Избор на мъжко "цветно" име

• 3 068
  • 104
  •   1
Отговори
Кое име се приема по-добре? Можете да предложите и други мъжки имена, празнуващи на Цветница. Без Явор, защото това е името на баткото.

# 1
Калин ми харесва повече от Росен. Но мъжко, което да празнува на Цветница май нито едно не харесвам. Или не се сещам

# 2
Калин ми харесва, а Росен не. Предлагам Ясен. Комбинацията Явор и Ясен е интересна.

# 3
  • Melmak
Гласувах за Росен, като и двете имена ми харесват.

Явор и Ясен като комбинация - не!

# 4
Калин ми харесва.
Ясен и Явор в комбинация също ми харесват.
Цветан, Цветелин.

# 5
Глас и от мен за Калин, но и Росен е хубаво.
На мен пък комбинацията Явор и Ясен ми харесва.

# 6
Калин ми харесва много повече.
И комбинацията Калин и Явор е много хубава.
Успех.

# 7
А защо не Невен? Цветно е името. Има си имен ден на Цветница. На галено е Венко. Иначе гласувах за Росен

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 19:43 от metal.vixen

# 8
И аз ги харесвам, но мъжът ми го отхвърли. Имената с Ц пък отпадат, заради името на свекървата.
Делян също го харесвам, но четох, че не празнувало на Цветница.
Иначе двете от анкетата се връзват с фамилията... Просто не ги възприемам все още, за да изберем.
Дописвам: на мъжа ми Невен звучало женско, а Невян бил като недовеян... Какво да го правя, за две имена не слушаше, сега ще се съобразявам повече. 😂

# 9
  • Melmak
И аз ги харесвам, но мъжът ми го отхвърли. Имената с Ц пък отпадат, заради името на свекървата.
Делян също го харесвам, но четох, че не празнувало на Цветница.
Иначе двете от анкетата се връзват с фамилията... Просто не ги възприемам все още, за да изберем.

Делян не празнува на Цветница.
Празнува Дилян/а, което е билка/растение. Дилян и Делян са различни имена.

# 10
Гласувах за Росен, макар че и Калин е хубаво!
Познавам братя Ясен и Явор и комбинацията лично на мен ми харесва!
Дилянка е билката валериана, така че Дилян празнува на Цветница.
Сещам се още за Билян и Венцислав. Леко раждане и здраво бебче!

# 11
  • София
Много се ограничавате в избора с изискването имената на братчетата да имат общ имен ден, без реално друго цветно име да ви е грабнало в достатъчна степен. Явор е красиво традиционно българско име, празнува на голям празник. Ако потърсите друго традиционно българско име, което също има имен ден (свой собствен), имената пак ще звучат добре заедно и ще носят сходно усещане, но ще можете да избирате от доста повече имена.

Росен и Калин са хубави имена, но сама пишете, че не ги възприемате все още. От двете Росен ми допада повече, но за мен минус и при двете е липсата на хубаво галено (Роска и Кала/Кальо/Кали не са ми фаворити за мъжко галено обръщение).

# 12
Знам, че е ограничение и за мъжко име е труден изборът. Но имаме и момиче, което също е с цветно име и сякаш (може да съм си втълпила просто, де), ако изберем друг тип име, ще го разделим от тях.

# 13
Много е хубаво, че си имате тема в имената и че ще празнуват в един и същи ден! Някъде беше писала една мама с четири деца мисля, пак така с цветни имена, май беше в "Бихте ли кръстили детето на себе си". Ако и нашето второ се окаже момче, ще е кръстено с име на писател като баткото, това е нашата тема.

# 14
Гласувах за Калин. Но Росен също е хубаво име.
Бих мислила за Дилян, Венцислав, Здравко. Също не виждам причина да се отхвърля Ясен, много добре ми се връзва с батко Явор.
В крайна сметка, може би наистина аз бих избрала Ясен от всички изброени, точно заради баткото.

Общи условия

Активация на акаунт