🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 17 788
  • 665
  •   1
Отговори
# 630
Нези, благодаря за фрага и превода.

Да, Ешреф не е длъжен да разказва за Чийдем, но поне Нисан можеше да знае какъв е този неин нездрав интерес към него и нямаше на се налага да го лъже за някой неща. Това разбира се съвсем хипотетично. 
Проблемът на Ешреф според мен е съществуването на Руя. Това е нещото, което тя не може да преглътне. Тя се опитва да го забрави, защото е много влюбена в него, но дори Афра ѝ каза да си спомни за Руя и ще се опомни. Той се държи с нея сякаш Руя не съществува, но тя винаги е там. Като да знае, че той е женен, никога няма да я напусне и по-лошото - винаги ще я обича повече от теб. Тя винаги ще е на втори план. В момента жертва много за нея, но просто Руя не е физически там. Сигурна съм, че ако това беше друга жена(Руя), застанеше пред него и му кажеше да тръгне с нея, той щеще да остави Нисан в скръбта ѝ. Щеше да я погледне с онези жални очи, да ѝ каже колко съжалява, да се обърне и да последва Руя.

# 631
Нези, благодаря за фрага и превода - в сряда май ще оцелеят всички герои…
Гери, съгласна съм с теб за Руя, тя е третото колело във връзката им и то въображаемо, което е още по-лошо. За Ешреф Руя е имагинерна идеална жена, плод на детски спомени и мачовски мечти, недостижима от никоя реална жена.
Честно казано, аз още от средата на първи сезон си мисля, че ако съм на мястото на Ешреф и разбера, че Нисан-тази объркана и неуравновесена истеричка, е Руя, сам щях да се гръмна…
Най-хубавата сцена на Нисан:
https://www.youtube.com/watch?v=dxC3fc1XwfAhttps://
Моята забележка: Демет вместо устата, да си беше тунинговала ушичките:)

# 632
Добро утро! Coffee
Фрага, който ни показаха снощи беше наистина уау!

Всички знаем какво следва, когато Нисан "вдъхнови" Ешреф.

Аз лично очаквам повече действия от него тази сряда.
Колкото до лъжата, която е по-скоро премълчаване,(но за мен няма голяма разлика) аз имах предвид, че той дори не каза, че е познавал Чийдем. За техните отношения пък, да не говорим.
Исках да кажа, че всеки от тях има своите малки тайни. Wink
Гери, твоето мнение за Руя и Ешреф е изключително интересно и много показателно за начина, по който голяма част от зрителите  усещат историята.
От една страна, разбирам напълно този прочит. За зрителя, който гледа отстрани, може да изглежда, че Нисан винаги живее в сянката на Руя, дори без да го знае. Ешреф наистина се държи така, сякаш има една "призрачна" жена между тях, някой, когото не може да забрави, и който стои като емоционален филтър между него и всяка друга. И в този смисъл да, Нисан изглежда обречена да бъде „втора“.
Но тук има  важен  контрапункт, според мен.  И това е дълбокия символизъм на Руя.
Руя не е друга жена. Тя е идеята за любовта, първообразът, сънят, към който Ешреф се стреми. А в реалността, без самият той да знае, Нисан е Руя.
Тоест, не става дума за триъгълник, а за един човек, разполовен между минало и настояще.
И в момента, в който Ешреф разбере истината, балансът ще се промени напълно, сигурна към. Руя няма да е съперница, тя ще се слее с реалната Нисан, ще престане да бъде илюзия и ще стане истина.
Така че , ако гледами през очите на Нисан, твоето мнение е логично. Тя е  жената, която се чувства забравена, несигурна, втора.
Но драмата е именно в това и това за мен е най-интересното в тазш история-тя не знае, че през цялото време е била първата, единствената.
И когато дойде този момент на осъзнаване, че той никога не е обичал друга, освен нея,  това ще е кулминацията не само на любовната им история, а и на духовното освобождение на Ешреф.
Разбира се, това няма да мине без сътресиния( и от двамата) и аз чакам вече с нетърпение тази част от историята.
За пътят към смъртта, мисля, че още е рано.

После ще пиша още за фрага.
Желая ви прекрасен ден!

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 11:10 от NeZ_9

# 633
Здравейте,

Нези, аз разсъждавах от гледна точка не на зрител, която знае, че Руя и Нисан са един и същи човек, а от гледна точка на информацията, която Нисан има. Тя знае за тази жена. Това е първата и до този момент единствена жена, която нейният любим е обичал. С Ешреф тя е имала кратък момент, в който той е забравил и сираците и тази Руя. Няма да коментирам тя права ли е да го остави в затвора, ако е мислела, че той поема нейната вина. Той ѝ казва, че всъщност когато о е чакала е избрал Руя. От това я е заболяло и е разбираемо. Тя продължава да го обича. Неговото присъствие до тея ѝ причинява болка, защото не може да забрави нито любовта си, нито, че е отритната. Това е в нейните очи. Губи сестра си и той е единствения, който тя иска да е до нея. И в някакъв момент той почва да се държи като ревниво гадже, което да ѝ забранява да се вижда с продуцента, който я поддържа по пътя на кариерата ѝ. Да, Ешреф и отвори пътя за музиката. Но и пак от ревност го насочваше в посока угодна за него.
И да се върна на отношенията им. И двамата знаят, че не са в по-сериозни отношения от това той сега да я подкрепи в загубата на сестра и. Те не си обещават да остареят заедно, да се обичат до живот и тн, защото в очите на Нисан той вече е направил избор. Също така както и вие казахте подозренията, че вината за смъртта на Афра е негова са съвсем логични. Не става въпрос, че той я е убил, а че тя е станала косвена жертва. Нима можем да я виним за това.

От негова гледна точка, той няма бъдеще със  или без нея. Вече не търси Руя, но тя е още там. Дори и за него тя е отделен образ. Обича и двете, да. Но си спомнете реакцията му, когато преди посвещаването във вярност на Сираците разбра за шанс да са я открили. Заряза всичко. Не каза ок, сега само да ме представят и ще ида да я видя. Той просто заряза всичко. А минути преди това се беше отказал и от Нисан и от себе си. Но явно от Руя, колкото и тя да е въображаем образ, не може да се откаже. Да, жертва се за Нисан, но той сигурно би се жертвал и за много други хора. За него живота му не е ценен. Той може да го загуби винаги. Сега се е впуснал в битка изхода, ат която не е ясен. Може да загине всяка една минута. Първоначално дори братята си не искаше да замесва.

Не казвам, че Ешреф е лош, но не можем да наричаме Нисан истерична жена, само защото той се държи неадекватно в ситуация, в която да речем няма опит.

# 634

Гери, в този смисъл съм съгласна.
А, бе, направо сме си за психиатрията. Joy
Станахме като шизофреници- сън, реалност, Нисан, Руя...Stuck Out Tongue Winking Eye
След снощния трейлър, трябва да очакваме най-лошото.
Ешреф трябва да се бори на няколко нива, защото е притиснат от всички страни: Кадир, Динчер, руската мафия и на всичкото отгоре трябва да убеди Нисан, че няма нищо общо със смъртта на Афра. Плюс полицията, която също го подозира. Тежък живот за Ешреф.
Въпреки че Нисан не иска да го мрази, тя мното лесно проклина:
Проклинам деня, в който те срещнах. Проклинам деня, в който ме прегърна и ме целуна.“
А Ешреф, горкият, казваше само:
 „Радвам се, че те срещнах.“
Той се опитва да реши нещата някак си, но пред Нисан винаги показва слабост. В допълнение към проблемите си, сега трябва някак си да се заеме с търсенето на виновните за смъртта на Афра. Нисан хвърля проклятия напразно и твърде лесно, но тази, която първа влезе в живота на Ешреф, е самата тя. Не обратното. Тя е тази, която първа отиде в хотела да пее, тя е тази, която остана около него като полицейски информатор. Проблемите на Нисан започнаха заради сестра и и е ясно, че Афра все още обърква нещата след смъртта и. А Нисан продължава да потъва още повече, сближавайки се с Динчер, който се радва на голямо доверие за толкова кратко време и който разклаща доверието и в Ешреф.
Струва ми се доказателство за малодушие и неразбрана гордост, че Нисан изобщо не поема отговорност за неприятностите, в които е попаднала. Тя слага всичко на плещите на Ешреф и смята Афра за невинна, защото за мъртвите се говори само с добро, въпреки че през целия сериал Нисан често се чудеше в какви други неприятности е попаднала Афра. Wink
Ешреф, както и преди, в историята с Изет, казва на Нисан, че е вдъхновяваща жена, вероятно след разговора, в който тя му казва, че си е пожелала той да остане и да изгние в затвора, да е по-спокойна (?!). Какво да очакваме?
Дали Ешреф  ще се опита да се върне там, вероятно като убие някого? Наистина съм любопитна какво ще направи, за да стигне отново там.

Очаква ни доста обезпокоителен епизод. Олайлар, олайлар, както биха казали турците. Grinning

# 635
Нези, не съм съвсем съгласна, че тя е влязла в живота на Ешреф. Тя отиде в хотела, а остана заради Ешреф, въпреки желанието си. Тя не искаше да се занимава с него. Това, че е Руя я прати в живота на Ешреф. Тя не го е желала, дори се отвращаваше. Той я задържаше и дърпаше към себе си. По тази логика ако мъж хареса жена в кафене, заговори я и после се съберат, тя е виновна за тяхното събиране, защото е влязла в това кафене.

# 636
Гери, тя остана заради Афра, защото Чийдем я принуди. Да се е отвращавала не си спомням, възущаваше се, страхуваше се,но и доста бързо се влюби в него.
(посещението в дома за сираци)
Ккакво друго  имам предвид, като казах, че тя е влязла в живота му.
Нисан е човек, който действа импулсивно.
Тя е от онези, които не планират, а реагират. В началото влиза в живота на Ешреф не защото го иска съзнателно, а защото обстоятелствата я тласкат натам. После остава, уж по дълг, уж по интерес, а всъщност, защото не може да се откъсне.(така тя отговори на прокурорката, когато я попита защо е останала)
Когато чувствата стават прекалено силни и сложни, тя не знае как да ги носи. И вместо да поеме своята част от отговорността, хвърля вината върху Ешреф,защото така е по-безопасно емоционално.
Ясно е, че когато Нисан проклина, тя не наказва Ешреф, а наказва себе си, защото не може да го мрази истински. Затова думите и звучат като буря, но зад тях стои отчаяние, не омраза.(надявам се)
Тя иска да го отдалечи, защото присъствието му я кара да се изправи пред собствените си лъжи, че е над нещата, че може да контролира чувствата си, че е по-силна.
Сега смъртта на Афра е като отворена рана. Нисан не може да приеме, че част от тази трагедия идва и от нейните избори. Тя проектира вината  върху Ешреф, защото той е най-лесната мишена. Ако го обвини, не и се налага да  обвинява себе си.
Нисан всъщност не осъзнава, че Ешреф също е жертва на собствения си избор. Той не е човек без вина, но и не е чудовище. В него има същите болки, каквито има и в нея, само че той ги носи мълчаливо, а тя я крещи.
Затова сцените между тях са толкова силни-
Нисан говори, за да не мисли.
Ешреф мълчи, защото мисли прекалено много. Wink
В крайна сметка не е толкова важно, кой пръв е влязъл в живота на другия.
Когато човек като Нисан е разкъсан между вина, болка и любов, редът на събитията няма значение. Тя вижда в Ешреф не човека, а отражението на всичко, което не може да прости, нито на него, нито на себе си.

# 637
Нисан говори, за да не мисли.
Ешреф мълчи, защото мисли прекалено много. Wink
Много съм съгласна с това! Точно от тук тръгват всичките им неразбирателства.

# 638
Здравейте, момичета!
Благодаря за всичко споделено!
Нези,  благодаря за фрага и превода!
Много интересени разсъждения сте направили.
Според мен Ешреф е изцяло искрен с Нисан. И аз съм на мнение на bof4eto, всеки си има минало. Не вярвам и по Нисан никой да не се е забивал.
Колкото до Руя- Нисан. Мойта интерпретация е, че Ешреф винаги като се сети за Руя, избира Руя и всичко е на заден план. Ами за мен това е нормална реакция, все пак това е фикс идея, толкова години го иска. И в един момент му се отдава шанс и той се втурва, ами да. Защо не? Той се отправя към Руя, никъде не казва, Нисан аз се отказвам от теб. Той просто иска да я открие. Не иска нищо повече от Руя  или аз не съм разбрала. Направил толкова голяма грешка заради нея -Руя. Защо да не я сложи на преден план, така лесно ли се убива човек заради някой.
Аз тука го оправдавам Ешреф.
По- скоро не оправдавам Нисан. Обичаш ли Ешреф? Обичаш! Е, бори се! Любовта иска жертви. Стига вече с тая ревност- ти имаш Руя. Вместо да му помогне и да я открият заедно и тогава да си направи заключение. Искам Нисан да тропне с крак и да се заяви. Неговата Руя и неговата фикс идея  си е негова. Нейната мечта на певеца си нейна. Обичат се и двамата. Той се бори за нея, пази я, помага и, влезна в затвора заради нея...просто и тя трябва повече да послуша сърцето си. Да си направи път.
Но се опитвам и да я разбера - жена е!
Наскоро загубила сестра си, загубата и е тежка, нормално е да не се усеща къде какво говоря - емоционално е срийната.

Колкото до Ешреф, той удари дъното оттук насетне очаквам да се изтреля.

# 639
Аз не обвинявам Ешреф за това, че обича Руя нито пък го обвинявам за това, че избира нея на първо място. Той по един или друг начин не е лош човек. Но не е и от най-добрите. Не го обвинявам в нищо. Това си е неговата любов и той има право да взима своите решения. Единствено ми се ще да не наричаме Нисан истерична и че не се е борила за любовта си. Тя дава жертви и смъртта на сестра ѝ е една от тях. Този път момичето нямаше никаква вина, че попадна в тази ситуация.
Нисан говори много, действията ѝ са друга работа. Много от нас в яда си хвърлят обвинения, които са пресилени и не ги мислим. Искрено се надявам дори собственото ми дете като му се карам за разхвърляната стая да не го мисли това, че не иска да съм ѝ майка.
Виж за делата на тази жена мога да говоря много. Но те не са само към Ешреф тези дела, които не харесвам. Три пъти пред очите ѝ ще умре човек, а тя бяга без да си опита дори да го спаси. Последния път дори си мислеше, че Ешреф е поел нейната вина ѝ не го спря. Имаше хиляди възможности да му каже, че е работила с Чийдем, но не го направи. Наистина прецака групата си и сякаш те ѝ бяха длъжни с нещо. Позволи си да си играе с Ешреф и ревността му, но накрая си изпати като той реши, че няма да пее там.

Нека не забравяме, че Чаатай не е Ешреф и, че Демет не е Нисан. Вчера попаднах на клипчета с Емир. Ами има някой погледи и изражения като при Ешреф. Стана ми странно. Това са два напълно различни образа. Разбира се ставаше въпрос за части от секундата. И актьорът, който ги играе е един и същ. Обаче толкова е израстнал в играта си от тогава, че трудно може да се сравнява. Но сега изглежда доста по-млад  отколкото в Джентълменът и Гаддар дари.

Пък Динчер в реалния живот се е оженил това лято. Преди месец и нещо по-точно.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 14:07 от gerryto_2

# 640
"Ти наистина си вдъхновяваща жена!"
Да разберем какво вдъхновява Ешреф е едно от ключовите неща за разбирането на Ешреф като персонаж.
Ешреф не е просто мъж, който обича една, жена той е човек, който живее през любовта. При него чувството не е романтична добавка, а двигател, смисъл, оправдание за съществуването му. Това, че има нужда от вдъхновение от жена, не е слабост, а част от вътрешната му структура ,от начина, по който разбира света.
Ешреф идва от тъмна, жестока среда - сираци, насилие, липса на семейство. Той не е имал пример за нежност, за чиста връзка. Жената, в неговия свят, е единственият образ на светлината, която може да го върне към човечността.
Когато обича, Ешреф става по-мек, по-мъдър, по-съзнателен.
Като че ли любовта му дава достъп до по-високо ниво на самия себе си.
Той не търси жена, която просто да го вдъхновява с красота или внимание, търси такава, която да му покаже защо си струва да живее честно, да се бори, да не предава себе си.
Затова Руя (всъщност Нисан) е толкова важна, защото тя е проекцията на неговата вяра в доброто, не просто любимата.
Ешреф е човек, който цял живот се движи по ръба между добро и зло, между справедливост и отмъщение. Любовта е единственият му ориентир, компас, който му казва- тук е правилният път, това си ти. Без вдъхновението от жена, той буквално губи посоката.
И още нещо -Ешреф не иска просто да бъде обичан. Той иска някой, който да го вижда истински- зад гнева, зад мълчанието, зад грубостта. Жената, която може да направи това, става негово вдъхновение, защото му доказва, че не е чудовище, а човек, способен да обича и да бъде обичан.
Затова когато казва на Нисан „Наистина си вдъхновяваща жена“, той всъщност и казва "ти ми даваш причина да бъда жив".
Така го разбирам аз.

За какво си мислите, че този път Нисан вдъхнови Ешреф?
Да потърси сметка на някого, да убие някого или да се върне в затвора?

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 15:28 от NeZ_9

# 641
Надявам се Нисан да го е вдъхновила да поеме контрола в свои ръце и даде заслуженото на враговете си. Може би ще е нещо свързано с наркотиците този път.

# 642
Момичета,привет Heart

Смятам,че го е вдъхновила да се вземе в ръце и да стъпи стабилно на земята с двата си крака.Да използва ресурсите,които има.Хадър,приятелите му и всички онези,които се бяха събрали в заведението и изразиха подкрепата си за Ешреф.Да той е Тек,но когато срещу теб врага е открит,когато е потаен и върти игрички в сянката - да си Тек те прави уязвим.Смятам ,че вече е време да се отласне от дъното,дори краят му да е този,който ни дадоха в първи епизод ,то той макар и да умира е победил враговете си - в момента е много далеч от там.Надявам се да направят дълъг сезон и да завършат историята подобаващо.

# 643
И аз така мисля. Не намирам логика да иска да се върне пак в затвора. Там той няма врагове, поне не такива, с които не може да се справи. А да иска да се върне в затвора, за да не е навън и да не е уязвим, не ми се вярва. Не е в стила на Ешреф да бяга и да се крие.

Истерията около Чаатай Улусой не свършва!

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 19:18 от NeZ_9

# 644
"Ти наистина си вдъхновяваща жена!"
Аз мисля че тя се изправя срещу него.
Тя ще  търси отмъщение.
В самото начало тя ще повярва, че сестра и е мъртва заради Ешреф. Тя дори му каза, да беше останал в затвора.
Аз мисля че ще видим една борбена Нисан, една мъжкарана, която по нейн си начин ще се опълчи на всички.От там идват и думите:"Ти наистина си вдъхновяваща жена".
Ешреф ще види различната Нисан - силната Нисан и още повече ще се влюби
Хич не ми се иска да я видя в образ от първи сезон, сълзи-рев, хленчене и т.н

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 19:28 от eliet

Общи условия

Активация на акаунт