Студенти в Испания -тема-2

• 5 511
  • 78
  •   2
Отговори
# 60
Здравейте!
Моят син кандидатства през октомври в КАРЛОС III, ФИНАНСИ на английски. Представихме академична справка, включваща оценки и хорариум от 11-ти клас и хорариум 12-ти клас, мотивационно писмо, резултат от IELTS, удостоверение за постоянен адрес и снимка. САТ не са ни искали, но не знам как би било за вашата специалност. Това, което се твърди навсякъде, е ,че колкото по-рано кандидатствате, толкова по-големи са шансовете за прием.
Успех!

# 61
  • гр.Варна
Здравейте!
Моят син кандидатства през октомври в КАРЛОС III, ФИНАНСИ на английски. Представихме академична справка, включваща оценки и хорариум от 11-ти клас и хорариум 12-ти клас, мотивационно писмо, резултат от IELTS, удостоверение за постоянен адрес и снимка. САТ не са ни искали, но не знам как би било за вашата специалност. Това, което се твърди навсякъде, е ,че колкото по-рано кандидатствате, толкова по-големи са шансовете за прием.
Успех!
Сърдечно благодаря!
За университетите,към които се е насочил е добре да има академична справка,обхващаща поне 1срок на 12кл.Ще изчакаме началото на февруари и тогава ще подадем,пък каквото стане.

Последна редакция: чт, 18 дек 2025, 23:06 от Bonanza

# 62
Здравейте, моето дете ще кандидатства за Bachelor in Economics (English Track) – UC3M. Има академична справка,  преведена вече, за 9, 10 и 11 клас. Проблем ли ще е да я приложи или да иска нова само за 11 клас?

# 63
На дъщеря ми беше за 10 и 11 клас, нямаше проблем.

# 64
  • В центъра на моретата
А по какъв начин става хомологацията?

# 65
Здравейте,
Дали на ранно кандидатстване тази година има приети момчета в UC3M? Има ли в групата тук, моля да ми пишат Simple Smile

# 66
  • Пловдив
Здравейте. Не успявам да схвана ранното кандидатстване. За всеки университет ли е различно или за всички е еднакво? Какво искат за него-например 10 и 11 клас или само 11, мотивационно писмо, изпити, препоръки ?
Имаме избрани университети и специалности, но ми се иска да ги обсъдим с човек, който е по-запознат. В този ред на мисли коя фирма бихте ми препоръчали? Бяхме на изложението на Интеграл, но като че ли са по- компетентни за Холандия.
И малко повече информация за девойката-в момента е 11 клас, английска гимназия, испански и немски/ на ниско ниво/. Тренира тенис на корт и езда, свири на китара. Идеята е специалност само английски или английски и испански/ без каталунски/.
Всеки съвет ще ни е от помощ. Благодаря предварително. Надявам се да станем част от темата.

# 67
Здравейте. Не успявам да схвана ранното кандидатстване. За всеки университет ли е различно или за всички е еднакво? Какво искат за него-например 10 и 11 клас или само 11, мотивационно писмо, изпити, препоръки ?
Имаме избрани университети и специалности, но ми се иска да ги обсъдим с човек, който е по-запознат. В този ред на мисли коя фирма бихте ми препоръчали? Бяхме на изложението на Интеграл, но като че ли са по- компетентни за Холандия.
И малко повече информация за девойката-в момента е 11 клас, английска гимназия, испански и немски/ на ниско ниво/. Тренира тенис на корт и езда, свири на китара. Идеята е специалност само английски или английски и испански/ без каталунски/.
Всеки съвет ще ни е от помощ. Благодаря предварително. Надявам се да станем част от темата.

Здравейте, не всички Университети предлагат ранно кандидатстване. В Мадрид до момента бише сама  UC3M, но наскоро четох, че и другите започват да предлагат. Агенция Юнифай тези дни имат Уебинар на тема Испания - можете да проверите и да се информирате. Безплатни са, мисля тези събития през агенции.

# 68
Здравейте. Не успявам да схвана ранното кандидатстване. За всеки университет ли е различно или за всички е еднакво?
...

Здравейте, не всички Университети предлагат ранно кандидатстване. В Мадрид до момента бише сама  UC3M, но наскоро четох, че и другите започват да предлагат. Агенция Юнифай тези дни имат Уебинар на тема Испания - можете да проверите и да се информирате. Безплатни са, мисля тези събития през агенции.

В допълнение към горното, освен, че университетите с ранно кандидатстване са малко (миналата година в Мадрид беше само Карлос 3), капацитетът им за запълване на обявените свободни позиции е определен; това не са всички налични места за въпросната специалност, а просто определен брой, може би да е някакъв процент от цялото. Колкото по-рано се кандидатства, толкова шансът за ранен прием е по-голям. В тема 1 описах нашия случай, в който синът ми беше приет на ранно кандидатстване заради по-бързото придвижване на документи, докато негов съученик с по-високи оценки, не беше, защото подаде документи по-късно (през януари, съвсем в срок, но по-късно от нас с 2 седмици да кажем). Просто местата за предварителен прием са ХХ и след като се запълнят, дори да се появи блестящ кандидат, то просто вече няма място за него. В този случай кандидатът остава за основното кандидатстване в лятната сесия, което става през платформата Унедасис. Ранното кандидатстване се случваше през сайта на Карлос 3, а не през системата за кандидатстване в испансите универсоитети (Унедасис).

Още, имайте предвид, че не всички специалности са отключени за раннно кандидатстване.
В нашия случай желаната специалност не беше, така че след предварителния прием в не толкова желана специалност, лятото кандидатствахме в желаната през общата платформа.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 16:31 от majceto

# 69
Карлос 3 са обявили дни на отворените врати, има и онлайн опция, с предварителна регистрация: https://www.uc3m.es/secundaria/en/puertasabiertas

# 70
  • Пловдив
Хиляди благодарности. Много полезна информация.

# 71
Здравейте,
Пиша с молба за нови впечатления от общежитията в Хетафе - университетските на Карлос 3, Микампус и АМРО. Цените со уеднаквени, но какво прави впечатление като позитиви и негативи на младежите, които са там за първа година, а и не само? Също така, ако се избере двайно настаняване, можеш ли да поставиш условие за съквартирант - напр. да е от твоята националност? Всякаква информация ще е полезна.
Благодаря Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 18:06 от Nadin7777

# 72
Здравейте,
Пиша с молба за нови впечатления от общежитията в Хетафе - университетските на Карлос 3, Микампус и АМРО. Цените со уеднаквени, но какво прави впечатление като позитиви и негативи на младежите, които са там за първа година, а и не само? Също така, ако се избере двайно настаняване, можеш ли да поставиш условие за съквартирант - напр. да е от твоята националност? Всякаква информация ще е полезна.
Благодаря Simple Smile

Девойката тази година е в Микампус. Сравнява го с Амро, където беше миналата година, като по-добър в битови условия вътре в стаите - малко по- широки са и повече битова техника. Тя е в апартамент с 2 - е спални.
Да  - може да се постави името на човека, с който искаш.
При нас са нечетни бройки приятелската  компания  и тя е в момента сама в цял апартамент, и чака дали ще настанят някой. Така миналата година си стоя сама, което нея си я устройваше. По едно време настаниха за 2 месеца по Еразмус  едно момиче от Франция.
От Амро са много коректни във всяко отношение за връщане на депозита, за това някой да преспи при теб.
В Микампус засега също нямаме негативни отзиви - дори, ако някой дойде да преспи при теб не се заплаща, а в Амро е 20 евро на вечер....сега това последното е и негатив според мен от гледна точка на занижен контрол.

# 73
Здравейте,
Благодаря Simple Smile

Девойката тази година е в Микампус. Сравнява го с Амро, където беше миналата година, като по-добър в битови условия вътре в стаите - малко по- широки са и повече битова техника. Тя е в апартамент с 2 - е спални.
Да  - може да се постави името на човека, с който искаш.
При нас са нечетни бройки приятелската  компания  и тя е в момента сама в цял апартамент, и чака дали ще настанят някой. Така миналата година си стоя сама, което нея си я устройваше. По едно време настаниха за 2 месеца по Еразмус  едно момиче от Франция.
От Амро са много коректни във всяко отношение за връщане на депозита, за това някой да преспи при теб.
В Микампус засега също нямаме негативни отзиви - дори, ако някой дойде да преспи при теб не се заплаща, а в Амро е 20 евро на вечер....сега това последното е и негатив според мен от гледна точка на занижен контрол.

Много благодаря за включването и полезната информация. Simple Smile

# 74
drakon4e, какви са условията за хранене в стаите и общите части в двете общежития, които сте ползвали? Като уреди в стаите или на етажа и стол/ресторант на място?

Общи условия

Активация на акаунт