Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 11 234
  • 555
  •   1
Отговори
# 435
На 4 месеца и 10 дни беше 6.800 кг. Беше наддал със 700 грама само, но е само на кърма и до колкото съм чела след 4 месец наддават по-малко, отколкото бебетата на АМ. Педиатърката ни каза, че всичко е ок, на височина беше дръпнал обаче пак 4 см и го измериха 63 см.

# 436
Да, по-малко наддават.
Вчера като я бях сложила в гнездото много се учудих каква разлика има от преди месец и сега.

5800 гр, 64 см
Родена е 2570,спадна до 2400, 47 см.
Добре си расте бубата. 🥹 даже последната седмица ми се струва, че на дължина рязко дръпна.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 09:43 от Азара.

# 437
  • Бургас
Нашия господин на 4 месеца го измериха 8,700 наддал е само с 500 гр само на кърма сме но съм доволна защото по едно време качваше с по 2 кг на месец и малко си притеснявах.В момента е 68 см и от доста време сме на 74 размер и 5-ца помперс.Все още не сме сложили последните 2 ваксини чак на 8-ми януари ще го сложим.Ще захранвам на 6 навършени месеци ако нямам някакъв спад в кърмата.Така процедирах и с баткото по-лесно ми беше когато вече можеше да седи.Не съм съгласна, чи купешките пюрета са по-добре направени а и в началото имаш 1 картоф 1 морков.Даже с тези уреди металните от икеа за готвене на пара първоначално ще правя.Баткото беше изключително лаком и бързо заместих кърмата ще видим как ще е бебето сега.Доста пристрастено кърмаче ми се струва особено сега когато го дразнят зъбите.

# 438
Нашите ваксини приключиха днес 💉!!!
Поплака за минутка, но бързо забрави и даже заспа в колата на път за вкъщи.
Вече чак на годинка ще са следващите, малко почивка.

Нашият е вече 7кг, само на кърма. Започна да забавя качването малко по малко.
Но средно качва по 150грама на седмица засега.

# 439
Ние бяхме 7.9 на визитцията и съм в трескаво търсене на кошара, която да е подходяща за допиране до спалнята ни и да издържа над 9 кг че ще ги минем баш по празниците сигурно 😍 отделно съм най доволна от качеството на ромпърите от тему, хем са с ходило, хем с копчета по целите дължини и по двете крачета, което за нощно сменяне на пампи е най удобно, хем са от супер памук и разтеглив, но вече сме на размер 9-12м заради сушилнята и съвсем скоро ще ни стане къс.😍😅

# 440
И ние сме на 9-12 от 10 дни някъде, много в пухкав и не се побира в тези от 6-9...
А и сушилнята ги стеснява, както казваш.
Има едни от H&М 4-6 месеца и са му точни или поне бяха преди 2 седмици, рядко ги обличам, защото са с цип и се набръчква едно гадно.
За дължина нямам никаква идея колко е, тук не ги мерят на дължина, а обиколка на главичката. Във всичко си е точно в 50%, та предполагам е около 63см.
Обаче сме с 4-ти размер памперс и усещам, че до месец ще сме с 5-ти, големи бедра и тумбаче.

# 441
Ние през деня сме на 2ка пампи, нощем слагам 3ка да държи по-дълго. Тия с цип и аз хич не ги харесвам как се набръчкват.🫥 При нас обиколките на дрехите са широки, но височината си казва думата, ММ е 1.99, аз 1.75, и котенцето ще е висока 😅😍 личи от сега. То тук като ги мерят та.. толкова и мерят, ,педи я изкарва 63-4. Ние с рулетката 67-8😆

# 442
С тройка памперс сме от седмица, мисля да пробвам лидълските вече. В началото с единицата бяхме ок, но започнах да купувам кашони, ама сега бързо дърпа и все остават пакети.
Някой пробвал ли е, виждам, че са два вида тройки лупилу?

# 443
Аз щях да казвам, че моя син расте като да е на кърма, ама не Satisfied Добре че си записвам в беборан с колко е наддал, та се оказва, че за месец е качил 1кг, а не 700гр Smile
Още сме с тройка памперси, обаче на памперс хармони - купих ги преди да го ваксинираме понеже не знаех колко кг е, а и с тези темпове на растеж не знаех дали ако взема цял кашон 3ка обикновени ще можем да ги употребим. По-скъпи са, обаче толкова ми харесват Sleepy Струват ми се една идея по-големи от обикновените, но вече за трети път купувам и се чудя дали да не взема от амазон кашон 4ка...
Иначе и ние дрешки ползваме размер 74-80, защото размер 74, които съм му взела се оказва, че не му стават Astonished малко са му големшки 74-80, но другите като не му стават това е положението .. а е само 69см на дължина. На малкия крачетата също са му много обемисти (кроасанчета им казвам аз Satisfied) и като закопчаваме с копчетата стоят едни такива като дупчици за проветрение Smiley С ципче отдавна не съм взимала, защото не ми харесва как трябва да му пъхам крачетата. Уж по-удобни, ама за смяна на памперс никак не са ми удобни. А с копчетата так так и не се налага да го събличам целия. И с двупосочни ципчета имах и пак не ми беше удобно.

MayGodBless, аз за кошара ти препоръчвам обикновената икейска Smile Просто съм изключително доволна от нея. Евтина, стилна (поне за мен) и може да се долепи до леглото. В интернет има много клипчета как става номера и за следващото дете мисля точно така да направя Smile През решетките мога да си пъхам ръката и да я подавам на детето да ми я хване или пък да го погаля.

# 444
И ние сме така с кошарка, то сме така от ден 1 вкъщи, де. Взехме и колелца, но ни бяха излишни.
Прати ми обиколниците😀

# 445
Аз не го повивам, но прибирам ръчичките в чувалчето. Как не ми дойде на акъла по-рано... Нощния сън беше истински ад, ако може да се нарече изобщо сън. Махаше с ръце, будеше се, търкаше си очите на всеки 20-30 Мин досприспиване. Направо не знам какво ще правя като започне да се обръща и трябва да спра да му ги прибирам 😕
Иначе лекарката предложи захранване, но аз искам да изчакам максимално до поне 5 и половина, даже 6 месеца. Качва добре на кърма и не бързам изобщо.

# 446
Нашият Мартин официално вече се обръща от гръб по корем и на двете страни 🙃
До преди 3 дни изобщо не изявяваше желание, сега ела да го видиш, сложа ли го по гръб и докато не се обърне по корем, не се отказва. Даже се ядосва, когато му отнеме повече време. Изважда и ръчичката, която остава отдолу.
При него не стават прогресивно нещата, а изведнъж 🤣

# 447
При нас единствения прогрес с въртенето е като го сложим настрани да легне пада по коремче и така си и остава Smiley Не си вади ръчичката сам обаче. От корем по гръб пък изобщо не иска да се върти. Нощно време мрънка, че не може да се обърне от гръб по корем Satisfied Мисля си, че до 2 седмици вече сам ще може да се върти, но да видим Smiley

# 448
Не повивам от първия месец, първо, че не харесваше, второ, че след първия месец, през целия втори се обръщаше несъзнателно още и като я намерих по корем в кошарата ми пребледня😆 миналия месец започна осъзнато да се обръща по корем, понякога и по гръб, но тя и спи по корем само. Дневен сън може и по гръб, но нощния от две седмици, може и повече спи само и единствено по корем. И нищо не може да я спре😀 първите дни само треперех..

# 449
Леле, аз няма да мога да мигна, Азара. Те вече добре въртят главички, но...
Нашият спи по корем през деня върху гърдите ми само. Вечер до мен, но аз спя леко и само да се помръдне отварям очите, а ако не ме събуди до 2 часа се събуждам сама.
Изморена съм от това недоспиване, но така ще е още малко.

Вие правите ли някакви упражнения за диастаза? Аз започнах от три седмици някакви в YouTube, добре че беше кумата да ме светне. Не знаех, че е възможно коремните мускули да не се приберат напълно при някои жени.

Общи условия

Активация на акаунт