Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 806
  • 503
  •   1
Отговори
# 330
Ами, да, не съм мислила и не съм попадала на такива. Трябваше ли денонощно да си представям престъпления и какво би ми помогнало това? Кой както иска, така си живее.

Но темата не е за мен Simple Smile

# 331
Не, сериозно, силна и независима жена за какво й е мъж на всяка цена? Авторката още не е пуснала клона и се оглежда за нов клон. Това не е начин на мислене на силна и независима жена. Хубаво, наложила се е за името, но, опасявам се - до там, макар да има апартамент. Имотът не прави човека.

# 332
Страхът е най-лошият ти съветник, както са казали хората Sunglasses

# 333
Просто се разделете с него, ще е по-добре и за детето и за вас. Имате си работа и апартамента е на ваше име, така че какво ви спира? Както казват хората тука има много мъже.

# 334
Прагматична е. Обича да са и подредени и сигурни нещата - апартамент, кола, работа, дете, и позицията на мъж е нестабилна.

# 335
Тук пак прочетох десетки мнения как ама никой мъж никога не си взимал жена с дете. Чудя се на Марс ли съм или на друга планета. Реалността около мен показва съвсем друго. Simple Smile
Изкривявате думите Simple Smile
Не никой, но избора на разведена жена с дете намалява драстично.
Дадох ви числа които не грешат според които 85% от разведениете самотни майки си остават такива.
Ще ви изброя част от причините
  - чисто биологична, повечето мъже искат свой наследник, както вие искате свое дете така и мъжете. чуждото не може да замени своето никога.
  -  потенциални разправии с бивши мъже които често могат да носят проблеми
  - емоционален багаж в жената. Знам че ще го отричате което е без значение, важно е какво мислят мъжете не вие.
  - неизбежните сравнения с бившия. Стигате до безумия - коя зодия е, какви дрехи носи, каква кола кара и тнт.
Да проектирате ваши изживявания които са ви травмирали върхи настоящ човек е нещо което дразни не малко мъже.
 - трудности при възпитание на детето. Когато детето е на мъжа той може спокойно да му се скара когато е необходимо и то да разбере. При доведените деца това често не е така. Доведения баща често вижда нещо нередно но си премълчава понеже не е негово. Това не е добре и за детето.

Не че самотна майка с дете няма шанс. Има разбира се, но е доста по-ограничен.
Трябва да е наясно какво точно търси и какво може да намери. Трябва да се съобразява вече не само със себе си а и с детето.

Като цяло оставам с впечатление, че има подценяване на бащинската обич и загриженост и омаловажаване на ролята на мъжа. Виждам постове в които дори се изключва участието на мъжа в раждането на едно дете.
Забравяте че милиони мъже са ходили на войни за да пазят жените и децата си.
Давали са животите си и продължават да ги дават.
Радостта която изпитва един баща не е по-малка от тази която изпитва една майка.

И точно затова все повече мъже вече избират да не предлагат брак и да стоят встрани – защото виждат ясно колко лесно обичта и усилията им се обезценяват.

# 336
Chatgpt пак започна със измислените статистики.

# 337
  • Далечният изток
Не можеш да говориш все едно познаваш всички жени на света... Това не е нормално.

# 338
... 85% от разведениете самотни майки си остават такива.
...
...
Като цяло оставам с впечатление, че има подценяване на бащинската обич и загриженост и омаловажаване на ролята на мъжа. Виждам постове в които дори се изключва участието на мъжа в раждането на едно дете.

Радостта която изпитва един баща не е по-малка от тази която изпитва една майка.

И точно затова все повече мъже вече избират да не предлагат брак и да стоят встрани – защото виждат ясно колко лесно обичта и усилията им се обезценяват.
Ето какви неща мога да ти отговоря, не че ме питаш.
Разведената жена не е самотна майка. Капиш? Самотна майка е неомъжена жена, която не е в съжителство с бащата или друг мъж.
В резултат на развода освен разведена жена се появява и един разведен мъж, и той с дете. Какви са неговите шансове да се събере с жена? Не знам какво казва НСИ, но аз казвам - същите, като на разведената жена. Така че при това количество разводи, което не е никак малко, разведените имат избора да се събират със себеподобни - разведени, не само с ергени / моми. Не знам защо тогава се жали толкова за съдбата на разведената жена, а никак не се окайва разведеният й бивш съпруг.

Ако участието на мъжа в семейството се ограничава с ходене на война, какво да ти кажа... Хайде пак помисли и може да се сетиш за други начини един мъж да участва в живота на собственото си семейство.

А ако мъж избира да не прави семейство и да стои встрани - хубаво, негова си работа. Да си стои и да гледа.

# 339
Той според мен дори не е срещал жена хахаха, компютърно генериран бот е

# 340
Chatgpt пак започна със измислените статистики.
Вие освен да слагате етикети имате ли капацитет за нещо повече?
Всъщност вашия принос по темата е по-голям от колкото подозирате.
Давате чудесен пример какво е то жена с която не може да се говори.
Изразява се мнение с което тя не е съгласна и вместо да каже нещо смислено започва с епитети, обиди и опити за унижения.
Чудесен пример за жена която владее отлично емоционален и психически тормоз на който много мъже са подложени.
Но за ваше съжаление аз не съм човек когото можете да засегнете.
Вие сте доказателството защо много мъже вече избират дори да не опитват да говорят с вас – защото срещу обиди и шум няма диалог.

Статистиката е от НСИ.
Всяка държава започна да обръща повече внимание на тези неща.
Проблема с демографията е в цял свят не само у нас.

Мисля че вие нямате какво да кажете по темата и бих ви предложил да замълчите, но знам че няма да го направите...

# 341
В НСИ има и други статистики, като например на броя на жените и мъжете без деца над определена възраст - старите ергени двойно повече от старите моми. После пак обяснявай как мъжът избира.

# 342
Аз пак да питам от къде идва тази разлика след като жени и мъже са горе долу равни като брой, тогава за кого са омъжени тази бройка над мъжете?  Предполагам и това, че мъжете в повечето случаи са с няколко години по големи от жените си. Другото е заради продължителността на живота, но тя оказва съществено влияние в доста по късна възраст, предполагам в тази статистика не се има предвид 80+ годишна възраст. Иначе просто не излиза математиката без да има мъже с по две жени едновременно. Това за старите ергени и моми, демек необвързаните.
За децата е същото, трябва да има повече мъже с деца от повече от една жена , от колкото обратното, докато моите наблюдения са точно обратното - жените по често имат втора връзка/ брак с деца от предишен и съответно с деца от повече от един мъж

# 343
... 85% от разведениете самотни майки си остават такива.
...
...

Ето какви неща мога да ти отговоря, не че ме питаш.
Разведената жена не е самотна майка. Капиш? Самотна майка е неомъжена жена, която не е в съжителство с бащата или друг мъж.
В резултат на развода освен разведена жена се появява и един разведен мъж, и той с дете. Какви са неговите шансове да се събере с жена? Не знам какво казва НСИ, но аз казвам - същите, като на разведената жена. Така че при това количество разводи, което не е никак малко, разведените имат избора да се събират със себеподобни - разведени, не само с ергени / моми. Не знам защо тогава се жали толкова за съдбата на разведената жена, а никак не се окайва разведеният й бивш съпруг.

Ако участието на мъжа в семейството се ограничава с ходене на война, какво да ти кажа... Хайде пак помисли и може да се сетиш за други начини един мъж да участва в живота на собственото си семейство.

А ако мъж избира да не прави семейство и да стои встрани - хубаво, негова си работа. Да си стои и да гледа.
Нпротив питам ви вече 2 дни Simple Smile
И се радвам да получа някакъв отговор който да е спокойна дискусия с гледна точка без емоция и епитети.
Доколкото виждаме не оспорвате нито едно нещо което съм написал.

Сега идва един много забавен момент който пропускате относно разведения мъж.
Нека ви попитам при развод при кого остават децата?
Нека си спестим диалога - при жената.
Това намалява наличието на разведени бащи с деца поправете ме ако греша?
По този въпрос НСИ няма проучване но има в ЕС.
Над 90% от самотните разведени родители са жени!
Мисля че имаме сериозен дисбаланс не мислите ли?
Инак съм съгласен, според мен възможно най-добрия избор за разведена жена с дете е разведен мъж с дете.
Но съотношението е 9:1.
И това по никакъв начин не увеличава шанса една разведена жена с дете да си намери нов мъж.

Съдбата на разведения й мъж е много за окайване, но по други причини.
Далече от детето, често посочван като злодей, често пъти понася големи финансови щети. Положението му никак не е розово и дори е много по-лошо от на жената.
Ако проверите в интернет да не казвате пак че ползвам ChatGPT ще забележите драстично увеличаване на самоубийствата при мъжете. Много рухват психически и посягат на живота си.
Много стават апатични и губят посока и цел в живота. Живи са но често се пропиват и живеят един кошмарен живот.

Посочих ви войната като най-яркия пример ако вие не можете да оцените важността на мъжа и неговата роля то това е изцяло ваш проблем не мой.

И ще ме прощавате но за един мъж да вземе жена която не иска да говори нормално с него, да го обижда за щяло и нещяло, да му слага епитети, да му повтаря че за нищо не става да не го уважава то да наистина е по-добре да гледа.
Имате чудесен пример в лицето на някои потребителки в тази дискусия, мисля че лесно можете да ги разпознаете.

# 344
Pragmatic, за да получиш някакъв отговор, от който да последва смислена дискусия:

1. Пиши по-кратки и по-добре формулирани постове.
2. Изразявай се правилно и точно. Например вместо "Доколкото виждаме", пиши "Доколкото виждам".
3. Слагай запетаи поне, ако ти е трудно да се изразяваш логично.

Общи условия

Активация на акаунт