Избор на мъжко "цветно" име

• 3 808
  • 111
  •   1
Отговори
# 105
Гласувах за Калин в анкетата.
Обаче на мен много добре ми стои комбинация за братчета Явор и Ясен.

# 106
И аз ги харесвам, но мъжът ми го отхвърли. Имената с Ц пък отпадат, заради името на свекървата.
Делян също го харесвам, но четох, че не празнувало на Цветница.
Иначе двете от анкетата се връзват с фамилията... Просто не ги възприемам все още, за да изберем.
Дописвам: на мъжа ми Невен звучало женско, а Невян бил като недовеян... Какво да го правя, за две имена не слушаше, сега ще се съобразявам повече. 😂

Съгласна съм с бащата. Невен не звучи никак мъжествено. Невян не звучи добре също. Цветан, както някой предложи, Явор.

# 107
  • София
Невян не ми харесва, но Невен ми харесва повече от Цветан, например.
Един от най-хубавите мъже, които познавам, е Невен и изобщо не е немъжествено.
Притежателят прави името.

# 108
Някоя популярна дама наскоро си беше кръстила сина Флориан , именно за да празнува на Цветница
За мен е странно , но може пък да ви допадне

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 23:57 от Serendipity*

# 109
Флориан мисля, че е много разпространено в Румъния. Невен е братът на доктор Енчев, хич не ми харесва.

# 110
Да, в Румъния се среща често в момента, но едно време и при нас се е срещало. Разглеждам списъци от Балканската война в момента и там има доста мъже с бащино Флорианов, Флоров, а и като собствено го и има също.

# 111
На един рожден ден на дете от групата на сина ми разбрах, че брат му е Флориан. Викаха му Фори. Явно и сега се среща тук-там. Нашите предпочитания са към по-стандартни и типично български имена, без да изпадаме в някакви патриотични крайности.
Изчаках да мине още един преглед, преди да отпиша няколкото женски имена, за всеки случай. "Веели се атрибути". 😁
Аз клоня към Росен. Направо даже започнах да си мисля за бебето с това име.

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 11:23 от 1092025

Общи условия

Активация на акаунт