Подготовка за малкия човек - тема 30

• 9 139
  • 240
  •   1
Отговори
# 225
Аз стерилизирам веднъж преди първата употреба да се махнат всякакви замърсители от производството и след това само миене с топла вода и сапун е достатъчно. Ако бебето е в кувьоз, може би наистина ще трябва стерилизация всеки път, но иначе не

# 226
  • София
Сушилката е супер функция.
С баткото стерилизирах с Cangaroo, с малкото с Авент, разлика няма никаква.
Единствено че и при мен Cangaroo- то даваше някакъв дефект, който си се самооправяше.
Денси, попаднала си на дефектен явно, то и с Авент не е гаранция, че няма да ти се случи.

# 227
На какъв стерилизатор сте се спрели? Аз взех Cangaroo Verde и днес реших да го пробвам, та той взе, че гръмна 🤭🤭. Та сега съм в търсене на друг с функция за стерилизиране и сушене. Не ми се дават толкова пари за Филипс, но ако по бюджетните ще ми гърмят в ръцете, не знам.
Аз използвам този и съм много доволна.Всичко е сухо и готово за употреба https://visvitalis.bg/product/cangaroo-elektricheski-sterilizato … hilnya-cai-111782

# 228
За шишетата разбирам да се стерилизират преди всяка употреба, за залъгалките -  също трябва често защото се търкалят по дрехите и завивките на бебчето и в количката.
Но фунията на помпата трябва ли по често от веднъж на ден примерно? Все пак и гърдите не са стерилни, но суче от тях?
Просто се учудих с какво го зареждате повече от веднъж 2 пъти дневно? Ние имаме няколко залъгалки и като остане само една стерилна, тогава пускам другите. Плюс частите на помпата профилактично..

# 229
Нашият яде по 6-7 пъти на ден, + това залъгалките ги сменям 3-4 пъти на ден. Както казваш - ние ги пипаме, той ги търкаля по дрехи, легло, шезлонг.. Отделно кутийките на залъгалките им и някои играчки, които вече лапа. И през 1-2 дни стерилизирам кутийките за дозичките мляко, защото ги използвам постоянно.
Аз специално когато се цедях стерилизирах всичко, но много зависи от помпата. Моята беше momcozy и реално млякото минавата/допираше до всяка част. За мен лично беше по-логично да стерилизирам помпата.  Още в болницата, ни казват, че ако нямаш стерилизатор не ти разрешават да даваш изцедената кърма на детето.

Zimk02, били обяснила защо не си стерилизирала? Все пак това е бебе, без никаква имунна система. Дори да не е на АМ, пак бих стерилизирала шишетата. Това, което описваш знам, че се прави след 6 месеца.

# 230
На нас, когато се цедях в началото, IBCLC консултантката ни каза да стерилизираме всичко веднъж на 24 часа. На всяко ползване, само ако е недоносено. Въпреки, че нашето бебе е родено в 37+1 и имаше проблеми със стомаха, тя не считаше за нужно да се стерилизира постоянно, както правех аз, докато я извикаме и което ме докарваше до лудост.

# 231
Защото в болницата ми казаха, че няма нужда от стерилизация. Дори тяхната помпа там на място миехме с гореща вода и сапун само. Вкъщи пускам стерилизатора от време на време най-вече защото го имам. Сапунът и водата убиват почти всичко, а и премахват частиците мляко, които са храна за бактериите.

Аз и кърма дарих на банка и те също в техните указания не изискват стерилизация, а просто миене. А дарената кърма се ползва за недоносени бебета в кувьози. Те вярно, че я пастьоризират, но не искат замърсена кърма.

Не живея в България и тук съветът за постоянна стерилизация се смята за остарял. А и постоянното нагряване на пластмасата може да е проблем заради микропластмасите в млякото на малкото.

# 232
На мен също в болницата не ми разрешаваха да давам кърмата на бебето, ако помпата не е стерилизирана. Смятам, че все пак детето няма още имунна система и трябва всичко да е стерилно.
Иначе за въпроса, измих, стерилизирах, сложих в плик и в багажа, но хвърлях кърмата, която изцеждах без да е стерилизирана помпата. Вкъщи вече стерилизирах и давах/замразявах кърма.

# 233
На мен в болницата също ми казаха, че може да си мия помпата с гореща вода и сапун, което ми беше като спасение, защото с 2 бебета нямаше как да ходя и да стерилизирам постоянно.

# 234
Здравейте,
беба ще се роди скоро и доизчиствам списъка за пазаруване. Имам няколко въпроса за които се чудя и ще се радвам да получа мнение )

Първото дето се чудя е за бебешките шишета и по-точно стерилизатора - вкъщи имаме миялна машина с функция 70 градуса която се отбелязва с картинка на бебешко шишенце. Има ли нужда според вас да взимам отделно такава машинка или то е същото като миялната? Също ми предложиха от самопочистващите шишета (в микровълнова) - мнение за тях?

Второто е за зимното чувалче - има ли разлика чувалчета за 50 и 200лв? Дупките за колани и може би някакви копченца стандартни ли са? Количката ми е easywalker zoye, седалката за кола cybex i cloud - нужно ли е да избера чувалче на някоя от тези марки или каквото и да харесам ще пасне?

3-то - от болницата ми казаха че ще ми предоставят помпа за кърма за по време на болничния престой, но това ще е помпа която се използва от всички родилки, така че съм 50:50 дали да не взема своя собствена предварително (въпреки че в най-лошия случай може да се окаже че нямам кърма). Вие как процедирахте?

Мерси предварително за инфото )

# 235
Миялната е велико нещо, но нито бих чакала часове за всяка стерилизация, нито ще ми се разтоварва и зарежда в моментите на нужда от бебешките аксесоари. А и ще ги плакна след това отново със сигурност, независимо от измиването, което пък ще трябва да е без гланц.
Зимно покривало не съм ползвала и не намирам никакъв смисъл в него, особено за столче за кола, така че там нямам мнение.
Помпа не знам защо се счита за нужна придобивка за болницата, че и иначе, но щом осигуряват, не виждам проблем да се използва тяхна при нужда. Иначе и една обикновена ръчна ще е достатъчна за Ваше спокойствие, ако изобщо стигнете до нея.

# 236
За помпата за кърма искам да кажа, че въпреки, че си носех своя ръчна най-добра работа ми свършиха ръцете. В началото тръгва коластра и след това тръгва кърмата. Помпата абсолютно нищо не успя да направи. Около седмица след раждането вече имаше смисъл от нея (поне за мен).

# 237
Абсолютно съгласна съм с горното мнение.
След едно дете на АМ се зарекох, че ако ми се наложи с второто, ще си купя от специалните миялни за бебешки шишета.
Покривало също не бих купила. Едно-две одеяла вършат супер работа.
Помпата пък може изобщо да не потрябва, та рази от болницата е достатъчна като за начало.

# 238
Не се настройвайте, че можело да "нямате кърма". Почти няма случай родилка да няма кърма, но е важно да се подходи правилно към кърменето, иначе може да е обречено на неуспех. Изчетете кърмаческия форум.

Помпа се налага, ако бебето не засуква от гърда или ако се наложи майка и бебе да са разделени, което е трудно да се предвиди. Няма проблем да ползвате тази в болницата, но е възможно фуниите да не са вашият размер, а това е много важно за успешно изцеждане. Но коластрата в началото наистина е най-добре на ръка, защото е обикновено капки и те може да се изгубят в частите на помпата. Но пък ако бебето не е при вас, а е в кувьоз например, може да се наложи стимулиране с помпа.

# 239
мерси за мненията )
А някой взимал ли е от самостерилизиращите се шишета за микровълнова?

Общи условия

Активация на акаунт