Много добре те разбирам, само където аз съм на твоите години, но нямам деца, за сметка на това имам инертен мъж. С години се тровех вътрешно, че нищо не измисля, че трябва винаги и всичко сама аз да измислям, да предлагам. С времето просто приех нещата. Друго има, че и двамата сме интроверти и не обичаме много хора, гори планини, спортове и разни активности. Така че всеки е различен и е хубаво да си намериш твоите си неща.
Като ми доскучае изляза сама, да пия едно хубаво капучно и да се разходя в парка или с майка ми по магазини, зарибих се да си гледам на таро и да чета книгите на една авторка, гледаме с мъжа ми "Игри на волята" и предаването "Traitors". Свикнах да не се самоизяждам, за да ми е по-леко. Майната им на другите къде ходят, ти гледай себе си. Намирай време за себе си и не се идентифицирай с мъжа или децата. Не чакай те да запълнят твоите липси, защото няма да стане. Бъди си самодостатъчна и щастлива сама и така няма да ти е нужен друг. Не можем да променим хората, можем да променим само начина, по който реагираме. И приемайки ситуацията, олеква много. Да- мъжът ти е по-пасивен, но ако пък беше активен, нямаше да е много други неща, които е- например отдаден и грижовен баща и т.н. Да, скучно е, но има много хора, които живеят в насилие, болни са или имат много тежки животи и имат ежедневни битки. За тях да имат скучен ден е мечта.
Така че такъв тип мисли ми помагат.