Зависим от аллокохол сапруг

• 1 951
  • 34
  •   2
Отговори
# 15
Ама той в началото може да не е пиел или поне не по толкова. Явно се е пропил впоследствие. Иначе не виждам коя жена ще си причини такова нещо!

# 16
  • София
Е та кога да е било това начало, като сега е на 28? Този си е пиел от ученик, сто процента.

# 17
Възможно е. А и честно казано като прочетох неграмотно написаното заглавие и пост, нищо чудно авторката да е от малцинствата и да се е оженила рано, рано, нищо че детето и е на 10 месеца. В Сливен има доста роми. Родителите ми са от там, и половината ми роднини, и знам че не е така от вчера.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 12:46 от Borqna Sto 771419

# 18
  • Berlin
Той ясно си е казал, че не се интересува от лечение така че голяма полза от съвети няма да има.
Друг е въпросът защо умишлено правиш дете с такъв човек, защото не вярвам да поглъща такива количества от вчера.

# 19
Искаш съвет - остави го, бягай с 200. Така има шанс да спасиш детето и себе си (за да се грижиш за детето).

Не вярвам, че алкохолик може да спре да пие, но ако искаш опитай.
За да се опиатае пак - отива на лекар, лекува се в клиника, анонимни алкохолици или каквото реши. Когато вече не е пил поне 6 месеца, може да почне да те ухажва отново.
Да решава - алкохола или семейството (ти и детето).
Желая ти успех, каквото и да решиш.

# 20
Понеже и аз мисля като Borqna Sto 771419 за авторката и малцинствата. Най-вероятно тя може и да не е имала избор, дали да го вземе мъжа или не. Tя пише, че той е на 28 г., на колко е тя не знаем.

# 21
  • Paris, France
Ако е възможно нека да сподели, да напише, защото в момента ми е много трудно и не мога да се справя с това не се търпи понякога не мога като слабост ми е дърпа ме някак си, обичам този човек не мога да го оставя но пък искам да спре да пие по този начин заради детето ни не искам да разваля брака ни, 😭особено заради това детенце ще обърна света
Благодаря предварително Simple Smile
Удебеленото е прекрасно. Направи го и напусни алкохолика, така че детето ти да има добро и спокойно бъдеще, а не да ви четем в криминалните хроники. Пиша ти го като човек, чиято баба е била жестоко пребита от алкохолизирания си съпруг и го е напуснала и се е развела преди 90г, в средата на 1930те. Без дом, с две бебета, почупена е намерила сили да се махне и да си отгледа децата. Било им е толкова тежко, че нито баща ми, нито сестра му вкусваха алкохол. Ако се е поддала и се е върнала, може би нямаше да бъдат живи.

А родителите му, твоите родители виждали ли са го да пие? Знаят ли? Споделяла ли си с тях и какво мислят? Имаш ли майчинство, професия? Имаш ли работно място? Има ли при кого да отидеш с бебето докато си стъпиш на краката. Братя и сестри имате ли?

Има организации, които помагат на майки в безизходица да напуснат партньор-насилник.  Ето помощ в Сливен:

https://www.facebook.com/p/%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC% … D-61554600847625/

Няма оправия, още повече мъжът ти не е мотивиран да спре да пие. Едно време имаше програми в психиатриите. Слагаха им импланти с някакво лекарство, от което като пият алкохол, повръщаха. Виждала съм човек, който беше спрял да пие през 80те и през 90те, като разбуниха здравната система и родителите му починаха, започна пак. Три апартамента наследи и изпи гадината и дъщеря му наследи .... дългове. Страшна работа е.

И не, не умират бързо и не ги тръшва цирозата още на 5тата или 10-тата година.

Никакви врачки и баячки не помагат. Това е молекулярна зависимост, която е отчасти генетично обусловена.  Не си хаби парите!

Имам едно питие, в което се слага оцет вместо алкохол, някакъв сок, но и малко алкохол. На доста алкохолици съм го давала и номерът минава. Алкохолът се метаболизира в черния дроб до оцетна киселина. Досега никой пияндур не е забелязал разликата. Смесваш сладък (не кисел) плодов сок с оцет и слагаш и около супена лъжица вино или чаена твърд алкохол. Може да добавиш джинджифил, малко люта чушка за да имитира паренето от алкохол. Ако искаш, пробвай! Но няма да се излекува. 10л си е тежък алкохолизъм. Виждала съм пиещи по толкова англичани или руснаци, както и скандинавци.   

И аз съм родена в Сливен и любимият ми дядо, който ме отгледа (не пияницата) е от Сливен.

Поздрави на Карандила и Сливен.

# 22
  • Най-красивата страна
Може би става въпрос за 10 бири ,а не за 10 литра.
 Ако седи няколко часа на масата и се налива всяка вечер ,ами напълно възможно е.И ако добави и уиски към бирата...става на мармалад...
Алкохолизъм е това.Няма оправия.Врачки и баячки няма да помогнат.
Авторке,бягай,спасявай себе си и детето.
От алкохолик добро няма да видиш.
Ще страдаш и ти ,ще страда и детето.
Животът е само един,не го пропилявай да спасяаш някой,който не иска да бъде спасен.
А за детето е вредно да расте с баща алкохолик.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 22:51 от Veronikaaa

# 23
Моите съболезнования!
Там където сте отишли няма връщане обратно. Той проблем не вижда. Няма да се бори и ще остави алкохола да го убие - самоубие, разболее или пострада при инцидент.
Какво следва ли? С малки изключения и вариации е следното:
- Ще започне да пие и денем и ще го изгонят - ще е безработен, ще почва и ще стават бели. Ако е късметлия ще намери шеф толерантен към алкохолиците и ще има каквато и да е работа.
- С годините дроба не издържа и все по-лесно ще се напива. Той няма да го усеща. Ще почне с гадостите - да се изтърве в леглото /не говоря да се напикае/, да пикае нейде из къщата, да крещи и да се бие, да се излага пред децата и близките.
- Ще почне да пие тайно - и да се пребива прибирайки се. Понякога непознати ще го пребиват. Ще ви е жал и пак ще го прибирате.
Вероятно ще умре сравнително млад, след като 1-2 пъти е пробвал да спре алкохола и после тайно ще пие по 1-2 литра бира.

Имате само един коз! Налива се с бира. Искайте да се налива с безалкохолна бира. При някой алкохолици номера минава.

Разбирам, че сте го обичали и създали с него семейство, но е добре да се разведете сега, да опазите парите, апартамента и покъщината, защото ще вземе бързи кредити, когато няма пари.

Съжалявам, че не ви казвам чудодейна баячка или билка. Няма такива! Не забравяйте, че това е НЕГОВ избор и не позволявайте да ви завлече.

# 24
...говорих с него за лечение в клиника или психолог но той не иска да повдигаме темата, отказва и да чуе дори
искам да му помогна по някакъв начин ако някой е минал през този период и знае някакво тайно лечение или баячка, баба и нещо подходящо и подобно!!
...
Не става с баби и тайни лечения. Трябва той да е сигурен и мотивиран, че иска да спре и даже тогава става много трудно.
В случая той не желае да спира, така че полезен ход нямаш, освен един - да го оставиш да си пие и да се спасявате с детето.

# 25
За лечение на алкохолизъм ги оставят в психиатрия за 2-3 месеца, с много тежки хапчета и успеваемостта да се излекува е 10%. Ако се случи чудо, ще се "излекува" за няколко месеца, до година-две и пак ще почне да пие. Бабини рецепти, ходжи, попове, баячки и т.н. не помагат тука... Веднъж човек стане ли алкохолик или наркоман - до живот е! Но ми се струва че темата е трол, никакви отговори от въпросната авторка?

# 26
  • София
Командирките създават алкохолици. Не сте добра партия заедно, няма как да го спреш.
Ама, разбира се! Крехките им души знаят само да надигат бутилката, не да комуникират с жена си. Какви са тия обвинения?

Опа, настъпах ли те по пръстчето 😂?
Мен персонално не си, но милиони жени и деца, жертва на алкохолна съзависимост - да.
Даже и ти е особено смешно.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 11:00 от Ms.Gorgeous

# 27
След време това ще повлияе и върху работата му и като го изхвърлят, ще имаш да гледаш и дете и мъж, а междувременно като стане и още едно дете? С консумация на такова количество алкохол сто процента и се качва пил да кара, искате да рискувате и своя живот и живота на детето ли?

# 28
Прави ми впечатление че в поста на авторката думите алкохол и съпруг са си написани правилно, а в заглавието не! И аз започвам да се чудя дали темата е истинска!

# 29
Прави ми впечатление че в поста на авторката думите алкохол и съпруг са си написани правилно, а в заглавието не! И аз започвам да се чудя дали темата е истинска!
Ха, добро наблюдение. Плюс и като сложиш факта, че не се включва в собствената си тема е ясно.
Аз затова и не си хабя думите.
Joy

Общи условия

Активация на акаунт