Банята - тема 50

• 7 443
  • 249
  •   1
Отговори

Добре дошли в петдесетата тема за нашите бани!

Тук са предишните теми:
49, 48, 47, 46, 45, 44, 43, 42, 41, 40, 39, 38, 37, 36, 35, 34, 33, 32, 31, 30, 29, 28, 27, 26, 25,
24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

Интериорен справочник за баня
Скрит текст:

Източник: maistorplus.com

# 1
Не знам как да копирам пост от старата тема, а и авторката може да не иска да се ползват снимките и. Банята е уникална!
Ще помоля за снимка после със паравана тип хармоника, когато е удобно.

Благодаря за темата. Много бани и малко ядове желая на участниците.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 20:07 от So Lucky*

# 2
Благодаря за темата!
dutci, стените без плочки с какво са?

# 3
И аз това щях да питам - с какво са стените в банята на dutci, които са без плочки? Някакъв латекс, но нещо за марка?

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 07:32 от Защо ме търсиш?

# 4
  • София
Всички отвесни стени са с плочки, само тавана е латекс за баня, скосените стени също са с латекс. Преди беше боядисвано с Dulux за баня, но сега майсторът препоръча някаква друга боя, била изключително бяла - Aquis за баня.

# 5
Има ли майстори тук? Искам съвет как да махна засъхнала епоксидна фуга от рцете си. Търках със сапун и топла вода - повечето падна, но имам още. Моля, ако някой може да помогне...

# 6
Има ли майстори тук? Искам съвет как да махна засъхнала епоксидна фуга от рцете си. Търках със сапун и топла вода - повечето падна, но имам още. Моля, ако някой може да помогне...

Пробвайте с ацетон или паста от сода бикарбонат и вода.

# 7
А с препарат чистител за епоксидна фуга пробвали ли сте?

# 8
  • София
Мазен крем за ръце или мазнина

# 9
Привет, момичета,

Имам нужда от малко помощ за ремонта на банята.
Избрахме плочки и имаме проект, ще сложа снимките най-отдолу. Идеята е в ъгъла при душа да се оформи ъгъл за къпане - като отгоре върху него ще има дъообразен корниз със завеса за баня, а долу, на пода - праг, за задържане на водата, да не мокри другата част на банята.
Имате ли предложение по какъв начин да го оформя оптически - подходящ вертикален фриз.
Нещо идва ли ви наум като идея.

# 10
Вие на живо виждали ли сте цяла баня направена с "мраморни" плочки?

Иначе всякакъв фриз може да сложите вертикално в двата края на тази дъга щом Ви харесва.
На проекта виждам един сифон, което означава, че ако бойлерът протече, водата ще излезе от банята.

Бойлерът срещу душа ли ще бъде?

# 11
  • София
Ако наклонът е добър би трябвало да няма проблем ако бойлера протече. И ако е с добър дебит.  Банята явно и не е мн голяма, но мен би ме притеснило бойлера директно срещу душа, на пътя на струята. Не може ли до мивката, над тоалетната или нещо такова, ако не искате вертикален.

# 12
Ако наклонът е добър би трябвало да няма проблем ако бойлера протече. И ако е с добър дебит.  Банята явно и не е мн голяма, но мен би ме притеснило бойлера директно срещу душа, на пътя на струята.
Пише, че ще има праг, водата ще прескочи ли? Като слага дъговидна завеса предполагам и прагът ще е дъговиден. Дори и да не е, а да е прав, остават меките връзки на мивката и моноблока, които също все по-често се късат, защото продават разни ментетета, които корозират и се късат.
"а долу, на пода - праг, за задържане на водата, да не мокри другата част на банята."

# 13
  • София
👍 Мда, хем не е като да не прочетох, моя грешка. Значи да, трябва и втори... И заради мивка, тоалетна, спокойно миене и обливане ако се наложи.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 19:47 от Angel_Dust

# 14
С идеята, че е лично мнение,винаги за малки бани се сещам за една реплика от  филмчетата за къщите на хората, които гледам-" в малка баня, винаги ше се мокри. Опитите да се ограничи това, само я правят още по-малка"
И понеже моята баня ше е от малките, нито паравани, нито завеси ще слагам

Общи условия

Активация на акаунт