Развод или не - има ли шанс за "прераждане" на отношенията?

• 12 741
  • 503
  •   1
Отговори
# 450
  • Най-красивата страна
Мунчо е тормозил бременната си жена през цялото време и направо я е сринал,както се изрази тя, след това се отнасял пренебрежително към детето,хойкал с приятели и всеки опит за разговор завършвал с крясъци и обиди,плюс неуважение и игнориране на нейните родители в чийто апартамент вероятно живее.Авторката каза,че жилището е на нейно име.Притеснително е и това ,че е истеричен ,чупи чаши,хвърля дистанционното ....
Ами предостатъчно причини са това за развод.
И всичко това,защото жената не искала да кръсти детето на свекъра.
 Не се споменава какви заслуги има свекъра.

Точно този тип мъже са от най-гадните.
След години ходене по мъките и опити за бебе ,той започнал да тормози бременната си жена,заради традицията.
За мен това означава,че връзката им е изчерпана и на него изобщо не му пука нито за жената,нито за детето.
И след като тя не е зависима -има собствено жилище,има работа от какъв зор ще търпи някой да хвърля,чупи и крещи в къщата и?
Каква е гаранцията ,че утре дистанционното няма да бъде метнато по главата и?Защото това неговото поведение е агресия.
Хайманосвал с приятели.Нищо чудно да е намерил и някоя кака,щом толкоз го дразни жена му.
Ами детето?
Да расте с такъв баща е вредно за него.

Авторката няма да е нито първата разведена,нито последната.
И мъжете не са се свършили,а има и много свестни.

А може той да се държи така,защото не му се вярва тя да подаде молба за развод.Мисли,че му е в кърпа вързана.
Уфф,много се ядосах,докато четох..

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 17:24 от Veronikaaa

# 451
Все тая, цялата им история е нагледен пример какво става когато всеки си угажда на ината. Другите глупости изписани из темата как мъжът трябва да поема 80% от домакинството докато жената гледа бебето много ми е интересно, наистина ли сте го прилагали на практика или са просто някакви мечти? Щото не всеки може да е някъв фрийленсър или да работи когат му е кеф от вкъщи, при работа на пълен работен ден или на смени ми е много интересно как това ще се случи? Да не говорим за работи и професии, в които редовното явяване недоспал означава много скоростно уволнение.
А за обявяването на насилник всеки, който е повишил тон или просто не ходи по гайдата на жена си дори не ми се коментира вече.

# 452
Може би щеше да е една идея по-малка  драмата, ако името беше неутрално, да. Но след като той изначално не е бил склонен на друг вариант пак щеше да има сърдене, хвърляне и прочие. И вероятно пак щеше да отказва да се обърне към детето си по име.  И като цяло основния проблем при тях няма нищо общо с името.

# 453
Как така ако имаш дете ще си ходиш само на кафета?? Естествено че имаш право на лично време, но то е твое решение как точно ще си го прекарваш и дали ще имаш желание след работа да се прибереш. То и без малко бебе докато се прибереш става 6;30-7, колко време ти остава докато легнеш, пак 3-4 часа максимум като имаш и задължения у дома, а не само свободно време за почивка..  
Работа - вкъщи - спане - работа - вкъщи - спане - работа - вкъщи - спане.
Освен, ако не си с някой по-залупен мъж, който няма приятели и хобита, трудно ще понесе такъв домашен арест за дълго време. Няма да го задържиш с варените си яйца.

Все тая, цялата им история е нагледен пример какво става когато всеки си угажда на ината. Другите глупости изписани из темата как мъжът трябва да поема 80% от домакинството докато жената гледа бебето много ми е интересно
80% е скромно, поне 95%. Една жена може да изнаглее много, ако бъде оставена да разпределя процентите. Те затова така се депресират, като им се даде отпор. Който както си го нареди, нали така беше тази женската хитрост Simple Smile

В случая когато той е там - зле. Когато го няма - пак зле. Патово положение Grin

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 17:28 от Мексиканеца

# 454
Нека тия, дето и година не са свъртели жена до себе си, да не дават указания, как трябвало да бъде.
Защото стабилни и хармонични семейства,не се градят и задържат по тоя начин. Нито с такова държание, от страна на мъжа.

# 455
Има си много хобита и приятели, но на първо място му е семейството, а не приятелите. Винаги е било така, не бих въобще се задържала, ако съм някъде там, а приоритетите му другаде, и семейство само за пред хората. А ти когато създадеш семейство се изказвай, и не като даже и връзка нямаш и не можеш да задържиш.
Да, 80 % е реалистичен вариант, много ми е интересно защо се очаква 80% от жената в домакинството, и 100 % майчинство? Тя как да ги прави нещата недоспала? Значи мъжът само да ходи на работа ? А през останалото време си е свободен? Ами това не е семейство. И реално щом има време да ходи по кафета и да излиза нон стоп с приятели, значи има енергия и сила да готви, чисти и гледа детето. Като домакинството си остава общо, независимо тя в майчинство ли е или не. Нарича се приоритет, явно за него семейството не е такова. Та това е мъж, който даже и дом не може да осигури, за какво работи тогава, само да излиза като ерген ?

# 456
  • София
И на 100% е поемал всичко по домакинството. Особено в първите месеци след ражданията. Че и по-големите деца е обгрижвал. Не е чакал някой да му вдигне и сложи,защото тези деца са и негови и е напълно наясно как се гледа новородено. Майката с новороденото не си клати краката през деня. Обичайно го храни 7-8 пъти (кърменето отнема поне 30 Мин - умножи колко отнема всеки ден), преобува го още толкова пъти, извежда го (бебе + количка е минимум 10 кг), прибира го, обгрижва го. Това, без да броим никакво домакинство, отнема часове, като дори често не успява да се изкъпе и да иде до тоалетната спокойно, камо ли за друго. Ама на някои мъже им е малко, та чакат тя вечер да е ошетала, сготвила, изгладила и да го чака по секси бельо.
Да не говорим, че в един момент и жената се връща на работа, но с такова мислене се очаква пак тя да се грижи за децата и за домакинството, но и на работа да ходи.
А мъжът е нежно създание и трябва да отмаря.
Мексиканеца, къде е пречката вечер да излязат семейно, че и жената да отмори? Или да излезе тя сама? Неговите приятели и хобита по-значими ли са от нейните? Или неговият сън и почивка да по-важни?
Да не говорим, че май за някой работата е по-важна от собствените им деца.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 17:41 от Fever Ray

# 457
Неговите приятели и хобита по-значими ли са от нейните? Или неговият сън и почивка да по-важни?

И на трите отговарям с да, като визирам бебешкия период.

# 458
Неговите приятели и хобита по-значими ли са от нейните? Или неговият сън и почивка да по-важни?

И на трите отговарям с да, като визирам бебешкия период.

И по какъв повод са по-важни? Жената е по-малко човек или?

# 459
  • София
И с какво са точно по-важни и ценни?
Даже домашен любимец да си вземеш изисква усилия да се напаснеш с него, но явно детето е нещо като домашен любимец за някои мъже, а жените са обслужващ персонал.

# 460
  • Далечният изток
Ти колко деца отгледа така?

# 461
Нека позная… 0

# 462
Аха, разбрах, то щото да готвиш и миеш чинии недоспал е същото като да караш тир или да работиш на скелето на 5-тия етаж. Наистина ми е интересно прилагали ли сте го на практика това нещо или просто си говорим как ни се иска да е устроен света?
Ясно, че покрай бебе всичко се обръща с краката на горе, ама да очаквате от мъжете си да ходят на работа и да опъват наравно, че и повече от вас вкъщи, ми се вижда не особено реалистично и източник на проблеми. Не знам до колко е свързано с настоящата тема, обаче ми се струва са тръгнали по същия начин, всеки си настоява на своето без да се съобразява с другия, всеки казва иска, искам, искам... и резултата е този. Да нищим кой е крив и прав от малкото и едностранно представена информация от авторката няма много да се получи.

# 463
Все тая, цялата им история е нагледен пример какво става когато всеки си угажда на ината. Другите глупости изписани из темата как мъжът трябва да поема 80% от домакинството докато жената гледа бебето много ми е интересно, наистина ли сте го прилагали на практика или са просто някакви мечти? Щото не всеки може да е някъв фрийленсър или да работи когат му е кеф от вкъщи, при работа на пълен работен ден или на смени ми е много интересно как това ще се случи? Да не говорим за работи и професии, в които редовното явяване недоспал означава много скоростно уволнение.
А за обявяването на насилник всеки, който е повишил тон или просто не ходи по гайдата на жена си дори не ми се коментира вече.

Човек, който има малко бебе и излиза редовно по заведения с приятелите си, очевидно не се е презорил и не е ненаспан вследствие на твърде много домакинстване.

# 464
  • София
Т.е. да се грижиш недоспал за безпомощно и крехко човешко същество е по-малко отговорно и по-безопасно?
Ама щом говорим за тираджии и строители, разбирам. Wink
Иначе да, очаквам такова отношение. Очаквам не помощ, а партньорство. И време заедно, и време за себе си също, както и отношение.
Отговорност към семейството се нарича.
Опъването в домакинството не е очакване - в едно домакинство влизат двама зрели индивида с отговорности да е добре и на двамата - т.е. всеки следващ да има еднакъв принос. Особено в момент, когато единият (майката) е ангажиран с бебе, което не е като работата 8 часа с обедна почивка и междусменно прекъсване и не можеш в 17 часа да го изключиш от копчето.

РФ и Мексиканеца, ако не е тайна, колко деца имате? И живеете ли заедно с тях и майките им?

Общи условия

Активация на акаунт