Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 12 587
  • 638
  •   4
Отговори
# 420
И какво спечели с този коментар?

Момичето казва 4 ваксини, кои са другите 5?

# 421
Това са 9 ваксини на един прием. Не е ли малко висок риска за реакции в предвид колко алуминий, други адюванти, антибиотик, чуждо ДНК, формалдехид и други съставки има в тях?

[quote author=Aglaonike link=topic=1813053.msg50588838#msg50588838 date=1765544071]
Какви са тези ваксини?
Две мускулни не са ли?
Защо 4 игли?

1. Hexavalente - Хексавалентната ваксина (дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, Хемофилус инфлуенца тип b (Hib) и хепатит B)
2. Neumococo conjugada (PCV) - пневмококова ваксина (пневмония, менингит, отит и др.)
3. Meningitis B (Bexsero) -  ваксина срещу менингокок B (менингит тип B)
4. Nimenrix (MenACWY) - тази е препоръчителна, не задъжителна. Предпазва от менингококови инфекции тип A, C, W и Y, като допълнителна защита към Meningitis B.
[/quote]

И аз много се шашнах в първия момент, но такава е практиката в Испания (а се оказва и в някои други държави също). Не са 9 отделни ваксини, а 4 инжекции, като някои от тях са комбинирани и затова защитават от повече заболявания, но това не ги пави 9 отделни ваксини.

Тук комбинираните ваксини се използват, за да намалят общия брой убождания. Аз питах дали може да се разпределеят в отделни дни, но категорично ми отказаха и казаха, че не е препоръчително, освен ако няма медицинска причина. Обясниха ми, че имунната система на бебетата е напълно способна да обработва тези количества. Реално бебето ежедневно среща хиляди антигени от средата - много повече от тези във ваксините. Съставките като алуминий, адюванти, остатъчни следи от антибиотици или формалдехид са в изключително малки количества, строго регулирани и многократно по-ниски от това, с което се срещаме ежедневно чрез храна, вода и околната среда. Реакциите се определят от типа ваксина, не от броя игли.

Консултирах се и с български лекар и той ми каза, че няма проблем и да не се притеснявам.

Последна редакция: сб, 13 дек 2025, 10:52 от Aglaonike

# 422
Ох и ние се тревожим от ваксините, но пък болестите, от които предпазват са още по-страшни. Иначе съм се наслушала на всякакви плашилки и страшилки относно качеството и съдържанието им, но! Със сигурност вярвам в едно: до 2 годишна възраст детето и мама са един единен организъм, и като психика, и като невро физиология и като енергийно поле. Мислите, емоциите, тревогите, страховете и нагласите на майката неимоверно влияят на здравето и цялостното състояние на бебето. Затова се настройвам позитивно, не допускам никакъв негативен развой и отиваме в кабинета спокойни.🤗

# 423
Момичета, как е регресията? 😀 При нас е с пълна сила - буди се по 4-6 пъти, мрънка и го взимам да го кърмя и си хапва доста, сякаш не е за успокоение. Започна да има и повече дремки през деня и вечер се изморява по-рано, та тотално променихме режима. Много е неспокоен, понякога и на 1,5 часа се буди.

# 424
Заспи ли - не се буди до сутринта. Ама заспиването.. последните вечери изпадах в нервна криза. При нея е това, че тя не заспива на ръце, с люшкане, шъшкане, дъра бъра каквото и да сме пробвали. Работеше само първия месец и после се приспиваше сама (буквално, имаше моменти, в които се галеше сама по косичката и само й слагах биба и заспиваше като с бутон). Не знам сега регресия ли е, Меркурий ли е, скок на растежа или някаква гадна комбинация, ама беше ужас. Тази вечер е една идея по-добре.
Много трудно заспива вечер, реве, пробва си новите умения (нищо, че цял ден това е правила) и накрая се превъзбужда и край. Онази вечер беше будна много часове.. гушкаме я, галим я, тупаме, шум, мелодия, тишина, на тъмно. 
Мисля за успокояващи, ама ЗА МЕН 🤣
Иначе е много добричка и кротка, забавна, ама дойде ли вечер ми идва да си тегля въжето.
Тя пък намали дължината на дремките, пък между храненията (на АМ) има големи интервали. Само се чудя какво да я занимавам😀

Преди няколко дена се събуди в 5:30 - ок, храним си я, обаче после почти два часа будуване, накрая заспа и аз очаквах да поспи както обикновено (винаги сутрешната дрямка е била плътна до следващо хранене или се буди 30-40 мин преди това, аз понякога си дрема, тя до мен си се забавлява), тя спа само час. Опитвах се да заспя, хем ми тежат очите, хем не мога.. следващите дремки бяха по 20-30 мин и още една по 1,30 ч. И това въобще не й попречи после да не може да заспи до 1… луди станахме. Все си викаме период, ще мине, ама като знам още колко периода ни очакват😀

# 425
Азара, същата работа сме вечер. През деня е душица, само дето трябва да му измислям занимания, тъй като вече отчетливо прави звуци на недоволство 😂, когато нещо му омръзне, даже започва да бърбори някакви негови думи.

Снощи...давам гърди, люшкахме, усилихме белия шум, не и не, рев та се къса. Аз обаче съм направила лек мастит на едната гърда и предната вечер бях с 39 температура и вчера цял ден с 37 и не мога да смъкна, та нямах сили да се изнервям. Пълно спокойствие, взех си го, сложих го до мен, той реве като на пожар..
придържам биберон, че иначе го плюе, имаме само един, който се опитва да засмуква, другите въобще не ги отразява.
Галих го по главичката, даже песничка му пях тихичко, накрая просто го гушнах, придържайки бибата, че след всяко засмукване се мъчи да я изплюе.
И както казваш ти, сякаш с натискане на бутон заспа, беше много странно и аз в една поза бях, не смея да мръдна, а не ми беше удобно 😂.
И още спят до мен с баща си...

А последните 4 дни заспиваше в 20:00,19:00,21:00 и снощи до 23:00 беше мъка...явно това ще е регресията за нас...

Вчера забелязах две зъбчета, долните две по средата, ще е като зайче като избият. Вижда се по-беличко май и на венчето под тях има нещо като бяла линийка, не знам дали си въобразявам...

# 426
И аз виждам като мехурчета долу в средата и от вътрешната страна на венците има зъбчета и отстрани зад кучешките и горе също встрани, бръкнах с пръст да опипам и да го почеша, направо полудя от кеф, много е лимонче тези дни, какъвто беше кротичък…. За мен е комбинация от регресия + зъби и нищо не иска - нито по корем, нито по гръб, нито настрани, упражнения, разходки из къщата в ръце, в количката, в кошчето …..нищо. Направо ми спира тока 😀
 На 18 сме на ваксина и ще ми каже педи какво става….
Събуди се в 4 тази нощ и край, като преди това на всеки 2 часа също се будеше….

# 427
И нашите последни ваксини са на 18-ти.После вече на годинка! 🍀

И аз виждам като мехурчета долу в средата и от вътрешната страна на венците има зъбчета и отстрани зад кучешките и горе също встрани, бръкнах с пръст да опипам и да го почеша, направо полудя от кеф, много е лимонче тези дни, какъвто беше кротичък…. За мен е комбинация от регресия + зъби и нищо не иска - нито по корем, нито по гръб, нито настрани, упражнения, разходки из къщата в ръце, в количката, в кошчето …..нищо. Направо ми спира тока 😀
 На 18 сме на ваксина и ще ми каже педи какво става….
Събуди се в 4 тази нощ и край, като преди това на всеки 2 часа също се будеше….

# 428
И аз забелязах при нея в основата на венеца две бели линии, ама голям зор, не дава да снимам😀 и ние сме на 18-ти на ваксини, има добър белег от БЦЖ, така че не мисля, че ще трябва на 7-ми месец манту и БЦЖ.

# 429
  • Бургас
Аз мислех, че си внушавам обаче правят разлика между играчки и ще почвам да крия и редувам защото започна да отказва да играе а преди така хубава се заиграваше с някои.Ние се кърмим и все още не ни е отпаднало нощното кърмене.Но поне в просъница успява да яде в 23 и после чак в 5.Вече му стана като график почти да заспи в 19-20 да яде към 23 и после в 5.Аз чакам сам да ми покаже кога е готов да махне нощното макар, че малко ми тежи вече това в 5.

# 430
Аз й ги редувам още от началото, защото забелязах, че някои ги зарязва и не ги отразява. Прибирам ги и след няколко дни  например й ги изкарвам пак.

# 431
Тези от вас, които имат по-големи дечица, може ли да споделят дали е възможно да се събужда с неистов плач и дори гърда не иска, за да се успокои, и това да е от зъбчета. Толкова жални муцки прави и даже сълзички пуска, че се късам…. Сякаш нещо го боли, както и да препоръчате нещо ефикасно за облекчаване Sad

# 432
Може от зъбите да са така раздразнителни бебчетата ви. Моят Мартин също постоянно лапа нещо, доста настървено гризе гризалките, ръцете и всичко. Привечер мрънка повечко. Взех Дентокинд, той е хомеопатичен и му мажа венците по 2-3 пъти на ден. Моментът, в който го намажа, спира да мрънка и да плюе бибата и си заспива. Иначе за по-тегави случаи има Дентинокс и Калгел, които са с лидокаин, но тях ги пазя като тежката артилерия за кучешки и кътници. За момента при нас Дентокинда работи и детето се успокоява и си спи. 😁

В началото и аз се запушвах доста и бях на косъм от мастит, но започнах да пия Лецитин и той ме спасява от запушвания.

За ваксините на Мартин му слагат наведнъж всеки път, никога не сме ги разделяли. Даже вече приключихме с тях до годинката. С първото ми дете също така процедирахме. Единствено са ми вдигали температура, която съм сваляла с Панадол.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 01:11 от Flower_94

# 433
И какво спечели с този коментар?

Момичето казва 4 ваксини, кои са другите 5?

Азара нищо не съм спечелила и нищо не се стремя да спечеля. Hexavalent са 6 ваксини в една + останалите три стават общо 9, нищо че убождането е от четири игли.

За всеки , който се интересува има предостатъчно информация на английски език за ползи/вреди/рискове/ефективност/бизнес и т.н от независими източници.

При нас регресията в съня отмина за два дни. Събуждаше се по два пъти нощем и си говореше нещо за 15-20 Мин и пак заспиваше.

Гастроентеролога съветва да започнем захранване,но мисля че е рано още. Преди 4 дни навърши 4 месеца, по-рано от 5м+2 няма да започна. Дори ме посъветва да купувам готови пюрета до 10-ти месец, защото били със запазени витамини заради специалната обработка. Мисля обаче, че ще си ги приготвяме сама както беше при каката.

По колко грама наддадоха вашите бебчета в 4-ти месец?

# 434
На 28-ми беше около 5300, Ще видим утре окончателно в кабинета, че само тази стойност си записвам като реална и проследявам.
Надявам се добре да си е качила, че ми прави малко номера с храненето

Общи условия

Активация на акаунт