Банята - тема 50

• 7 827
  • 266
  •   1
Отговори
# 75
Сифонът не под тоалетната, че ако се наложи ремонт да не трябва да я ремонтирате.Ще покажа моите как са после.
На децата ми в банята са на 80см душ кабина- пак си е идеално.Нашата на 91 ми е даже предостатъчно.
Прагчето ни го отряза каменоделец, врачански варовик е, заради цвета най-вече.
За паравана, ще го премеря и него после, гледайте да е висок достатъчно.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 15:59 от ДХ3

# 76
По-горе казах, едно малко на колелца, почти като това, но беличко.
LordOzzy, това ако няма дупчици на двете нива не задържа ли вода?

# 77
Сифонът не под тоалетната, че ако се наложи ремонт да не трябва да я ремонтирате.Ще покажа моите как са после.
На децата ми в банята са на 80см душ кабина- пак си е идеално.Нашата на 91 ми е даже предостатъчно.
Прагчето ни го отряза каменоделец.
За паравана, ще го премеря и него после, гледайте да е висок достатъчно.
Благодаря ти от сърце!!!
* Изобщо не ми беше минавало през ума за ремонта на сифона под тоалетната. Нашата е висяща и предполагах, че пространството отдолу ще стигне, ако нещо се наложи. Ще е неудобно, ама би трябвало да е възможно. Поне така си го представям аз… Ама знам ли го майстора... Това ще го помислим отново.
* Много ще ми е любопитно да видя как сте подредили плочките и точковия сифон, защото още не мога да си визуализирам пъзела – душ-зоната, линейния сифон, останалата площ и точковия сифон.
* За прагчето точно това си мислех. Тези на FAT не са съвсем наш стил и ако решим, ще е по-скоро като при вас. Много ти благодаря за потвърждението.
* С нетърпение ще очаквам и мерките на паравана 🙂 Ние избрахме 8 мм стъкло с височина 2 м. В момента има страхотни промоции на тези паравани и решихме да се възползваме.

# 78
Няма да стигне разстоянието, а аз вече се сблъсках с ремонт на сифон, та не препоръчвам да е под тоалетната, ще трябва да я демонтирате ако се наложи, отделно е вероятно да се вижда самия сифон.
Ще снимам малко по-къснo всичко.

# 79
Само за инфо и размисъл, банята на морето, където бях това лято, пускам ги, защото банята е
1) със средно към тъмносиви плочки, макар и само частично в душ зоната
2) с половин параван
3) със сифон под/до тоалетната

Скрит текст:

Голяма сравнително баня, новонаправена. При ползването от мен, установих, че:
1) нямах проблем да изляза от душ-зоната, но с нея и праг пак пръскаше навън, най-вече при ползване на душ-слушалката, защото се въртиш, прехвърляш от една в друга ръка, съответно трябва да следиш така да се завъртиш, че като насочиш слушалката, тя да пръска към стена. Иначе излиза навън извън прага.
2) извън душ-зоната тече и от мен, косата особено, докато стигна до кърпите. Докато се бърша, продължава да тече/капе, практически до мивката все е мокро.
3) явно наклонът в душ-зоната не е направен добре, защото доста дълго, повече от час-час и половина се изсушаваше душ-зоната, на пуснат вентилатор и отворена врата, за по-добра циркулация.
4) явно и наклонът към сифона под/до тоалетната чиния не беше добре направен, защото определено водата между душ-кабината и тоалетната чиния не се оттичаше, трябваше с моп да избутвам и избърсвам.
5) в душ зоната ми идваше леко мъждиво, една идея по-светло би ми било перфектно.

Можем да критикуваме изработката на тази баня (бялата ревизия, едно-друго), но е практически чисто нова, при това доста голяма. Между вратата и мивката имаше и комбинирана пералня и сушилня, т.е. място имаше достатъчно.
Цялостното усещане беше за студенина - сиво с мрамор. Поне аз така я усетих. Не съм фен на "аксесоарите", но който ги харесва, може да сложи рафтчета с всякакви неща по тях.

# 80
Скрит текст:
По-горе казах, едно малко на колелца, почти като това, но беличко.
LordOzzy, това ако няма дупчици на двете нива не задържа ли вода?
Има, има, затова казах подобно.

zdravko.nestorov, гледайте и се пригответе, но според мен не бързайте да купувате праг, а вижте как ще се държи водата , след като направите баните.
Ако майсторът се справи, може да няма да имате нужда.

# 81
Дами, преди се е писало за импрегнатори за плочки. Моля за препоръка за конкретен с добри отзиви след поставяне.

# 82
man_darin_ka – снимките са наистина топ попадение! Без пералнята, разположението на банята е почти 1:1 с това, което искаме и ние. Цветовете вече са друга история Grinning
* Изглежда, че тук банята е доста по-тясна и параванът е не повече от 40–50 см. Дори да е 70 см, пак съм сигурен, че при завъртания вода ще хвърчи навсякъде от слушалката – няма как да се избегне. Точно затова толкова държим да имаме два сифона. Историята с косата е поредното доказателство ЗАЩО и другата част от помещението се мокри Grinning Така че вторият сифон е задължителен.
* За наклоните – стискам палци да сме попаднали на точния плочкаджия, който да се справи добре. Въпреки това ще се постараем и ние да имаме ясен план в главите си, за да можем да следим как върви процесът.
* Вентилаторите са нещо, за което четох доста, и според мнозина един качествен вентилатор наистина помага да се изсуши помещението по-бързо, когато остане леко влажно. Надявам се изборът ни да е добър, защото решихме да вложим малко повече именно в тях.
* За осветлението – огромно благодаря за коментара! Само затвърди решението да сложим 3 или 4 лунички, за да е по-силно осветено. Ще мислим внимателно за подредбата, но държим банята да е светла, а не мрачна. Дори най-хубавите плочки губят чара си, ако всичко е тъмнеещо.

LordOzzy – да, засега и ние решихме да сме без прагове в началото, ще видим как ще се получи и дали ще има нужда след това да се добавят (стискайте палци да няма).

Ох… усещам, че щом качите още снимки от баните, ще седна вече сериозно да смятам плочките Grinning Уникални сте!

# 83
Аз имам даже 6 лунички на 8кв.

# 84
Аз имам само по  2 двойни аплика в баните.
Използвала съм калкулатор като този, примерно.
https://www.modern.place/led-lighting-calculator/?srsltid=AfmBOo … FzdCskttq9w4aM6Ty
препоръчвам да смятате квадратурата в инчове, защото в метри закръгля до цяло число

# 85
Ох, на тези лунички не им ли мина вече модата? Днес има толкова различни варианти на лед осветление.

# 86
Ми въпрос на вкус, мен лед осветлението не ми е никак хубаво в разни окачени тавани
Здравко, снимах:
...

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 00:18 от Moderator3

# 87
  • Пловдив
Защо ме търсиш, и аз търсех вариант къде да си качвам крака и си взех табуретка от фиброглина от Юск

Много е удобна и за посядване под душа и за петичките.
Относно праговете, ние разделихме сухата и мократа част с лайстна и параван хармоника, като параванът идва точно върху лайстната.Ето такава:

Вариант за статичен параван 70 см+ подвижен като врата 60 см би решил въпроса с пръските.
Аз бих разширила душ зоната максимално. 90 см на мен са ми тесни, при все че не съм едра, а и ако решите да вземете душ с половинката, съвсем ще теснее.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 21:50 от avia

# 88
Събираме се на 90см, не сме едри 😅
Табуретката е много интересна.

# 89
Извинявайте, ама душ с половинът, при всички тези стъкла( аз имам душ зона с 2 паравана) Scream не съм чак такава авантюристка.

Общи условия

Активация на акаунт