КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 3

• 29 345
  • 550
  •   1
Отговори
# 210
Съжалявам,но аз не приемам,че Антарктида бил най-сухия континент...

# 211
Ледът не е мокър. А валежите и влажността там са най-малки.

# 212
  • София
Застудя през последните 2-3 дни. Затова, уютна вечеря у дома с близките пред телевизора с весело преподавани любопитки - е добър вариант. Добре сме дошли. (Харесвам Хил, Ивайло също ми е симпатичен принципно.)
Пъдев е без мустак, леко брадясал. Или пак ще загубят, или пък... КДЗ? Ето, че публиката зад него е повече.

# 213
Редуват епизоди на Пъдев с и без мустак Joy

# 214
Това с квартала беше съвсем логично и лесно за отгатване.
За тафелдекера, ако изхождам от немски език, става дума за подреждане на масата. На това залагам.

# 215
  • София
Любимите ми "Магадански университети" отново не се изложиха - всъщност си е научно знание и то, интересно! Аз съм за добавените цветове. (Т.е. приемам питанката като "дабъл трабъл" подвеждане - немите филми, които обаче са ч/бели, т.е. едно от двете, но си мисля, че аудиото върви след картината с разликата от 300К къмто 1000 км/сек. Шегувам се.)

ПП. Добре, загубих. Научих обаче за мултисензорната интеграция! Simple Smile

Самозадавам си въпрос: "ММ" (не е това, което тук значи "моя мъж") - Милица и математиката.
При Пъдев се е случвало. При Милица май никога. Защо неднъж не заложи сума - различна от точна стотица; т.е. примерно 601 лв. (Пъдеви можеха да заложат 600). Тук не визирам промоциите в търг. мрежа, а действително, че понякога 1 лв. отгоре над кръгло залагане - може да спечели сумата.
Г-жо Хил, респект за начина, по който обяснихте ДМ (и аз съм го учил, че и изпити имахме; Марксизъм-Ленинизъм беше основната сигла на всичките тези "знания" за "бъдещето". Което - когато дойде - бе съвсем друго. Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 21:02 от EmBrother

# 216
  • у нас
Не можах да хвана отначало, но Марияна Хил ми е голямо удоволствие да гледам.
А Пъдев предния път беше повечко брадясал.

# 217
  • София
На същото мнение съм: В Практично ромът е по-лесно достъпен, отколкото евкалиптовото масло - за отлепяне на етикети. Редакторите - мислете повече!

# 218
Taka e, но се продават спрейове с портокалово масло. А тук често се препоръчва и просто олио. Изобщо всичко мазно помага за махане на лепило.

# 219
Честита победа на Милица!

# 220
О, заради Мариана Хил ще трябва да си го пусна. Че не съм гледал Кой да знае от 2 месеца, те се накачулиха 5 формата един през друг и просто не остава време. Може би на повторенията ще ги изгледам всички.
Мариана Хил освен перфектен преводач, е и огромен капацитет, винаги ми е било приятно да слушам разсъжденията й, за политика, за светски живот, за култура, за всичко... Нейните деца Сабрина и Рой Хил са добри преводачи също, имат дар слово и от участията им в медиите съм останал с много добри впечатления.

# 221
  • София
И пак дойде петък...
Важно ми беше наистина да науча какво се случва, като си духам супата... Simple Smile
Хайде, добре дошли за знанията, които разсмиват.

Абе, ако загубиш състезание с лос (все пак: какво?) - ще си в болница най-малко.
Онова с напиването сам по гащи ми се вижда сносно за финците.

Въпросът е трепач! Събирам "навите" и "навясват" и решавам напосоки, че е Б. (Ами, не съм съгласен - хем показаха, че навите са като пилета. Петльов клюн си е подходящо средство да ги откълве...)

Пъдев, много се изложи с монитора, човеко, мисли, бе!

Чакам и идва любимата ми питанка за учЕните, които... ("Изложиха" се, Simple Smile въпросът е истински и има стойност.) И се присъединявам към Милица - некоректно съставен въпрос. Няма да е за първи път, но така се излагат... редакторите.

Валдхорна трябва да е - поне не е тромпет.
Скрит текст:

... на мен си ми прилича на валдхорна, нищо че оня "рог" е "пощенски".
Не му беше вечер на Пъдев - нищо, че имат (засега) повече пари. Няма да чакам края, затова:

По-топли, спокойни, уютни почивни дни, банда. Nature Sun With FaceWine GlassBook

ПП. В "уебкафето" също отчитат просперитета на предаването... (Просто чак днес "абонаментът" ми го е пратил...)
https://webcafe.bg/onya-deto-ne-go-triyat/koy-da-znae-che-koy-da … va-yako-shou.html

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 09:41 от EmBrother

# 222
Знаете ли къде точно в Нови Хан снимат предаването ?

# 223
Валдхорна трябва да е - поне не е тромпет.
Разбира се, че валдхорна.

Не съм гледал епизода, малко съм назад с материала.

# 224
Валдхорната е по-сложен инструмент с клавиши и много повече тръбни елементи.  Пощенският рог е съвсем прост, прилича на войнишката тръба и на ловния рог.

Общи условия

Активация на акаунт