🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-35

• 12 226
  • 438
  •   2
Отговори
# 420
Извинете ме за недоразумението!
(Типично в мой стил🙃)
В момента всичко тия сериали са излъчват и все известни актьори и актриси.
"Сърцебиене" с Керем Бюрсин го гледам, младата актриса не е знам иметои и, но много добре играе.

О, Ели и аз го гледам "Сърцебиене", Лизге Гюмерт се казва младата актриса и съм много впечатлена от нея, от сериала също. Гледам и Ревност/Завист, страхотен сериал, много различен от това, което съм гледала изобщо някога.

# 421
Гери, аз гледам три сериала и се опитвам тук-там някое риалити, само Къщата на инфлуенсърите остана, ама с нея съм 3 епизода назад. Sweat Smile
Освен Ешреф, гледам Сърцебиене и Любов и сълзи. Ще видим кой ще отпадне с времето. Sweat Smile

Покрай Хъдър и това дали е баща на Ешреф се замислих, че ние не знаем кой го изкара от затвора все пак. И там ще се завърти интрига.

# 422
Бюшра на снимачната площадка

Още малко размисли за отношенията между Чийдем и майка и.
В началото напрежението между тях ще е огромно.Видяхме Чийдем да обвинява майка си за липсата на любов и подкрепа, а прокурорката да се опитва да прикрие вината си с „твърдост“ и принципи.
В хода на събитията обаче може да се появят ситуации, в които майка ш да застане зад нея, не като прокурор, а като майка. Това би било шанс за частично помирение. Но не знам дали Чийдем би приела.
Ако прокурорката обаче реши да се противопостави на престъпленията и интригите на Чийдем, може да се стигне до директен сблъсък.
Това ще постави Чийдем в много тежка позиция, защото от една страна ще я компрометира служебно, вече като началник, от друга страна ще задълбочи нуждата най-накрая да получи признание от майка си.
Ако майката наистина е причина за смъртта на бащата, както Чийдем я обвинява, тя може да започне да се страхува, че ще „повтори модела“,т.е. че ще съсипе живота на собственото си дете. Това може да я накара или да се вкопчи още повече в амбициите си, или да потърси изкупление.
Имам предвид „изкуплението“ е шансът на майката да покаже, че е научила нещо от грешките си и иска да промени динамиката помежду им - било като застане на страната на Чийдем, било като я спре, за да не стане тя „следващата жертва“ на амбицията.
Много е вероятно връзката майка–дъщеря да повлияе и на съдбата на Ешреф.
Ако прокурорката вижда в него инструмент за въздействие върху Чийдем (или обратното,начин да я спаси от самата себе си), той може да се окаже в центъра на техния сблъсък.
Много вероятно е отношенията между Чийдем и майка и да се развият между две крайности -борба за надмощие и жажда за признание/любов. А в основата ще стои въпросът, може ли една травма от детството да бъде излекувана в зряла възраст, или вече е твърде късно?
Вие какво мислите?

# 423
Момичета,привет Heart

Нези Според мен ще ги има и двете,ту ще и подава ръка в опит за помирение,както беше изпросената покана за вечеря,ту ще застане срещу нея.Въпреки ,че беше дошла с добро така да се каже не спря да упреква.Праха,храната... според мен майката ще стои по-скоро зад принципите си,тя като малка не я е обичала - от типа строга,взискателна и властна майка и все още е такава.Но Чийдем вече не е дете и опонира здраво.
Определено една травма от детството може да бъде излекувана и докато е жив човек никога не е късно за това,но може да бъде излекувана тогава ,когато човек е готов да види урока в нея,докато не е готов да види ,дори да е под носа му - няма да го види.Склонна съ да мисля,че майката може да използва Ешреф за да манипулира дъщеря си.Впрочем как така няма конфликт на интереси ? И как така никой не знае ,че и е майка ? Странна работа.

# 424
Хриси, и на мен първото нещо което ми хрумна за "конфликт на интереси " , майка и дъщеря на едно работното място, но може би в Турция да нямат такива ограничения. Пък и турски сериал е.
Цвети, благодаря!
Гери, и аз нямам време, но вечер вместо книга да чета, гледам по някое сериалче , за сега два. Понякога не успявам цялата серия, зависи... турските сериали ги обичам- отразяват суровата истина и действителността от живота.
Скрит текст:
Цвети, светкай ме за "Плодородни  земи", кога започва.

# 425
В присъда бащата беше шеф в полицията, синът прокурор, другият син престъпник в ареста, а булката адвокат. Нямаха драма с конфликт на интереси. Другият полицай беше като член на семейството. По-късно беше шеф на дъщеря си. Другия прокурор беше брат на съдийка, която беше бивша на първия прокурор. А, и имаха дядо в затвора.

Може Чийдем умишлено да се разграничава от майка си и да не парадира с роднински връзки. Имат различни фамилии. Ако не са израстнали в Истанбул може и да е тайна. А може и Чийдем много рано да се е отделила от тази властна жена.
Не разбирам напълно прокурорката. Понякога сякаш е загрижена и гледа с любов, а в другия момент е нападателна и язвителна. Не разбрах защо критикува дъщеря си за храната, ако самата тя не е била добра домакиня. Сигурно и моята майка би проверила така за прах Joy
Това са много сложни отношения. Чийдем ми е по-ясна в чувствата си. Тя я мрази, донякъде се страхува от нея заради травми в детството. И определено не я иска около себе си.
Прокурорката ми прилича на праволинеен човек и ако хване дъщеря си, не съм сигурна дали няма да я предаде. Може да нападне и Ешреф, което още повече да подразни Чийдем. Не, че ще е по-различно от това, което самата Чийдем беше отредила за него.

# 426
Дами, имате страхотни идеи и тълкувания, дано ви четат сценаристите.
Да си кажа и аз мнението за Чийдем и майка й: Не съм психолог, но майката е агресивно контролиращ тип родител, който й е вменил комплекси, които сега тя компенсира със силата на длъжноста си. Чийдем е емоционално незряла, не приема, че някой, който тя харесва може да не я хареса - в живота това е нормална ситуация и зрелите хора я приемат нормално. Всички по-главни герои в сериала са травмирани в юношеството и са емоционално наранени /бях написала първоначално: повредени/, което определя реакциите им спрямо другите: Ешреф-той е като черна дупка по отношение на емоции, защото да отнемеш живот като дете сигурно е ужасно за съвестта а и живота му го е научил, че за да оцелее трябва да е силен и твърд; Нисан-тя физически е осакатена от сексуална злоупотреба и не иска емоционална привързаност от страх, Афра-дете, отгледано от дете, какво да се очаква освен инфантилност; Тримата "мускетари"/Гери благодаря за определението, аз още на 2 епизод ги оприличих:  Ешреф-Дартанян, Гюрдал-Портос, Мюслюм-Арамис и Фарук-Атос, е не съвсем същите:satisfied:/ с различни травми от близките си и т.н. За Ешреф и приятелите му обаче първите 7 години явно са били добри, защото имат правилно разбиране за добро и лошо,  за морално и неморално.
Като се замисля, кой ли се е разминал без травми, дори и "незабележими" ?
Тези дни съм на вълна Роби Уилямс и ви предлагам една песен, която за мен е като молитва:heartsc:
https://www.youtube.com/watch?v=pv-XrJkUKY0&list=RDpv-XrJkUKY0&start_radio=1

# 427
Добро утро!

Ясна, благодаря за поздрава! На концерт на Роби Уилямс ли беше? Wink
Цитат
майката е агресивно контролиращ тип родител, който й е вменил комплекси, които сега тя компенсира със силата на длъжноста си. Чийдем е емоционално незряла, не приема, че някой, който тя харесва може да не я хареса
Напълно съм съгласна с теб.
Аз предвиждам няколко варианта за действие от страна на прокурор Селма.
Да подкрепи Чийдем, дори да знае, че тя върши нередни неща, да си „затвори очите“ и да я пази, защото я е пренебрегвала преди. Това би било добра форма на компенсация.
Да защити Ешреф, ако види, че Чийдем върви по път, който ще я унищожи, може да избере да спре собствената си дъщеря и така да се опита да поправи миналото си чрез „правилни“ действия.
Да потърси близост, но не чрез власт или съдебни дела, а чрез чисто човешки жестове като  разговори, признание, извинение. Макар че за Чийдем, с нейния характер, това може да изглежда като слабост или закъснял опит и аз не мисля, че тя ще го приеме.
А има и още един вариант, който е най-логичният и опасен сценарий за развитието.
Ако прокурорката и Чийдем се обединят срещу Ешреф, това ще бъде комбинация от закон и интрига, която може да го притисне много сериозно.
Тогава Чийgем най- накрая ще  има възможност да получи признание и близост от майка си. Ако майка и застане на нейна страна, Чийдем ще почувства, че най-после е видяна и приета, дори цената да е съюз срещу Ешреф.
За майка и, това може да бъде лесният път да си върне доверието на дъщеря си, като  избере кръвната връзка пред закона и морала.(аз също се чудех за това как майка и дъщеря работят на едно място с тези длъжности)
A за Ешреф подобен съюз ще е двойно предателство, защото идва не само от враг (Чийдем), но и от човек, който е призван да пази справедливостта (прокурорката).

Днес или утре може да ни пуснат втори фраг.
Желая ви прекрасен ден!  Hug

# 428
Нези, утре съм на концерт, загрявам Simple Smile
Според мен последната ти версия е най-реална: каквато и да е прокурорката - майката си е майка, пък и не мисля,
че прокуратурата е символ на справедливост в днешно време, дори може би това ще искат да ни покажат, много
е актуално за Турция и не само.
Весел ден!

# 429
Привет, момичета!
Най- после изгледах серията - тъжна серия, но пък интересна.
Играта на всички актьори този път много  ми хареса, от-до, рядко се случва всичко да ми хареса, не случаен е и рейтинга.
На моменти Ешреф ме ядосваше, че оставяше Нисан сама в най-трудните и моменти и все нещо му изкачаше
Кадир най-много ме дразни, да вземе вече Ешреф да го ликвидира.
Прокуратурата ми е много интересен образ, "Да бъда или да не бъда?" , да видим кое ще наделее майчйнският дълг или доблестта и закона.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 22:18 от eliet

# 430
  • AMS

Привет, привет!!!
Благодаря за споделеното и реакциите!!!
Изгледах с превод епизода до края.
Извадих си една гениална мисъл от Фарук -
Книгата, която не си прочел, не я продавай!!!
Та по аналогия, като не съм изгледала целия сериал,
се старая да се придържам към показаното дотук.
Сега ме подсетихте, че Нисан има досие в полицията.
Онова, което Чийдем изиска в първи сезон.
И се върнах на еп.15 да чуя кой накара Чийдем
да си промени показанията. Гласът по телефона е женски!
За конфликта на интереси - хем го има, хем го няма.
Селма пристига за разследване на случая с Афра.
Това, че Чийдем е разследващия полицай, не е конфликт на интереси.
Началникът предаде папката на Селма неофициално,
и пита защо Чийдем си е променила показанията за Ешреф.
Селма каза, че ще го разследва, но  да не се разгласява!!!
Значи няма официално разследване и прокурорката се опита да използва това,
че е майка, за да се види с дъщерята в неформална обстановка.
Та главната цел на посещението на Селма беше папката,
а не да види и да се сближи с дъщеря си.  Промяна няма в отношенията им.
Мястото на Чийдем е в психиатрията за да се лекува. 
Ако е навън, може да посегне и на майката - прокурор. 
Всъщност предстои да разберем и кой точно наръга Тайлян.
Фарук тръгна след него, но той не ми се виждаше да е от хората на Динчер.

# 431
Здравейте,

Аз си признавам, че още дори не съм почнала да гледам новата серия и имам едни 30 минути от предната. Ама нещо не мога да се мотивирам тези дни. Някак вирус ме повали, но до утре трябва да съм в кондиция, че и мен концерт ме чака.

Като човек изгледал серията само като картинки много ми хареса колко изразително играха всички. И аз нямам забележки. Не можех напълно да разбера защо Ешреф дава заден толкова често като после пак се връща и голяма полза от неговото отдръпване няма. Когато ходи по задачи ок, но като си беше вкъщи и рисуваше не ми стана ясно защо не е до нея. В моргата го видяха от властта, в болницата го видяха папараците. А и тя ходи свободно по улиците без да я притесняват. Явно още не е толкова популярно.

А Чаатай е толкова усмихнат на последните снимки. Изглежда в добро настроение.

# 432
Момичета ,Привет Heart

Гери като изгледаш епизода ще разбереш.Само ще направя вметка,че тя го викаше при нея,тоест инициативата да е до нея не беше негова ,а нейна,не че той не искаше,но смяташе че и вреди като е до нея,както всички му повтарят.Бре да му се невиди,той не е рок звезда а мафиот,от кога всички знаят мафиотите как изглеждат и всички им знаят имената ? Мистериите на турския сериал.

Нези според мен ще се люшкат от крайност в крайност- няма да е сао един от вариантите които си посочила- или съвкупност от всичките  или ще е като махало- от едната крайност в другата.Впрочем тук майчинско увство не виждам никакво,но персонажа може пък и да ни изненада.
Скрит текст:
Момичета,може ли някой с няколко думи да ми обесни как правите гифките и как ги качвате.Вчера опитах,ама не ми се получи.Отидох в сайт,създадох гифче и при опита да го кача тук ми даде невалиден URL .Ще съм благодарна ако ударите едно рамо Heart

# 433
Изненади ще има, определено.
bof4eto, правилно ли разбрах, че мислиш ,че не Динчер е изпратил убиецът?
Те нали си говориха с неговата помощничка, да се отърват от момчето. Освен, ако аз нещо не съм разбрала, защото още не съм гледала с превод.
bof4eto
Скрит текст:
след като си направила гифчето, можеш да го качиш тук
https://postimages.org/ и да копираш директния линк за форуми.
Гери, бързо оздравяване! Hug
Преди малко гледах отново фрага, който ни пуснаха.

Нисан: Да се влюбиш означава да страдаш.. Най-болезненото нещо на света е да се влюбиш в човек, който е много близо до смъртта.. "

Да се влюбиш винаги носи риск, страх от неизвестното.Но когато този, когото обичаш, живее с постоянната сянка на смъртта (било заради миналото му, враговете му, начина на живот), болката е вградена в самата любов.
Нисан обича мъж, който сякаш постоянно върви по ръба между живота и смъртта.
Колкото повече се доближава до него, толкова по-голям е рискът да го загуби.
И това създава противоречието,защото  любовта носи сила и смисъл, но и страх и отчаяние.
Истинската любов винаги е уязвима, защото животът е крехък. Но когато смъртта е почти сигурна (както при Ешреф), тогава всяка целувка, всяко докосване става още по-болезнено… защото може да е последно.
Аз бих казала, че Нисан не просто страда заради любовта си към Ешреф, тя страда от това, че знае каква може да е цената и.

# 434
  • AMS
Я какво си намерих в един стар акаунт >>>

Много ще се радвам и някой друг да прави гифчета.
Ето как ги правя и качвам >>>

Скрит текст:
Първо регистрация в сайт за онлaйн - giphy , makeagif , ...
След като е готов гифа -
"копиране препратка към изображение" за да се копира URL адреса. 
Като го сложите тук във "вмъкни изображения"
линкът трябва да завършва на gif. Следва ентер и готово.
НО гифчетата в повечето случаи са по-големи от 5MB и сайта не ги приема. 
Tа за да ги кача изписвам таговете 
и между двата тага слагам линка/URL адреса, който трябва да завършва на gif.
Предварителен преглед и после публикувам.
Използвам лаптоп. Не ползвам телефон и мобилни версии.
Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт