Банята - тема 50

• 7 455
  • 249
  •   2
Отговори
# 15
Здравейте,
Препоръчайте фирма в София за паравани. Предпочитам това да е основната им дейност , а не магазин , в който продават плочки , сифони и т.н
Ако имат избор от повече цветове обков , различно от хром и черно би било идеално. Благодаря!

# 16
Благодаря за темата Heart

За размера на банята с бойлера- достатъчен е, за да се направи суха, само трябва желание.
Примерно,  вече са казали, за бойлер и мястото му. Ако се сложи хоризонтален, или в ъгъла до тоалетната.
Само че, не знаем , на какъв етап е ремонта.

# 17
Не мога да дам съвет как да се направи суха последната показана баня, но съветвам наистина за мраморния десен добре да се помисли. На мен лично ми идва масовка от преди 6-7 години. Ако са купени плочките може да се помисли за поне едната стена да е друга.

# 18
Не мога да дам съвет как да се направи суха последната показана баня, но съветвам наистина за мраморния десен добре да се помисли. На мен лично ми идва масовка от преди 6-7 години. Ако са купени плочките може да се помисли за поне едната стена да е друга.
Или пода поне да не е мрамор.
Аз напрвих сив под на мраморната баня.

# 19
  • София
Здравейте,
Препоръчайте фирма в София за паравани. Предпочитам това да е основната им дейност , а не магазин , в който продават плочки , сифони и т.н
Ако имат избор от повече цветове обков , различно от хром и черно би било идеално. Благодаря!

Моя параван го поръчах от фирма Про-грес, но те работят с фирма Smart care. Имат разнообразие от обкови. Като монтират моя параван ще мога да дам мнение за качеството.

# 20
Вие на живо виждали ли сте цяла баня направена с "мраморни" плочки?

Иначе всякакъв фриз може да сложите вертикално в двата края на тази дъга щом Ви харесва.
На проекта виждам един сифон, което означава, че ако бойлерът протече, водата ще излезе от банята.

Бойлерът срещу душа ли ще бъде?

Не съм виждала на живо цяла баня направена с мраморни плочки. Прекалено натрапчиво ли е? Честно казано на мен ми харесва, но ще е по-добре, ако успея да подбера акцент, който да я "разчупи".

Сифоните ще са два, не е отбелязан втория.

Банята не е много малка - 2 кв. м. на 2 кв. м.

Разстоянието от душа до бойлера не е много малко и до сега не е е мокрил съществено, единствено от палата от топлата вода.

Идеята първоначално беше да има параван и да се оформи като душ-кабина. Но няма друг вариант освен с подвижни стъкла или да е отворена от към бойлера или от към тоалетната чиния.

# 21
  • София
RoseVine, може да го направите с параван тип хармоника - две вратички, които когато не се ползват се сгъват на две навътре към душ пространството и се прибират до стената (тогава цялата баня си е едно помещение), а когато ги отвориш образуват прав ъгъл и затварят пространството на душ кабината. Не знам дали стана ясно, ето линк:
https://smartcare-bg.com/dush-kabina-s-matirani-stakla-harmonics-6mm/

# 22
Само  не слагайте прагове, както  на някои снимки от линка- като сгънете преградата, все ще се случи да се пребие някой в тия прагове.

# 23
  • София
Но те искат прагове

# 24
Всеки си слугува на акъла, както казват хората.
Аз разбирам прагове, но при фиксирана преграда- тогава пространството е естествено ограничено.
Но при тези подвижните, един праг  ще е условие за инциденти.

# 25
Не съм виждала на живо цяла баня направена с мраморни плочки. Прекалено натрапчиво ли е? Честно казано на мен ми харесва, но ще е по-добре, ако успея да подбера акцент, който да я "разчупи".

Щом ви харесва, това по принцип е най-важното. Но да знаете, да, стои натрапчиво ако плочките не са големи. Шарката започва да се повтаря твърде начесто, стои някак много. Виждала съм в магазините направени примерни бани с мраморни шарки, стоящи чудесно. Но първо са били на много големи плочки, второ самият десен е бил доста дискретен.
Обикновено по магазините ги предлагат на клиента в комбинация със светло дървесно. Не е лошо, да. Моят съвет е  ако държите на този десен, поне да имате една стена с други плочки, а тези мраморните ако можете вземете с голям размер.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 13:40 от Защо ме търсиш?

# 26
Има красиви бани с”мрамор”, но има изисквания да изглеждат така.Тази баня не бих я направила с малки мраморни плочки цялата.

# 27
Не знам какво разбирате под малки - тези плочки са 30*60 см.
Подовите са - 33*33

# 28
Има красиви бани с”мрамор”, но има изисквания да изглеждат така.Тази баня не бих я направила с малки мраморни плочки цялата.
Аз имам баня в „мрамор“, но моите бани са облечени в плочки само в душ зоната/ достатъчно щедра зона/ и покрай умивалника.
Тънкият момент е напасването на плочите.

Не знам какво разбирате под малки - тези плочки са 30*60 см.
Подовите са - 33*33
Малки са. затова е и трудно да постигнеш ето този вид, за да не уморява окото- непрекъснати линии на нишките.
Трябват ти поне 60*120 за това.
Или, много добър майстор.
Или , много високо качество „мраморни“ плочки.
Скрит текст:

# 29
Не са особено големи. Точно при този размер ще се повтаря доста.
Но явно все пак много си ги харесвате та не знам какво да кажа.

Може би да направите още една разходка до някой магазин, в който има наредени много направени бани? Така най-добре се вижда. Може да си харесате нещо друго. Не зная другите как са, но аз примерно на едно ходене си харесвам поне 5-6 неща. При това сме пазарували от Тед Керамика в Пловдив (големият шоурум). В смисъл не са нещо чак пък уау като брой наредени бани. В бюджетния клас двайсетина и даже по-малко горе във високия.

Общи условия

Активация на акаунт