🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 17 123
  • 630
  •   2
Отговори
# 600
  • AMS
Благодаря за интересните постове!!!
Изгледах с превод еп.16.
Голямо предимство за лошите.
Руската мафия от Петербург бави, но не забравя.
Ешреф още не знае, кой е Динчер, кой дърпа конците,
и дори, че прокурорката е майка на Чийдем.
Нисан не знае какво прави и какво говори.
И една крилата фраза от Фарук >>>
Когато става дума за любов,
човек губи и главата, и разума си.

# 601
DivaRoza, много хубаво го обобщаваш с думите на Фарук.
Това май е ключът към състоянието на всички в този момент.
Ешреф е най-опасен, когато е наясно кой е врагът и къде е целта. Сега обаче той е в „мъгла“, т.е. няма ясна картина, не знае кой е истинският му противник, а най-болезненото е, че вижда как Нисан се отдалечава и не може да я задържи. Тази несигурност е по-жестока от куршумите.
Нисан, точно както казваш, тя не знае какво прави. Вината, загубата на Афра, новата близост на Динчер, съмненията за Ешреф… Всичко се натрупва като лавина и я прави емоционално непоследователна.
Фразата на Фарук е като резюме на цялата драма -когато любовта се намеси, разумът замлъква. И това е валидно както за Нисан, която губи посоката, така и за Ешреф, защото ако не беше любовта му към нея, той нямаше да е уязвим в момента.
Аз все пак се надявам, че именно любовта, която ги „счупва“, ще бъде и онова, което ще ги изправи отново. Wink

Ако искате да отидете на гости на Динчер, ето ви локацията

Чачо и Демет, които си говорят в колата, в очакване на сцената.

Понякога се налага да се чака дълго за заснемането на дори и много кратка сцена.
Ели и Гери сигурно също ще си спомнят, как гледахме колко време Неджип и Чаатай прекараха в колата и чакаха, за да може да заснемат просто идването им и паркирането пред хотела.
Зад това, което ние виждаме стоят много чакане и дълги часове труд.

# 602
Потвърждавам, Нези.

Днес нямахме ток цял ден. Преди минути го пуснаха. Обаче това ми позволи да си догледам серията.

Първо смешната част. Чаатай само си мисли, че говори руски. Гледах го няколко пъти, за да осъзная, че всъщност не знае какво казва. Това съм аз и моя турски. Сигурно и като казвам благодаря така им звуча.
Когато прокурорката хвана Кадир и Чийдем в крачка, Кадир изведнъж почна да гледа сякаш майка ѝ ги е хванала да се целуват.
Ешреф или по-скоро Чаатай прави една много странна физиономия като е наистина изплашен. Така изглеждаше, когато видя умрялата Афра, така гледаше, когато разбра, че са хванали Гюрдал. Така гледаше мисля и в други филми и затова си мисля, че е гримаса, която Чаатай ползва, за да изиграе смесица от ужас, изненада, отчаяние, безизходица. Една специфична гримаса с устата, очите, изобщо цялото лице.

Сега сериозната част. Разправията между тях в началото на филма не трябваше да се случва. Сестра ѝ е умряла, вероятно убита, убиха човек секунди преди да им разкрие тайна. Нисан не е закоравял престъпник. Тя излива душата си през този човек. А той ѝ говори за Динчер, и че не го иска около нея. Държеше се като ревнивец. Затова я разбирам. Тя не разбира какъв му е проблема с Динчер. Ешреф може да е много сензитивен и да усеща, че има проблем в този човек, но в разговора се представи като ревнивец, който просто не иска мъже около нея. Кой го решава, Ешреф Тек го решава. Самият Ешреф се извини и каза, че този разговор не е бил уместен. Не мога да се съглася, че тя се е държала истерично и му е търсила сметка. И двамата още от излизането му от затвора знаят, че не са заедно. Тя му казва, ме не може да контролира чувствата ѝ, нито тя неговите. Руя винаги ще е там. Дори самият Ешреф е объркан в чувствата си.
Естествено и аз не разбрах защо разказа за Руя на Динчер. А това, ме той я покани само дни след погребението да се видят навън намирам да крайно неуместно. Тази жена е в траур, скърби, а той ѝ говори за турнета.
Аз също мисля, че това е бащата на Ешреф. Но защо го е оставил да живее този опасен живот обречен на самота без семейство и любов не мисля, че ще разбера. Или поне няма да приема, че е бил правилен ход за един баща.

На финала на серията мисля, че на Ешреф му струпа много. Той имам чувството, че изпита вина за смъртта на Афра. Тази информация го остави без думи. Отделно заради него Гюрдал е пленен. Ешреф се разпада на хиляди парчета. Трябва му голяма сила да се събере отново цял.

Искам малко да помислим и върху нещо друго. Нека не забравяме, че само ние като зрители виждаме всичко. Нисан няма причина да не вярва на Динчер. Ешреф не знае за неговите интриги, не знае и че около новия му покровител има някаква тайна. Той пък отново не знае за Динчер. Нисан не знае, че е Руя и заради нея Ешреф е извършил първото си убийство. Той не знае, че търси именно нея. Дори Динчер до скоро не знаеше, че не са се намерили. Когато разсъждаваме върху едно или друго действие, имайки по-голяма част от пъзела пречупваме през това какво виждаме.

Играта на Демет се е променила много. Вече го няма онова изражение, за което се чудехме щастлива или тъжна е. И Нисан не мога да я сравня с Ферия. Тази жена изгуби всичко. Дори предпочита да изпитва болката от тава, че не може да е с Ешреф пред това на да потъне в мъката си. Защото това е такава празнота и тъмнина, която не може да поеме.

# 603
Току - що изгледах епизода.Няколко точки ми направиха впечатление.

Разговора на Ешреф и Нисан в къщата и.Разговора беше неуместен със сигурност,не му беше времето и мястото,но определено беше необходим.Тази отрова се е трупала и в двамата и трябваше да излезе.Ешреф трябваше да научи,че тя е изпитвала всички тези чувства и тя трябваше да чуе защо я е отпратил.Изляха си всичко таено през тази половин година.Нужно беше.Не беше точният момент,но беше нужно.И двамата свалиха картите на масата,не остана нищо скрито покрито спрямо мотивите и на единият и на другият.

Хадър определено му е баща.Загатнаха го , но това което остави извън всякакво съмнение в мен това,че му е баща е фразата на Хадър " Няма значение дали той ми се доверява,аз му се доверявам напълно",когато говореше с Неджля. Впрочем на снимката актрисата беше уау,много красива ,но като я видях във филма - дали е заради изражение или нещо друго не мога да кажа,но определено не подкрепи впечатлението ми от снимката.

Кадир както винаги си прави сметките без кръчмаря и Динчер ще му трие яко сол на главата заради проблема с руснаците.Какво е очаквал ? Ешреф да му плати стоката за 100 милиона долара и след това да му я докара ? Мега нагъл определено,но това ще му излезе през носа определено.От една страна Ешреф - от друга Динчер.

С прокурорката става готино-щом е проследила дъщеря си и ги видя да се срещат с Кадър още в следващият епизод ще видим коя линия ще държи . Ще пази и защитава щерката за да и се реваншира или ще държи на справедливостта .Тепърва ще разберем,но ги хвана на калъп и да видим как ще се опитат да се измъкнат.

Динчер е подъл ,като змия.В това емоционално състояние на Нисан е меко казано лесна за манипулиране и той се възползва от това .Но определено ще отмъщава и на двамата,не само на Ешреф ,но и на Нисан.Той го каза преди,но сега го затвърди.

Мога да поздравя Демет за играта,но образа на Нисан започва да се пропуква и да губи,ако скоро не се осъзнае,ще има спад в рейтинга - сигурна съм в това.Просто защото в момента около Ешреф се трупат врагове ,като акули надушили кръв,ако и Нисан му обърне гръб - то тогава нищо не остава за гледане.Все едно да стоиш и да гледаш как пребиват от бой някой легнал на земята.Няма смисъл - освен ако не разкарат Нисан сценаристите ,за да може Ешреф да се справи с враговете си,което още веднъж ще потвърди,че Нисан е тежест и бреме и Любовта с нея е грешка.

Ето този Ешреф искам . Опасен,непоколебим,категоричен !

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 01:47 от bof4eto

# 604
На мен серията не ми хареса особено.
Грешките на Нисан едно, на разпит си при прокурор за смърт на човек и се говори за романтика в миналото, направо смешно ми стана.
Отделно като сподели за Руя на Динчер, среща на която изобщо тя самата не искаше да отиде. Уж, на вечеря - поне две празни чинии да бяха сложили.
Чийдем не спира да ме дразни с Кадир.
Началник на полиция и какви ги върши в правомощията си.
Мислех си, че Кадир ще е следващият гръмнат, Чийдем май ще го изпревари.
Гюрдал два пъти бяга, неуспешни опита. Колко бой изяде и продължават да му подсилват образа със комикс.
Нещо  от страна на сценария тая серия не ми допадна.
Да, наистина се забелязва коренна промяна в артистичното поведение на Демет.  Значи можело (да повторя думите на Нези).
Нисан вече и вкараха филм в главата, че Ешреф е виновен за смърта на сестра и.
Чак Ешреф (поне за момент) повярва, че е отмъщение заради него. Изобщо трудни времена идват за двамата. Съмнения, и угризения! Малко ще се поотръпнат един от друг, ще се скарат ми се струва Ешреф
и Нисан.  Ешреф, обаче ще продължи да защитава Нисан. Нисан ще обича и мрази Ешреф едновременно, като постепенно стигне до истината.
Мисля, че преодоляването на всяко препятствия ще  прави любовта им по-силна.
Това с руската мафия ми дойде ту мач, няма да коментирам.
Прокурорката, никаква визия на прокурорка, от тук там въпроси. Ешреф направо си я сложи на място при разбира.
Чийдем се постара всички да разберат, че и е майка. Иначе тя самата я отрича като такава.
Цялата история се завъртя около Динчер.
Той ще дърпа конците , да видим до кога, дано не продължи дълго.
Ешреф по-малко ревност да проява и да си влиза в действие.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 02:32 от eliet

# 605
Добро утро! Coffee

Благодаря ви за споделеното!
Прочетох внимателно всичко което сте писали.
Гери, точно това и аз имах предвид- ние знаем много, Нисан и Ешреф- нищо.
Ние се ядосваме на техните реакции, но за тях всичко е много объркващо.
Ели, права си, че това прокурорката да разпитва за лични неща, по време на разпит за убийство е странно. Но, на нея и прави впечатление, че Ешреф е винаги там, където е Нисан и, където има престъпление.
За нея той е престъпник, излязъл по странен намин от затвора, само 6 месеца, след като е извършил убийство.  И то с помощта на нейната дъщеря, която е и началник на полицията. Надявам се, че сега, когато хвана Чийдем и Кадир заедно, а и имайки предвид това което знае за Сердар, за Атиф, ще започне да разплита нещата.
Всъщност тя е единствения човек, който може да го направи. Ще видим какво ще избере, както казва bof4eto- закона или дъщеря си.
За разговора между Ешреф и Нисан сте прави-беше необходим, за да освободят чувствата си.
Нисан в момента е като затрупана от лавина- нещата се стовариха изведнъж върху нея и още не може да реагира правилно.
Но, кой знае как да реагира правилно в такава ситуация?

Ешреф и обеща да е до нея, но ще видим дали ще успее да удържи на думата си след последните обвинения от нейна страна.

Ревността той си я проявяваше и преди това, само че я прикриваше зад фасадата на човек, който само контролира нещата.

Едно е ясно- предстои разрив между тях. Освен, ако не ни подвеждат.

Поне до 18ти епизод имаме сценарий, но аз мисля, че Етем Йозъшик има рамка и визия за развитието на сериала, просто допълва някои неща.

И още нещо- всички сме леко разочаровани, защото искаме стария Ешреф. Но да не забравяме, че всъщност проследяваме неговия път надолу, към края му, а не обратното.

Желая ви прекрасен ден!

# 606
  • Ямбол
Добро утро момичета 🥰 Нези напълно съм съгласна с теб.Снощи изгледах епизода и с букви като цяло съм си разбрала нещата и от първото гледане.Смея да кажа,че този епизод мен лично не ме грабна.Нямаше кой знае какво развитие в епизода.Главно беше за Гюрдал и неговите неуспешни опити за бягство.Единствено ми хареса разговора между Нисан и Ешреф в нейната къща.
Дано следващия епизод е по-хубав.
Обаче става ясно,че и над Динчер има някой който подкрепя спрямо бизнеса този "Старецът" ,но явно на Динчер не му харесват неговите наставления.

# 607
Момичета привет,
На мен много ми хареса сцената с руснака и как Ешреф го "застреля" с 2 пръста, браво за идеята,
това е най-впечатляващата от всички гангстерски сцени.
Другия момент, който ми хареса е когато Нисан четеше стихотворението на Афра и приятелката й
каза, че ще се получи хубава песен и започнаха да припяват...Най-великите творби са написани в
моменти на скръб, защото творчеството е лекарство за човека Simple Smile
За Ешреф и Нисан и чувствата им един към друг ще кажа, че не искат да приемат тази любов,
бягат от нея от страх и си измислят всякакви причини. За Нисан, която е малтретирана сексуално като дете
страха е един, за Ешреф, който трябва да е суров и концентриран за да оцелее и не само той, страха е друг.

# 608
Да, малко повече пълнеж имаше в тази серия, имам предвид Гюрдал.

И една информация, която разпостраняват феновете на Демет

Но това е и проект на Чаатай, така че, пожелавам успех!

# 609
  • Ямбол
Дано да спечелят награди ☺️.Заслужили са .
Впрочем имам чувството,че в този сезон ще гръмнат Чийдем започва да става неудобна и създава пречки. И да кажа,че режисьорите на на нашия сериал са топ.Уникално заснемане на сериала през цялото време всичко е показано в най-малки детайли.Примерно,когато Ешреф застреля с два пръста руснака дадоха водата във фонтана как тече все едно толкова бързо си отива живота или нещо такова.Някакво напрежение и очакване създават в зрителя.Много са добри ❤️👏 .

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 12:24 от roxy94

# 610
Аз от нищо не съм недоволна в серията. Имам мнение за срещата с Динчер, но това е заради сръбна на Нисан. Уж е загрижен за нея, а я натиска да ходи по концерти съвсем скоро.

Ешреф уж казва няма да те оставя, но постоянно я зарязва, за да води другата си война. Не го обвинявам. Само да не дава обещания, които не може да изпълни.

И двамата са много наранени. Тя е загубила всичко. Няма смисъл за живот в момента. Няма най-близкия си човек. Останала е съвсем сама. Дори и без родители, тя е имала стимул да живее заради сестра си. Няма и любовта на човека, в който е влюбена.
Ешреф има война за водене. Отново всички разчитат на него. Всеки го притиска. Не може да изживее любовта с Нисан. Няма я и Руя. Гюрдал е пленен. Карат го да пренебрегне принципите си, за да го спаси. Навличат му и нови врагове. Много ми е интересно как всъщност най-големият му враг този сезон всъщност го пази. Той иска да страда много и това да се проточи.

В този сезон Чийдем вече не ми изглежда толкова луда. Като видиш Динчер, майка ѝ, Кадир.

# 611
Много съм съгласна с това, че ние виждаме всичко, а всеки от героите има много малко информация.
Нисан е загубила единствената си роднина, единствения човек, който и е давал спокойствието, че не е сама на този свят. В момент на скръб е възможно да се обърнеш и срещу най-близките си, визирам Ешреф. Започвам да я разбирам повече.
Колкото до самата серия, вкараха доста нови герои и в тези три епизода се опитаха да ни разяснят кой с кого играе, надявам се при следващия вече действието да се "отпуши".
Може би в този епизод ще видим ретроспекции от детството на Гюрдал и Ърмак, щом са хванати заедно, сигурно ще си припомнят неща от миналото.
Чийдем не мисля, че ще я убият скоро, ама Кадир ми виси малко на косъм, даже си мисля, че може и Динчер да го приключи.

# 612
Отвличането на Гюрдал е вече три серии. Накрая си представям как и Хафизе ханем ще отвлекат. А Ешреф ще е съвсем Тек.

# 613
  • AMS

Благодаря ви за интересната дискусия по съдържанието!!!
Все пак бяхме предупредени, че в сценария ще има страхотни обрати.
и ето, че нещата се преобръщат. А режисьорът ги сглобява майсторски.
Йомер вече не разказва какво ще стане,
и затова много ми харесва това споделяне кой какво разбрал,
на кого му харесва, или не не харесва епизода,  героите, артистите,
на кого му е пълнеж, ту мач, или му е малко и трябва да покажат ...
Така всеки ми помага да видя общата картина,
да науча нещо ново, да се коригирам, да видя кое съм пропуснала. 
И разбира се да се изложа със сериалния си турски.
Вие ще кажете дали е така >>>
Чийдем е началник отдел hamir, на мястото на Сердар, 
а шефът на полицията е оня ниския, мустакатия mudür.
Не знам кой кога ще го гърмят, но и на Динчер ще му дойде времето.
Седа цитира Конфуций -
"Преди да тръгнеш по пътя на отмъщението, изкопай два гроба."
Има и още моменти, които искам да отбележа,
но като цяло повече ми харесва втория сезон на сериала.

# 614
Явно и Венета Райкова е фенка на Ешреф.😅

Общи условия

Активация на акаунт