иска футбол,но никъде няма съботно-неделни занимания поне в нашия град.За сега ходи само на народни танци два пъти в седмицата и му е достатъчно.
Моя по История и Музика има по 2 оценки вече.По История има 5 и 6,а по Музика-6 на входното и вчера 6 на активно участие.По Изобразително на входното има 6.Чак не можах да повярвам,защото той не обича да рисува никак,а за теория не е и чувал.

# 537
  • София
Моята няма време за спорт, нито за нещо друго. Чак се чудя дали е нормално това. От школата по БЕЛ - всеки път домашното е 3 или 4 преразказа плюс едно стихотворение наизуст. Тя само с това се занимава. Аз не знам тя ли бавно се справя, но не и остава време за нищо. Изобщо е може д аучи по разказвателните, освен това ходи на мат при учителка и там домашни....

# 538
  • shumen
Дидка,моя ходи на Математика 2 пъти седмично и 1 път Английски.По МАТ с госпожата решават това,което в момента учат и остава време и за нещо допълнително.Домашни от госпожата почти няма,но в училище господина им дава доволно.По БЕЛ не ходи на уроци,но там имат допълнителни 2 часа в училище.Този Понеделник им беше първият и са правили тест и после са го проверявали.Преразказа госпожата им е казала,че не им го дава,защото ще имат часове само за това.По МАТ също ще имат такива часове в училище от този Четвъртък.Ще видим и там какво ще решават.

# 539
Защо им е на децата да учат стихотворения наизуст в школите? Разбирам,  че трябва да се познават текста, но ми се струва излишно. В училище ученето наизуст има друг смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт