Аз съм студент в трети курс по право и напоследък започнах да се интересувам към кое направление да се насоча след завършването. След доста обмисляне реших, че професията нотариус ме тласка повече, тъй като имам особен интерес към гражданско право, семейно, наследствено право и търговско право и смятам, че тези дисциплини са важни за тази професия.
В същото време обаче чувам доста смесени мнения за тази професия. Някои казват, че нотариусите (както и адвокатите) са „наследствени“ професии и без определени контакти е трудно да се реализираш, а други ми обясняват, че с желание, знания и подходящ стаж всичко е постижимо.
Като за начало искам да вметна, че никой от моето семейство не е в правната сфера, реших сама да тръгна по този път, каквото и да ми коства.
Даже има и моменти в които съм обмисляла дали това е правилната посока към която съм тръгнала, но след като съм почнала нещо, искам да го довърша.
Бих се радвала да чуя реални мнения или опит от хора, които работят като нотариуси – как протича ежедневието, какви са предизвикателствата и как е пътят към професията.
Благодаря ви предварително за всякакви съвети! 💛