Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 798
  • 503
  •   1
Отговори
# 375
На жените им е повече в природата да се грижат за някого. Ако не са хора, ще аз котки. На старите ергени им личи, че или не могат да се грижат дори за собствения си гъз, пропиват се и пр., или са абсолютни педанти, на които жена, дете и котка биха им развалили рахата и подредбата.

# 376
  • София
Практичният, моят съвет е да прочетеш и статистиките за мъжката плодовитост. Особено след 35-40. Та не лежи на тая кълка с неограниченото време и тиктакащия часовник.

Виждам, че Мексиканецът започва да се ориентира в обстановката.

# 377
# 378
Логика + факти + статистика от моя страна докато от ваша  - "около мен не е така", "ти колко познаваш"
Не съм броил "колко познавам“ – и няма нужда. Това е личен опит, а аз говоря за статистика и тенденции.

Логика - няма
Факти - няма
Критично мислене - няма
Статистика - даже не ти я гледа никой, та може и такава да нямаш.
Общо взето разгвора с теб е като с радиоточка! Полезност - няма

Вярвай на статистиката и стискай вярата за богатия избор от предложения, които да правиш ... стискай силно и много критично пресявай! Самоубеждавай се в богатия избор пред теб и стискай заветното предложение!

Ми не може и не трябва всеки да се размножава ...

# 379
Хубаво си помислете някоя от тези поговорки да не се превърне във ваша реалност.
Апропо, тук средната възраст е 45 години с по няколко котки и развода, няма да ги сплашиш. Rolling Eyes
Ама аз и нямам намерение 🙂
Повечето са ми като отворена книга – четена стотици пъти.
Трол, парапитек и т.н. – ти говориш нормално, насреща ти крещят. Подобни ги знаем отлично.

Истинската публика е неактивната част, която умее да различава логика и факти от празни приказки и емоции.
За тях е ценна дискусията.
Има по-млади жени които се наплашват без причина дори по-назад в темата видях една подобна.
Никога не са я пипали с пръст, тон не й е повишаван, но е наплашена по нейни думи...
И от какво? Тя се е разминала със стотици хиляди мъже по улиците, познава бог знае колко и е жива и здрава и непокътната но наплашена.

За теб може да е забавно, за мен също.
Не е забавно за мъжа на авторката – но като не е разбрал какъв таралеж си е вкарал в гащите, сега плаща.
Жалко за детето, но нито е първото, нито ще е последното...

# 380
  • Далечният изток
Ти не говориш нормално, момко. Ако така си мислиш, мноооого се лъжеш.
Ти говориш надменно, подигравателно, с пръст размахан пред лицата ни.
Това ако е нормално, аз съм Кейт Мидълтън.

# 381
Ами, да, не съм мислила и не съм попадала на такива. Трябваше ли денонощно да си представям престъпления и какво би ми помогнало това? Кой както иска, така си живее.

Но темата не е за мен Simple Smile

Темата не е за теб. Темата е за всяка жена с развод/раздяла, която решава, че избира свободен мъж или разведен с деца, защото тя струва, все пак и ето   - вземат я, с деца. Обаче, какво - тя трябва да роди и общо дете/деца. Туй, ако не е подчинена позиция, не знам….

# 382
Прагматичния, то е ясно, е жените на живо и с пръчка ни смеят да те докоснат, все едно си крастава жаба, и за това търсиш онлайн внимание, ама изгони авторката бе, човек.
Пусни си своя тема и обясни каква жена търсиш,и най вече , какво предлагаш.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 21:53 от Прекрасная Василиса

# 383
Ето я статистиката, но Тоя я чете както Дявола чете Евангелието:
📋 Данни от НСИ за 2024 г.

От таблицата „Сключени бракове по области и поредност на брака“:
НСИ - Национален статистически институт

Общо сключени бракове: 20 643

Първи бракове: 17 265 мъже / 17 291 жени
Втори бракове: 2 749 мъже / 2 931 жени
Трети и следващи бракове: 296 мъже / 294 жени

Непоказано: 333 мъже / 127 жени (не е ясно поредността)

Също така, в таблица „Сключени бракове ... и предишно семейно положение на встъпилите в брак лица“ се вижда:

От всичките 20 643 брака:
• 2 906 мъже и 3 052 жени са разведени — т.е. браковете им са повторни

Какъв е извода, Прагматичен? Разведената жена има даже ПО-ГОЛЯМ ШАНС за повторен брак от разведения мъж! Дори и като сложиш, че разведената жена хич и не се пъне да се жени пак...

И за пореден път казвам барем чуеш - статистически и социално нещата са РАЗЛИЧНИ!
Отиди в циганската махала - 99% са в статистиката самотни майки, а житейската реалност е, че 99% от тях си имат мъж, с който живеят и е баща на детето им, което е обявено с баща "неизвестен".

# 384
Ще говоря от моя опит. Излизала съм и съм имала връзка с разведен с дете. Мъж, който има дете, има не по-малко отговорности от майката, ако е адекватен. Мен ме интересуват адекватни мъже, а не такива, които не се интересуват от децата си. С такива дори не излизам на втора среща.
Често разведените мъже ходят по свирката на бившата жена, трудно се разбират какво да правят с общото дете и носят не малко багаж от предишната връзка. Виждат си често децата, с преспиване, с почивки и време по паркове, градинки и спортни занимания. Няма свестен разведен мъж с дете, който да може да се нарече свободен по каквато и да било статистика.

# 385
Не е до можене.
Разведен мъж си гледа рахата и си харчи парите свободно, рядко му се скача в огъня пак.
Разведена жена още преди да е пуснала клона, бърза да увърти следващия балък, който да й хвърля пари и да й тича подир дупата.

# 386
  • София
Ама какво значение има някаква статистика?
Има мъж, има жена, има дете. И двамата са искали детето да е кръстено на бащите им - не е нелогично предвид, че при нормални обстоятелства всеки предпочита собствените си родители. И двамата са се заинатили. По някое време майката предложила да направят компромис
 Мъжът отказал. И не стига, че отказал компромис, но и се държи неуравновесено.  Трябва ли й на една жена такъв мъж? Не. Трябва ли му на едно дете такъв баща? Не.
Съвсем просто е.

# 387
Прагматичния, то е ясно, е жените на живо и с пръчка ни смеят да те докоснат, все едно си крастава жаба, и за това търсиш онлайн внимание, ама изгони авторката би човек.
Пусни си своя тема и обясни каква жена търсиш,и най вече , какво предлагаш.

Хахаха, да. Това е добра идея, chatgpt пусни една тема с всичките ти претенции и мрънкай там, че наистина изгони авторката.

# 388
Само да спомена, че е починало едно прегазено дете.
Умишлено прегазено от новата любов на мама.
Това от новините, не от статистиката.

# 389
  • София
Точно за него пишех одеве.
Мъжете са незадължителни.
Да предпазваш детето си е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт