Проблеми с куче

• 792
  • 8
  •   1
Отговори
Имам проблем с моето куче,седи  където са обувките в ъгъла и не излиза с часове,когато му говорим започва да ръмжи, а понякога и трепери, дори  навънка не иска на разходка.Преди няколко дни гърмяха тука фойерверки бяха много силни. Преди не е правила така,ако може да ми дадете съвет,какво да правя с нея.

# 1
Ветеринар. Успокоителни таблетки или спрейове за такива случаи има.

# 2
Вероятно се е наплашила, но все пак я заведете на ветеринар.

Храни ли се?

# 3
храни се и вода си пие също, другата седмица ще я водя на ветеринар,тъй като има и ваксина тогава  ще питам,какво ще ми предложат за това.

# 4
Според мен щом се храни и пие вода, вероятно е добре, само се е наплашила.

Попитайте и ветеринарят, все пак. Успех!

# 5
Кучето търси защита в ъгъла от стреса, който е преживяло. Това място вероятно се намира най-отдалечено от мястото, където са били фойерверките. Ръмжи ви вероятно, защото мисли, че искате да го изкарате от сигурното му място. Или защото мисли, че като ръмжи и лае ще прогони опасността. Помислете как реагирахте и какво направихте когато са били фойерверките. Твърде възможно е някое ваше безобидно действие да е прието от кучето така, че все едно вие сте му направили това нещо. При силен страх кучето може да “блокира” и става недостъпно за вас.
Какво е кучето и колко е голямо?
Като за начало му осигурете спокойствие и внимание. Положителните емоции (лакомство, внимание, любов) прогонват отрицателните.
Липсата на подкрепа от ваша страна може да разруши доверието между вас. Вие най-добре знаете какво обича кучето, дайте му това. За него е знак, че сте на негова страна.
Наближава Нова година и отново ще започнат да гърмят. До тогава няма да е лошо да потърсите съвет от треньор как да помогнете на кучето и да предотвратите подобно нещо следващия път.

# 6
Джак ръсел, вече се оправи не ходи там,сега е игрива,като преди,за нова година гледам да я разсейвам с разни неща увеличавам  звука на телевизора да не ги чува има ефект.

# 7
Колко е голямо? Много кучета ги е страх от гърмежи. Нормално е да е стресирано.

# 8
Колко е голямо? Много кучета ги е страх от гърмежи. Нормално е да е стресирано.
На три години е Джак ръсел

Общи условия

Активация на акаунт