КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 3

• 28 163
  • 528
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Адашке, (ако бъркам - извинения), допълвам с друго наблюдение тази вечер: Лилито се вторачва (когато другите говорят) с някаква "каменна" физиономия и е най-малкото без емоция. Граничещо с паранормално или прокоби нЕкви.
Но пък се сещам, че в двойните епизоди публиката поне изкарваше някакви пари...

Мисля, че е Британия, обаче! (Мумиите нямат нищо общо.)

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 10:38 от EmBrother

# 391
  • София
Това за "мъми браун" боята ме шашна.
Отново за Лили освен лицевите странностти и налудничав смях,  много си поволява да попипва, натиска и поляга на Пъдев. Ааа не може така.

# 392
Видях Ваня Щерева в Последният печели - тя все едно е с друга физиономия. Спомням си как изглеждаше - неузнаваема е.

# 393
  • у нас
Здравейте, банда! За много години! Здраве и много сбъднати желания на всички!

Тези дни не ми остава време да гледам. Но днес включих на последния отговор. И двата отбора имат 0€. Как така? Нови правила ли има? Съмнявам цяло предаване нито един отбор да не е дал верен отговор.

# 394
  • София
Може би, (един мъж) трябва да (се) рече, че пластичната хирургия не прощава никому.
Извън това, и съм го писал друг път, моля (който има как), ПРЕДАЙТЕ на Милица, че може да залага и (примерно) 299 Е, 301 Е, 225 Е. Пъдев се справя по-практично в счетоводството. Но и в 2-та тима има какво да се желае, ако мислят накрая и да остане някой лев. (Съвсем добронамерено!)

Не знам за утре (в реално време) - почва Мамникът. Лек ден на всички, че да ви е приятна вечерта.
==============================

Четвъртък.
Да гледам бързо - че няма да е докрая... (си казвам). Мн. интересен въпрос за Норвегия - и въпреки интереса ми към сканди-земи, хора и изкуства, не го знам. А, стига, бе! Грижа за децата...

Милица е скачала с парашут, обаче не знае колко високо летят самолетите (скоростта я докарва - около и над 800 км/ч, но се приема)?
Има бракове м/у Асеневци и Арпадите - нищо чудно да излязат девствените пояси (ще бъде наистина въпрос, подходящ за КДЗ). Отделно: да си река - Ники при Пъдев ми е някак по-симпатичен (той игра в Дяволското гърло в Търновския сезон, нали.)

Рекламната манипулация в двете ТВ този път не съвпада. Поглеждам оттатък: ВеситУ ще прави суши като вместо водорасли ще ползва обелки от краставица. Права, дълга, обелките трябва да са дълги и изцяло... И тъй да се прави (вероятно да, не ям суши), смешно ми е, а там задават и питанка: копърът афродизиак ли е. Питайте Чикагото. И за мините на Цал Соломон. Simple Smile

Оставям ги да бъркат бетона и отивам в Трънския край да чакам съществото! Сингапурците си имат комарова полиция, а ние като си нямаме мамникова... ще бродят такива да ни плашат.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 20:56 от EmBrother

# 395
Оф, защо решиха, че шамарите са нещо смешно? Предаването е семейно, този просташки маниер е недопустим , според мен, разбира се.
Така искрено ме беше яд за бетона и чакъла, че още тепкам. Как може мъже да не го знаят??

# 396
Не само за бетона, и за самолетите даваха някакви абсурдни разсъждения, и за още нещо там.

# 397
  • София
Добър вечер, бон апети, наздраве и... кой да знае, вечеря и весело познание (не наливано през фуния като в родното образУвание). 7 бройки повече зад Пъдев?! Леле.
Натъртвам, за последно тази седмица: Милица, могат да се залагат и 269 Е, не кръглата сума в касичката!

Не е Евровизия, за ските леко се колебая (не знам къде е било). И остават хим.елементи - най-много, независимо по колко. Залагам. ПП. Направо си е Гадолиний отвсякъде. Обаче познах.
Не го знам. Но г-жа Меркел, освен от по-бедната ГДР, е и химик... Пък и от сметанов сладолед се трупат килца. Но - от др.страна - в ЩАЗИ задачите й не са били да прави сладолед. А Тачър наистина е била домакиня. КДЗ?
ПП. Колцина ще си признаят тук? Но аз признавам: или съм забравил, или изобщо съм изпуснал, че и Желязната Маги е била химик. Ако това ми светеше в размислите - може би, щях да пробвам с нея.

Извън шегата на Сашето, че сега може да има и 3 верни отговора, РЕДАКТОРИТЕ - поне внимавайте в отговорите! За пореден път имаме най-малко и поне 2 верни, но единият - по-верен! Не е гот. А вашето е мързел или езикова бедност.

Мержелее ми се, че Петрарка е изкачвал и върхове (макар и не особено високи - като за днешно време). Иначе, италианец спокойно може да е положил чиниите на гурмето.

А оттатък (в рекламите) Мути - преди сам да запее в изненадата си - декларира, че е хетеро и разсея съмненията. Абе, това си е пак за КДЗ.

Изкл. се, че имам и др.за наглеждане. Хубави почивни дни на всички! Не забравяйте - празниците не са по календара, те са както си ги нагласиш и изживееш сам.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 21:06 от EmBrother

# 398
Нямаше ли преди въпрос за Данте, свързан с това, че е алпинист?

# 399
  • София
Не помня. Но (от интерес, снощи не довърших) направих един бегъл преглед с Гуг - и там казват: алпинистът е Петрарка.

# 400
  • София
Важното е да цари любов в студиото - рече Кедъра. Да добавим: нека е хубава за всички новата седмица (споко, иде затопляне), да има нови знания и нови веселби (без преиграване, ако може). И нека доживея Милица да заложи накрая не Х00 Е, а примерно 493 такива.

Какво му е трудното? Антарктика - освен студена пустиня е и най-голямата изобщо (от тъй посочените). И аз искам суитчър на NG или каквото там е предвидено. Гледам тия канали откакто ги има на телевизора.

# 401
Да де, ама е гаден въпрос, защото в училище учим, че най-голямата пустиня е Сахара. Иначе в Антарктида може да падат и по-малко валежи, а и никаква растителност няма, но дали е пустиня по дефиниция, понеже вода има в изобилие и ако си там няма да умреш от жажда.  Та е въпрос на доста условности кой е верният отговор.

Тук не се споменава Антарктида:

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 20:16 от Черна станция

# 402
  • София
Тото е абсолютен досадник.

# 403
  • София
ЧС, излиза си - макар, че ИИ също обяснява общоизвестното, на първо място (не подчертано) казва истината:
Скрит текст:
Плюс това, в такава игра, при дадени заедно в питанката Сахара и Антарктида - няма майтап, леда отвсякъде.
А Милица вече изкара 300Е, разпределени в двата отбора х 150 - плюс 40-тина суитчъра. Simple Smile

deaf, за да не пиша за един ред под теб: мисля, че Тото е прав за фастъченото масло - хамериканците са луди по него, ама не е гот. (За запека не знам... Simple Smile)

Питанката за "Хван/и корееца" също е готина, но беше и (този път) мн.хубаво разяснена: и вярно и весело.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 20:45 от EmBrother

# 404
Въпросът за сандвича "Елвис" е убиец! Yum

Залагам на кленовия сироп...

Общи условия

Активация на акаунт