Гадния период в годината

• 7 386
  • 146
  •   1
Отговори
# 90
Чарът на това да сме майки!
За съжаление децата много бързо порастват, отлитат и гнездото остава празно, тихо и подредено! И тогава всичко това което ни е тежало някога, ще ни залипсва!
На мен не ми е залипсвало...малката живее до нас, виждаме се, излизаме. Не са проблема децата, а цялата бюрокрация и безмислени изисквания и карнавали в училищния живот!

# 91
  • Между гори и планини
Твоята може да живее до теб, но на някои децата ни са далеч и ги виждаме рядко.
На мен ми липсва времето когато бяха на около 5 години.

# 92
  • София
Моята я виждам почти всеки ден.
По отношение на училищни празници организации - в нашето училище в Младост и нашия клас са абсолютно спокойни в това отношение. Никой нищо не подхваща. Особено със сина ми, с нищо такова не съм се занимавала.

# 93
Шшш, замълчете, не искам да го мисля, че  да се порадвам още година- после отлитат и двете наведнъж .

# 94
За мен всеки период от годината е гаден - тук-там има по някой хубав момент.

# 95
  • По света и у нас
В БГ по мое време не е било такова чудо.
Надявам се поне вие да живеете нормално, в Америка е като лунапарк на стреса

# 96
В БГ по мое време не е било такова чудо.
Надявам се поне вие да живеете нормално, в Америка е като лунапарк на стреса
И тук е същото, гледаме американския модел...по наше време поне Хелоуин и Свети Валентин ни беше спестен. Винаги са ме изнервяли такива маскаради...

# 97
За много хора ноември е труден. Също и януари. И аз не харесвах ноември като дете, но последните 7-8 години времето е много слънчево и топло и това много помага. Въведох си разни празници и малки ритуали и така постепенно изчистих периодите, които си бях нарочила за депресарски.

# 98
То и декември е ужасен 😀.
С тази малоумна еуфория за подаръци и пукащи се трапези от храна и напитки..
Дойде ли Баба ти Марта и аз вече излизам от мечешкия сън, април и май са ми много любими ☺.

# 99
´ма , недейте така, имаше преди време една камара хора, в темата„ какво си мисля“, ме бяха обявили за най-долното долно, че ме дразнят софрите,подаръците , лудницата...
При нас вече вадят елхите , заедно с тиквите Close

# 100
От поне месец тикви и костюми за Хелоуин ми вадят очите по магазините, вече има и украсени със страшки къщи.
Не обичам трапези и безумното суетене - да има, да не свърши.. Готвенето по 100 блюда, после дояждаш с дни. Не е за мен това, всички вкъщи сме скромни и разумни - ден е, един ден и готвя за самата вечер - едно блюдо.
Подаръци всеки сам си избира, предварително се купуват/поръчват, няма драми и суетене.
Елха не правя, откакто моето дете стана голямо. Обичам чисти площи и всякаква украса е прахосъбирачка. Ароматни свещи допускам единствено, целогодишно.

# 101
Аз години наред подсъзнателно изпадах в депресия в края на август и ме държеше целия септември. Мразех и цялата есен, беше ми най-тъжния сезон, исках да заспя зимен сън като мечките и да се събудя напролет. В един момент свързах чувствата си с това, че на един 15 септември почина мама. Аз заобичах 15 септември отново покрай детето, още от първите учебни дни в детската, правеха много хубави тържества. А и още докато беше мъничка и бях майчинство, покрай нейната радост от шарените листа заобичах есента. Но аз не съм от амбициозните майки, които си създават излишен стрес, обичам и детските площадки, и Хелоуин и партитата в детските клубчета. А в последните години още повече заобичах септември, защото го свързвам със септемврийското море, което е най-прекрасното за мен. Планирайте по някоя почивка за септември, може и два дни да е и ще видите как догодина няма да се чувствате гадно в този период.

# 102
Аз имам една мечта.
Да се събудя и децата ми да са над 25.

# 103
A, ти да си на 31 все още......

# 104
Децата хубаво ще са над 25, ама и ти ще си дърт, така че не е кой знае какво преимущество да имаш големи деца.
Ноември е гаден месец, мъгливо, рано се стъмнява, часа е сменен току що, едно такова никакво. Е, има някой слънчев час през деня, но когато си на работа само  гледаш слънцето през прозореца. През ноември почина кучето ни, също така всеки ноември остарявам с една година. Февруари и той  ми е като ноември, но поне бързо минава, защото е къс.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:32 от мекичка*

Общи условия

Активация на акаунт