Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 836
  • 503
  •   1
Отговори
# 195
Повече от година без секс, че вие не сте семейство, изобщо. Съквартиранти.
Искай му наем поне.
Той със сигурност другаде си го получава.
А щом свекървата е решила да се разпорежда в чужда къща, по добре че не ти говори.
А тоя, не стига че се настанил да живее безплатно в чужда къща, а и не  ви уважава изобщо, нито теб, нито родителите ти, а вдига скандали, за какво ти е? Щото няма друг? Че вие като не правите секс изобщо, тоя мъж ли ти е? Само да ти крещи и обижда. Разбирам да нямаш ти къде да отидеш, че да търпиш заради детето.
Какви отношения ще възраждаш, той не те понася, щом не може даже да се прежали да легне с теб. Сигурно няма къде да отиде, и за това все още стои при теб, въпреки, че не може да те диша,  и си го изкарва, като те тормози..
На твое място вече да съм сменила ключалката.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 16:29 от Прекрасная Василиса

# 196
Ама кой му е лайкнал поста на този човек бе? Дори не мога да ги дочитам докрай..

# 197
Някой от мъжете във форума му е лайкнал Joy те такива алфа мега мъжкари традиционалисти се подкрепят по форумите, но жените си не подкрепят в нищо... аз направо ги предкачах тези чаршафи, то е нечетимо...

# 198
  • София
Някой от мъжете във форума му е лайкнал Joy те такива алфа мега мъжкари традиционалисти се подкрепят по форумите, но жените си не подкрепят в нищо... аз направо ги предкачах тези чаршафи, то е нечетимо...
И аз още след втория пост май. Нито чета чаршафи, нито тролове.
Авторката сигурно се е хванала за главата.

# 199
  • София
Я чакайте? Свекървата да ми дойде в мое жилище и да ми каже как да се казва детето ми, заради което съм направила еди колко си процедури?
Определено ще я изгоня със нейното дете, разбира се.

# 200
Не съм аз, не схванах за кво се бори и нямам време да чета дълги чаршафи.
По темата, няма толкова значение дали мъжът на авторката е прав или не. След като човекът до теб държи толкова много на дадено решение или нещо до степен да е готов да зачертае всичко, да продължиш да държиш на своето на инат е пагубно. Ето го резултата. Лично за мен да се изпокарат точно за името щеше да е комично, ако не беше тъжно, но ето сега ще бъде самотна майка и не виждам някой да и ръкопляска освен тук във форума и други като нея. Той какъв е, едва ли е станал от вчера, 10 години заедно от които 2 в опити за бебе по клиники, все щеше да си проличи. Възможно е ако му беше угодила за името да финишират отново по същия начин за нещо друго, но няма как да знаем със сигурност.

# 201
  • Далечният изток
Тук във форума кой ѝ ръкопляска?
Thinking

И другият го твърдеше, а аз аплодисменти не съм видяла и чула...

# 202
Като гледам какво одобрение среща, трябва ли да обяснявам още?

# 203
  • София
Скрит текст:
Не съм аз, не схванах за кво се бори и нямам време да чета дълги чаршафи.
По темата, няма толкова значение дали мъжът на авторката е прав или не. След като човекът до теб държи толкова много на дадено решение или нещо до степен да е готов да зачертае всичко, да продължиш да държиш на своето на инат е пагубно. Ето го резултата. Лично за мен да се изпокарат точно за името щеше да е комично, ако не беше тъжно, но ето сега ще бъде самотна майка и не виждам някой да и ръкопляска освен тук във форума и други като нея. Той какъв е, едва ли е станал от вчера, 10 години заедно от които 2 в опити за бебе по клиники, все щеше да си проличи.
Възможно е ако му беше угодила за името да финишират отново по същия начин за нещо друго, но няма как да знаем със сигурност.
Не възможно, а много вероятно бих казала. Такъв инат като неговия не се изпарява. Няма смисъл от такива отношения. По-добре да се разделят докато детето е малко.

# 204
  • Далечният изток
Някой одобрява това, че си е затваряла широко очите и не е отчела червените флагове? Кой?

# 205
Авторке, а той като се изнесе, къде ходи? На село при мама? Сигурно не му се живее там, или няма място.
Рфф, тооолкова пък да се е обидил, че да стои година и нещо без секс???
Като гледам какво одобрение среща, трябва ли да обяснявам още?
Ми, не одобряваме да живее с някой, който само я използва и обижда, а не се сеща поне една п@гка да й удари. Нормално е да е сприхава и нервна .

# 206
Ако не беше името и го бяха кръстили на свекъра, после щеше да не й говори 2 месеца, защото не са осолили бебето по стара традиция, предложена от маминка. Общо взето... не знам защо не е видяла мъжа й какъв е "традиционалист", ама поне сега е прогледнала и ако иска може да се спаси.

# 207
По-добре да се разделят докато детето е малко.
Това сега емпатия ли е? Викаш най-добре никога в съзнателения си живот да не вижда майка си и баща си заедно Grin Макар че в случай май наистина това ще е най-добре за него, ако може нито един от двамата.

# 208
Не - не се ужажда за име! Търси се консенсус!
На моя баща - не искаш. На твоя баща - не искам. Ами тогава няма да е а никого и това е! И се почава: Какво ще кажеш за това име - ХХХ - не ти харесва, Предлагаш име ЪЪЪ - имах една ужасна съученичка - отпада и така въртите азбучника с имена, но това не е караница! Това е избор! И в един съвместен живот е един от лесните избори, който да е градивен.
Виж за цвета на тапетите при ремонта е позволено да стигнете до развод, но за име на детето - не и не!
Втъкаваме в детето само положителна енергия, няма нужда от подобни драми. 

Така и не разбрах авторката - ама тя да каже - какво очакваше да стане като се наложи за името?
А как щеше да реагираш ако той се бе наложил?

Дай да видим един по един проблемите и дали може да се оправят и да пробвате поне да продължите като семейство.
Вариант ли е да му кажеш "Добре де, за второто дете - ти ще избираш името! Наложих се защото така го усещам вътрешно за правилно! Не съм искала да те омаловажа като баща!"? Да пробваш някак да позагладиш нещата?
Казваш "съгласна съм с часове да говорим", но то говоренето не е просто да се дърлим или повтаряме едно и също, нали? А да търсим решение - чувствата на всеки да са удволетворени, емоциите да са чути и приети.

Как според теб може да оправиш нещата по този проблем?

# 209
[
Не възможно, а много вероятно бих казала. Такъв инат като неговия не се изпарява. Няма смисъл от такива отношения. По-добре да се разделят докато детето е малко.
А нейното хич не е инат, два месеца да не ти говорят и пак да си държиш на своето, след което да се чудиш що тъй станало.
И не става ясно този човек под моста ли е живял преди да се нанесе при авторката, дали са имали и други опции или по същия начин е наложено от нея? Щото с очите си съм виждал как една замъкна гаджето си у тях при техните щото имало много място, а после използваше този факт за да го потиска.  Е не и се получи, оня просто я зае**а след година две май изкара, което дори беше много.
Така че да напомня, 10 години заедно и две по клиники за бебе не са нещо дребно, ако беше чак такъв боклук накичен с червени флагове като коледна елха, мисля доста по рано щеше да се разсъхнат нещата

Общи условия

Активация на акаунт