Банята - тема 50

• 19 591
  • 536
  •   1
Отговори
# 465
Ъхъ, видях, че е редактирано и реших, че си трила част от мнението. Laughing

Не съм написала, че ТИ нямаш пари за параван, а че често перде вместо параван е по 2 причини - първата е липса на място за параван, втората - липса на пари. Липсата на пари за параван (ако искаш такъв, защото ето аз не искам нито параван, нито перде) не е нито упрек, нито подигравка. Гледам по ТВ-то американските флипъри - пердета в банята слагат за по-евтино, параван - за по-луксозно (по техните стандарти), ако искат да продадат жилище в по-скъп район за повече пари.
А аз, без перде и без параван, нито пера, нито бърша. Laughing

# 466
А, мани тоя лукс дето ше го търкам, мерси😆

# 467
Мандаринка, моите предпочитания са като твоите - без нищо, по гола баня Simple Smile и така е в селската къща, но градската е по-малка и сложих завесата по необходимост. За лукса нищо няма да казвам, че има завеси в пъти по-красиви и скъпи от стъклото, но при съвременните стилове действително повече би подхождало стъкло, а при класическите - завеса, при неокласическия в зависимост от основата на стила и добавките и двете биха могли да се впишат еднакво успешно.

# 468
Завесата не пази водата да си тече по пода. Тоест със завеса трудно се изолира помещението от вода. А за мен поне това е най-важното - искам в душ зоната да е мокро, а в останалата част да е сухо.

# 469
Тя си тече, но при достатъчен наклон не тече в цялата баня, а в частта на душ зоната и малко извън нея (душ зоната е 90х90-100, там някъде). Даже сухата част на пода по-скоро аз я мокря след излизане от душа, а не течащата вода и така или иначе го забърсвам целия (той пък един под - 4 квм.м Simple Smile ) - с две движения е готов, след още 10 минути банята е напълно суха с вентилатор. Всички шкафове са на конзола, както и тоалетната, т.е. по пода няма никакви препятствия, които да ме бавят и да съобразявам. Всъщност,  ако не беше нужно да пазя от пряко мокрене шкафовете, сигурно нямаше да сложа и завеса, ама нямаше как в малката баня да се разположат, освен странично на душ зоната.
На всеки, както му е удобно, важното е на домашните да е комфортно ползването и същевременно да не страда естетиката (според разбирането за нея на всеки).

# 470
Всъщност,  ако не беше нужно да пазя от пряко мокрене шкафовете, сигурно нямаше да сложа и завеса, ама нямаше как в малката баня да се разположат, освен странично на душ зоната.

А, ето една разумна причина да сложа параван - да предпазвам шкафове от намокряне.

Иначе тоалетна чиния не виждам смисъл да пазя от вода - чиниите са порцеланови, седалките - пластмасови. Дори напротив, и сега, като вляза в банята да се къпя, хващам слушалката на душа и поливам тоалетната. Или ако се налага със силна струя да се отстраняват разни неща - пак със слушалката. На морето със силна струя на слушалката отмивах и пясъка към сифона (е, налагаше се доизбутване с крак).

# 471
Не разбирам какво има толкова за чудене откъде евентуално може да се ветрее завеската в банята. Например от аспиратора. И аз също смятам, че се ветрее лекичко.
Затова завеската не е лошо решение, а на всичкото отгоре би могло да се направи и да стои супер красиво и атрактивно. Но не е за малки в ширина душ зони.

# 472
  • Варна
Да потърся малко свежи идеи, че отново зациклих.

Имам окачен таван в банята  (2 × 2 м) и трябва да кажа къде искам луните за вграждане. Нещото, което усложнява тази уж семпла задача е:
1. Искам луничка по средата на шкафа, т.е. между мен и огледалото, а не да е зад мен.
2. Би трябвало да има една луничка в средата над душа, но тя реално ще бъде скрита от душ питата. И в сегашната ми квадратна баня е така и понеже е дразнещо затъмнено, постоянно отместваме питата. Но пък и алтернатива не ми хрумва.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 22:04 от Lady April

# 473
Lady, аз сложих последно красив плафон в банята, лампи при самото огледало и две луни при душа, за да не стане ефект като при теб, но моят душ беше в дълга ниша (банята на Г).
Да помислиш нещо в тази посока няма ли да ти свърши работа или да ти хрумне?

# 474
  • Пловдив
Привет!
Приемате ли нови членове тук Stuck Out Tongue Winking Eye

Предстои ми обзавеждането на поне 3 бани, с навремето, когато правихме тази в апартамента ми бяхте много полезни!
Далеч сме още от това, но идвам, да черпя идеи Simple Smile

# 475
При нас планът беше за параван, който да отделя душ зоната. Само 88см остава за него, не знам правят ли толкова малки изобщо? Sad А за параван с плъзгане май 110 било минимума...

Мандаринке, ще ми покажеш ли пода с един точков по средата на банята? С какви размери е помещението? При нас по план е един линеен в душ зоната и един точков в сухата част. Задължително ли е да има праг между тях?

Пак проблеми Sad  Sad  Sad
Скрит текст:
Не искаме ревизия в душ зоната и майсторът ни каза, че другаде няма място. Предложи ни да е извън банята - в кухнята под мивката и се съгласихме. Какво мислите за този вариант? На мен най-много ми се искаше да е в шкафа над структурата, където ще има плосък бойлер.

# 476
Аз тук с питане за едни полици за бяна. То не знам дали не е по-скоро за темата за Икеа, но реших тук да пиша все пак понеже полиците са си за баня.
Някой има ли такива стенни елементи за баня HAGAAN на Икеа? Интересува ме как се държат във времето предвид влагата.

То аз малко след дъжд качулка - вече ги поръчах. Ама пък от друга страна винаги мога да ги върна. Имаме една ниша в банята на партера, която сега се прави. Точно до структурата. За съжаление нишата ми е малко по-дълбока от 15-те сантиметра колкото са дълбоки полиците. Тя е 20 см. Но няма да се вманиачавам толкова.
Трябва ми нещо, което цветово да си кореспондира с прозорчето в дъното. Трябва ми кафяво и туй то. Ще си играя с тоя цвят. Ако поръчам нещо от кафява пластмаса ще има да го чакам сумати време, а и гарантирано ще ми дойде по-скъпо. Да си призная намразих поръчковите неща.
Нишичката е доста далече от душ зоната, там ще си е абослютно сухо. Но! От друга страна до тези полици ще има лира
Скрит текст:

Дали на тоя материал ще му стане нещо от близостта на лирата? Не че някой ще се утрепва да я пуска де.
Избързах малко май.

# 477
  • София
За толкоз пари като се прецака ще я смениш. Според мен няма да имаш проблем, но точно такава не съм имала. Но съдейки по едно тяхно супер евтино огледало с полици, което стои в мега влажна баня и вече 10+години няма проблем... Бих заложила, че и тази ще издържи.

# 478
Нищо няма да му стане на това ПДЧ от лирата, а и не вярвам да я пускате на повече от 40 градуса.

# 479
  • Kozloduy
Ето и нашата баня още е в проект!

Общи условия

Активация на акаунт