Как преодолявате моменти на гняв, яд, умора, скука и подобни емоции

• 9 340
  • 206
  •   1
Отговори
# 90
Романтикът не ставаше ли за баща?

# 91
  • София
Колко е лесно да оправдаеш собственото си падение.

# 92
  • Далечният изток
Всеки има право да пада колкото и както иска. Нейна си работа. Аз лично не бих хвърляла камъни...

# 93
И аз не писах първоначално, за да не хвърлям камъни, обаче не е О.К. да рекламираш изневярата като решение.

Ако пък толкова искате романтика извън брака, имайте доблестта да се разведете. Тази схема е предателство - към мъжа, към децата и към теб самата.  И преди да се омъжиш къде гледа? Рядко партньора се променя драстично. Бракът не е просто договор както се опитвате да го изкарате.

Зная, че много хора живеят така, но не смятам, че това е правилното.

Може да си делите грижите за детето и след развод. Оксиморон е мъж, който е добър баща, да не си погледне децата, защото се развел с майка им.

# 94
Нормално всичко да е "идеално" с любовника,които не поема никакви ангажименти,не е обременен с битовизми,не се грижи за децата ви и вие искате само гушкане и разходка в горичката. Той просто ви използва,а вие идеализирате "връзката". Лично аз,не намирам нищо лошо в това един мъж да е домошар и е за предпочитане, през това да затваря кръчмите през вечер. Както и да е,всеки сам си решава,но наистина това не е добър съвет!

# 95
  • София
Аида, не е хвърляне на камъни. Нека си пада. Явно има сили за двойнствен живот и вяра, с която да лъже себе си.
Един добър баща няма как да спре да е такъв след развод с майката. Явно ме е такъв. Явно и другият не е такъв. Та да бъдеш едновременно с двама неподходящи звучи доста кофти за самата нея. Компромисен живот в един момент се отразява кофти на водещия го.

Ако пък толкова искате романтика извън брака, имайте доблестта да се разведете. Тази схема е предателство - към мъжа, към децата и към теб самата.

+ 1

# 96
  • Далечният изток
Ако иска романтика извън брака, то трябва да е в брак. Няма как да е разведена Grinning

Сега сериозно. Всеки търси някакъв отдушник някъде на житейските си проблеми. Тя така е решила, така е направила. Нямам никакво намерение да превъзпитавам пълнолетни хора, които даже не познавам.
Искам да питам мъжете във форума, женените мъже - защо пишат на жени, при условие, че си имат жени, деца, семейства?! Търсят ли си по този начин бягство от гадната реалност в животите си? Търсят. И жени има, които си пишат с мъже, и при тях е същото. Даже жени, които в постовете си се изкарват щастливо омъжени.
Същото е.

# 97
Нормално всичко да е "идеално" с любовника,които не поема никакви ангажименти,не е обременен с битовизми,не се грижи за децата ви и вие искате само гушкане и разходка в горичката. Той просто ви използва,а вие идеализирате "връзката". Лично аз,не намирам нищо лошо в това един мъж да е домошар и е за предпочитане, през това да затваря кръчмите през вечер. Както и да е,всеки сам си решава,но наистина това не е добър съвет!
Е, в случая тя  използва любовника или поне взаимно се използват. Търси това, което не намира в брака. Не вярвам да и е лесно, но така е преценила, така живее. Аз съм сигурна, че и при развод съпругът  ще си гледа децата, но вероятно този избор не стои, за да не разстройва децата. В крайна сметка, нейна работа.

По темата на авторката хората не се променят много. Най-вероятно съпругът не е бил особено романтичен и в началото. Ако се питаш "Ама другите защо, ама другите как" - другите са си избрали такива,имат различно виждане, живеят различно. Аз например, познавам семейства, децата са вече пълнолетни, веднъж не са отишли някъде заедно на почивка, на екскурзия. После защо децата са се отдалечил и, ами те нямат спомени, нямат изживявания.
За другото обаче, за ангажиментите в бита и с децата трябва сериозен разговор. Не може само единият да се натоварва с готвене, деца и битови ми това е много разрушително. Защо, напр само ти проверяваш уроци и какво е това ежедневно проверяване. Ако детето има трудности, поне си разпределете нещата по дни, по време, по предмети. Поне да ти остане лично време за релакс, разходки. Иначе ще се трупа гняв и неудовлетворение.

# 98
Цитат
Жената има нужда от внимание, романтика, даже да лежиш в скута му и той да те гали по главата каква емоция минава през тялото.
Като видях моя че е такъв темерут, а вече с две деца нямах избор и за развод, намерих това решение. После защо жените изневеряват...
Много хубав анонимен съвет, макар че не разбрах защо няма избор за развод.
Авторката сподели, че има моменти на гняв, умора и т.н - и не закъсня страхотната възможност да си търси любовник. Като се изплющи някъде по чуждо ще я закарат уйкенда на разходка в планината ли. Ще се крият някъде по двучасовите хотели, на задната седалка на някоя кола или в къщата на Бонго-Бонго като внимават да не ги видят бабите от блока.
И ще е прекрасно. Към гнева, умората и скуката ще се добави и малко стрес и гузна съвет.
Аз затова писах анонимно. Не всички ще ме разберат. Така както го виждам този мъж няма да се промени. И моя е такъв, домошар. Не е само плющенето, имахме дълги разходки с колата, пък седнем да хапнем, ходихме край някоя река, релакс...Винаги извън града, по-далеч, нямаше криене. А нямах избор за развод, първо защото беше добър баща и второ ми беше казал, че ако се разделим няма да погледне ни мене, ни децата. Какво го правиш такъв? Хич нямах гузна съвест.
А защо трябва да те поглежда тебе след развод? А ако беше добър баща нямаше да те манипулира и да спре грижата за тях при развод.
Не те съдя, всеки знае какво е в живота му.

# 99
Правилно. Освен това с омъжена жена на мъжете им е супер тръпка и дават несъзнателно много от себе си. Много повече от едно набързо. Съвсем не както с неомъжена свободна, която винаги ги плаши. . Забраненият плод... знаете

# 100
На мен пък ми е любопитно кой гледа децата докато жената е на разходка с любовника? Незаинтересования баща или пък някоя баба?
Както и да е, това не вярвам да свърши работа на авторката, защото след "разходката" пак ще я чакат тенджерите и неподвързаните учебници.

# 101
Виждам, че споменавате многократно "домошар". Има разлика между "домошар" и "мързелан, за който брака е живот, нещо като с мама, но с бонус опция кекс".
До колкото виждам, мъжа на авторката си е класическия балкански джентълмен.
Само ходи на работа, ама ако можеше и там да не ходи, още по-добре.

# 102
Уви, поколения български и далеч не само български или балкански момчета са отглеждани така, виждали са това в детството си у техните родители и се превръщат в такива мъже. Но все пак, ако жената в двойката се опита да промени това още от самото начало на съвместния им живот, докато са по-млади и по-влюбени, има голям голям шанс за успех.

# 103
При мен пък беше точно обратното, ние нямахме деца и излизахме двамата, в един момент пък започва да липсва дете,защото става еднообразно,монотонно и донякъде безсмислено...все се чудех няма ли да имаме,  прибирам се от работа грижа се само за себе си,все сама,стигна се до раздяла заради тази тема , сега ми е още по смотано,казвам е защо ми е дете,по -добре да бях живяла с човека ,когото обичам без да мрънкам ... та общо взето си мисля, че човек все иска това ,което няма и все гледа как живеят другите и колко са щастливи ,"а виж аз не съм така" ...
Може би всички ще бъдем по - щастливи ако се радваме на нещо дребно и не отдаваме кой знае какво значение на живота като цяло,и се смирим. Звучи клишорано,но аз лично не мога да измисля друг начин за справяне с неприятните емоции. Не ,че и този много ми помага.
Иначе към авторката освен тези съвети , мога да дам съвет да помисли за човек(бавачка),който да и помага с децата ,за да намира повече време за усамотение с мъжа си.И веднъж седмично е нещо Blush

# 104
Уви, поколения български и далеч не само български или балкански момчета са отглеждани така...
Наскоро някой ми изложи сходна теория. Състои се общо взето в следното: няколко поколения мъже са възпитавани от майките си. Далеч назад в историята остава времето, когато бащата се е занимавал с момчето щом то започне да щъка. Дали покрай индустриализацията или какво не знам, но в един момент бащите стават твърде заети да ходят на работа. Съответно възпитанието на малчуганите е връчено на майките им. Които грандиозно ги разглезиха. Просто майката си е майка - тя винаги е по-жалостива. Резултатът е, че сме вече няколко поколения с все по-кекави мъже. Сегашните пък са най-изнежени и мъзеливи. От поизпуснати тук-там изречения на двадесет и кусур годишни девойки съдя, че вече дори не са и особено сексуални.

Като казвам няколко поколения наистина имам предвид не само сегашните. Дори поколението на късните шейсеттаци е така - много от тях се юрнаха да стават висшисти. На мама студента това да не прави, другото да не прави, "нека си гледа изпитите". След това шейсетаците по-същия начин отглеждат техните си. И... така стават работите.

Общи условия

Активация на акаунт