Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 94

• 17 365
  • 439
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Зависи от случая, аз бях на фраксипарин от преди трансферите, като последния/успешен/, бях за първи път на 0.6 единици. Биха ми го до деня преди секциото и след това докато не ме изписаха от болницата, т.е. 10 дена.

# 421
Още едно въпросче. Имам назначена дата за трансфер и ембриолозите ми звъннаха. Но забравих да попитам за лепило, понеже искам да ми сложат. Предварително ли се заявява то или може мога направо като отида на място да им кажа?

# 422
  • София
Още едно въпросче. Имам назначена дата за трансфер и ембриолозите ми звъннаха. Но забравих да попитам за лепило, понеже искам да ми сложат. Предварително ли се заявява то или може мога направо като отида на място да им кажа?

Ние предварително се бяхме разбрали за него. Моето го слагаха 2 дни преди трансфера.

# 423
  • Sofia
В Надежда го слагат след предварителна заявка, даже при мен предния ден. В другата клиника, в която беше успешния трансфер, поставиха лепилото непосредствено преди ембрионите

# 424
  • Sofia
Каква е схемата с това лепило? Не трябва ли лекар са го назначи или аз мога да си заявя, ако искам? Може ли повече информация?

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 14:10 от Rouina91

# 425
Ами аз питам за ембриолепило. Не за PBMC. При PBMC има предварителна подготовка. Но нз ембриолепилото дали е част от ембриотрансфера или предварително се заявява.

# 426
  • София
На мен са ми слагали R1, което беше терапия след ИМПО и ИМПО +. Най-добре звънни в болницата и питай.

Rouina91 Има няколко вида, едното е PBMC, другото е това, което на мен са ми слагали. До колкото съм запозната те могат да се приложат преди ЗЕТ, при свеж трансфер не съм сигурна. И в двата случая ти взимат кръв. За R1 се взима 1 път, за PBMC е 2 пъти. После връщат въпросното лепило, от кръвната плазма (не знам какво друго добавят) в матката. Не знам дали добре го обясних.

# 427
По принцип има и EmbryoGlue, което е хранителна среда и си го вкарват директно с ембриона по време на трансфер, но не знам дали в Надежда го предлагат. В предната ми клиника имах и при двата трансфера.

PBMC и R1 макар да ги наричаме "лепило" са всъщност вътрематочни лекарства.

# 428
На мен са ми поставяли лепило, което не е PBMC или R1, ами май е точно такава хранителна среда за ембрионите, поставя се два часа преди самия трансфер в 7-ми кабинет. Докторът ми показа на ултразвук къде го поставя и каза, че след това там ще постави и ембриона. После вече си се качваш горе в отделението за трансфера. Аз го бях коментирала предварително с лекаря. Ако нямаш връзка с лекаря си, звънни на регистратура, не вярвам да ти откажат.

Ами аз питам за ембриолепило. Не за PBMC. При PBMC има предварителна подготовка. Но нз ембриолепилото дали е част от ембриотрансфера или предварително се заявява.

# 429
Ама то май се слага в сламката при ембрионите. Направо много ме е яд, че забравих да питам… утре ще им звънна, дано не ги изнервя..  На мен винаги са ми слагали. На места се плаща, на места си го включват към ембриотрансфера и не те питат искаш или не искаш. Иначе според мен винаги е по-добре с лепило. 😀

# 430
Аз си го платих допълнително, иначе не знам какво е това, което се слага в сламката към ембрионите. Не са ми поставяли такова или поне аз не съм разбрала. 🫣🤣
Ама то май се слага в сламката при ембрионите. Направо много ме е яд, че забравих да питам… утре ще им звънна, дано не ги изнервя..  На мен винаги са ми слагали. На места се плаща, на места си го включват към ембриотрансфера и не те питат искаш или не искаш. Иначе според мен винаги е по-добре с лепило. 😀

# 431
Здравейте,
още ли се ходи при лекаря преди трансфер за последен коментар?
Поне преди година беше така

# 432
  • Sofia
Здравейте,
още ли се ходи при лекаря преди трансфер за последен коментар?
Поне преди година беше така

Не знам каква е процедурата при замразен, понеже не сме правили. Ако е свеж не съм ходила при лекарката преди това. Всичко се изговаряше по време на стимулациите и след пункцията. Назначаваше ми се терапия (прогестерон и естроген) и от ембриологията ми се обаждаха да ми съобщават за развитието. На ден 3 ми записаха час за трансфера, който не беше сигурен, дали ще се прави, понеже имахме само една оплодена яйцеклетка. На 5 ти ден ми се обадиха да ми потвърдят, че ембриона се е развил и направо отидох на трансфера.

# 433
  • София
Аз не разбирам въпроса, но съм имала преглед няколко дни преди трансфера. Ако се визира преглед в деня на трансфера, не помня да съм имала.

# 434
Аз не разбирам въпроса, но съм имала преглед няколко дни преди трансфера. Ако се визира преглед в деня на трансфера, не помня да съм имала.
То не епреглед, просто 1-2 мин разговор, ако имаш въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт