Отговори
# 15
Здравейте, благодаря предварително за отделеното време.
Видях че при кандида препоръчвате Monilia albicans.
Имам често повтарящите се вагинални кандидози.
На 30г.съм.
Знам че те се влияят от всичко , начин на живот,храна, стрес.
Но искам да мога да им помогна да се махнат ида нямат рецидив
От вагиналните глобули правя алергия.
След вагинален секрет ,резултатът ми е Candida albicans.
Имам Хашимото,мога ли да приемам Monilia albicans или по-добре масло от риган?

Благодаря Ви.

# 16
Здравейте,
Накратко ще разкажа. Имам няколко ин витро опита зад гърба си. В крайна сметка се оказва, че с мои яйцеклетки най вероятно няма да се получи. Интерсува ме тъй като от всички процедури цикълът запотна да ми идва на 21-23 дни . Как мога да го върна към нормалното. С прогестеронови препарати не се получава. Въпреки приема им си ми идва цикъла пак по рано.
Благодаря!

# 17
Здравейте, благодаря предварително за отделеното време.
Видях че при кандида препоръчвате Monilia albicans.
Имам често повтарящите се вагинални кандидози.
На 30г.съм.
Знам че те се влияят от всичко , начин на живот,храна, стрес.
Но искам да мога да им помогна да се махнат ида нямат рецидив
От вагиналните глобули правя алергия.
След вагинален секрет ,резултатът ми е Candida albicans.
Имам Хашимото,мога ли да приемам Monilia albicans или по-добре масло от риган?

Благодаря Ви.

Здравейте, благодаря за въпроса. Може да приемате и двете, но е нужен цялостен подход, с промяна в хранене, алкализиране, индивидуално подбрана конституционална хомеопатия за Вас като тип, пробиотици и др.

# 18
Здравейте,
Накратко ще разкажа. Имам няколко ин витро опита зад гърба си. В крайна сметка се оказва, че с мои яйцеклетки най вероятно няма да се получи. Интерсува ме тъй като от всички процедури цикълът запотна да ми идва на 21-23 дни . Как мога да го върна към нормалното. С прогестеронови препарати не се получава. Въпреки приема им си ми идва цикъла пак по рано.
Благодаря!

Здравейте и благодаря за въпроса. След инвитро процедури и промяна в цикъла може да се направи детоксикация  на приеманите хормони, която се прави според индивидуалните оплаквания. Индивидуалното хомеопатично лечение също действа добре при отклонения в цикъла, както при липсващ цикъл или много обилен, така и при по-къс или по-дълъг. Ако искате се свържете с мен, на mira@miradelcheva.com за повече информация! Надявам се да имате успех, стискам палци!

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 09:48 от Рaдост

# 19
Здравейте ! Като цяло ще се радвам да чуя от специалист тъй като съм уверена ,че има алтернативни лечения към повечето диагнози.Въпросът ми е при установен уж (не е изследван точно на 2 ден от цикъла)висок пролактин има ли лечение освен Достинекс разбира се ? Благодаря  Ви !

# 20
Здравейте ! Като цяло ще се радвам да чуя от специалист тъй като съм уверена ,че има алтернативни лечения към повечето диагнози.Въпросът ми е при установен уж (не е изследван точно на 2 ден от цикъла)висок пролактин има ли лечение освен Достинекс разбира се ? Благодаря  Ви !

Здравейте, хубаво е да се уточни има ли оплаквания, свързани с повишен пролактин, и дали са спазени условията при вземане на кръв (на гладно, без кафе, с 20 минути почивка преди изследването, без стрес и сексуален контакт 24 часа преди изследването, липса на стимулация на гърдите). Повторете изследването и ако отново е увеличен, е хубаво да се видят причините. Често причината за повишен пролактин е стресът, тогава могат да се приложат алтернативни методи като Аюрведа и хомеопатия. Да се направи аюрведична консултация, за да се определят дисбалансите, билки като Ашваганда, Брахми, ако са подходящи за Вас като тип, намаляват стреса и са адаптогени. Аюрведичните терапии като Абхянга (масаж с омасляване на тялото), Широдара (изливане на топло масло върху главата) помагат да се успокои и балансира нервната система. Класическата хомеопатия също действа върху хипофизо-хипоталамо-надбъбречната ос и помага да се регулират ефектите на стреса.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 11:04 от Рaдост

# 21
Благодаря ще потърся лични ваши координати!

# 22
Благодаря ще потърся лични ваши координати!

Ако имате въпроси, може да ми пишете на mira@miradelcheva.com.

# 23
Здравейте,
Много се надявам, че ще ни помогнете!
Нуждаем се от лечение на мъж, който е с уроинфекция причинена от E. coli, вече осем години. Изпил е АБ на света и няма лечение.

# 24
Здравейте,
Много се надявам, че ще ни помогнете!
Нуждаем се от лечение на мъж, който е с уроинфекция причинена от E. coli, вече осем години. Изпил е АБ на света и няма лечение.

Здравейте, инфекцията е станала хронична и бактериите са резистентни на антибиотиците. Това, което мога да препоръчам, е да се прегледа хранителният режим и да се направят промени, с повече алкални храни като много зеленчуци и плодове. Да се види има ли дефицити на важни за имунната система витамини и минерали. Природни продукти като червена боровинка, Солидагорен капки, Colibacillinum 15C, билката Варбургия също имат действие върху отделителната система и бактерията. Хубаво е индивидуално да се прецени каква програма ще е най-подходяща.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 10:23 от Рaдост

# 25
Природна медицина при менопауза
Ако търсите естествено лечение за справяне със затоморзяващите симптоми на менопаузата, опитайте хомеопатия и Аюрведа!
Хомеопатията е от малкото терапии, които предлагат адаптирано индивидуално лечение конкретно за вас, което взима предвид не само физическите симптоми, но и това как се чувствате емоционално.
Знаете ли, че хомеопатията има добри резултати при справяне със симптомите на менопауза?
Проучване за ефективността на хомеопатията показва успеха на хомеопатичното лечение за перименопауза и менопауза. Тези симптоми включват горещи вълни, нощно изпотяване, тревожност, сърцебиене, депресия, безсъние.
Какви са вашите симптоми на менопауза? Какво сте опитали да ги облекчите?
Много жени в менопауза се обръщат за подкрепа към хомеопатията и природната медицина.
Аюрведа също разполага с билкови средства за облекчаване на дискомфорта при менопауза, както и с охлаждащи процедури с охлаждащи масла и билки, които намаляват горещите вълни!

# 26
Аз имам спорадични горещи вълни- само нощем, примерно след 3“00 часа, и само, ако съм била преуморена, много нервна, силни емоции общо взето...
Нощно изпотяване , мисля само веднъж досега, от над 3 години се смятам за транзитираща към перимено, защото все още имам редовен цикъл/ като часовник е /, но вече по-слаб, по-къс.
Виж,  тревожност и сърцебиене- случват ми се, но бих казала , като индивидуална психологическа характеристика.

Скрит текст:
Ако търсите естествено лечение за справяне със затоморзяващите симптоми на менопаузата, опитайте хомеопатия и Аюрведа!
Хомеопатията е от малкото терапии, които предлагат адаптирано индивидуално лечение конкретно за вас, което взима предвид не само физическите симптоми, но и това как се чувствате емоционално.
Знаете ли, че хомеопатията има добри резултати при справяне със симптомите на менопауза?
Проучване за ефективността на хомеопатията показва успеха на хомеопатичното лечение за перименопауза и менопауза. Тези симптоми включват горещи вълни, нощно изпотяване, тревожност, сърцебиене, депресия, безсъние.
Много жени в менопауза се обръщат за подкрепа към хомеопатията и природната медицина.

Аюрведа също разполага с билкови средства за облекчаване на дискомфорта при менопауза, както и с охлаждащи процедури с охлаждащи масла и билки, които намаляват горещите вълни!

Може ли ,повече подробности за тези масла и билки?

# 27
Аз имам спорадични горещи вълни- само нощем, примерно след 3“00 часа, и само, ако съм била преуморена, много нервна, силни емоции общо взето...
Нощно изпотяване , мисля само веднъж досега, от над 3 години се смятам за транзитираща към перимено, защото все още имам редовен цикъл/ като часовник е /, но вече по-слаб, по-къс.
Виж,  тревожност и сърцебиене- случват ми се, но бих казала , като индивидуална психологическа характеристика.

Скрит текст:

Може ли ,повече подробности за тези масла и билки?

Здравейте, благодаря за въпроса. Охлаждащите масла, които използваме при лечебни процедури са кокосово масло и зехтин. Към тях могат да се добавят и охлаждащи билки като нийм, алое вера, глухарче и др. С тях се правят омасляващи процедури, Аюрведичен масаж и др. Определя се също така и подходящ хранителен режим и подкрепящи билки за конкретния човек. Класическата хомеопатия също помага за балансиране на емоционалното състояние когато има тревожност, прекомерни емоции, гняв, плачливост, тъга, загуба, разочарование и др.

# 28
  • тук-там
Бихте ли ми препоръчали нещо конкретно за горещи вълни, компрометиран сън от тях и тревожност. Вече съм година без цикъл и би следвало да съм в менопауза. Благодаря!

# 29
Бихте ли ми препоръчали нещо конкретно за горещи вълни, компрометиран сън от тях и тревожност. Вече съм година без цикъл и би следвало да съм в менопауза. Благодаря!

Здравейте, може да са полезни билки като Шатавари, Витекс (Agnus castus) за горещите вълни, Ашваганда за безсъние и тревожност. Трябва да се прецени индивидуално дали са подходящи при Вас, особено ако приемате лекарства за щитовидна жлеза или за понижаване на кръвното налягане и да направите консултация преди прием на Ашваганда специално.

Общи условия

Активация на акаунт