Проблем с доверието

• 5 024
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
Плачи като ти се плаче, разведи се като ти се развежда.
 Тук няма някой да реве  или да се разведе вместо теб.

# 31
Хората имат очи за да гледат.
Няма как да го спреш да го прави, имаш болезнена ревност и явно правиш много труден живота и за двама Ви.
Не виждам какъв друг съвет да получиш освен да отидеш на психолог и да поработиш над себе си.

Edit: сега прочетох и останалите мнения на авторката, защо не ги включи в първоначалният си пост? Ако те бие и изневерява, това че заглежда жени е най-малкият ти проблем.

# 32
С представената от вас нова информация, нещата никак не изглеждат добре. Имате и две дечица..Доколкото разбрах,не мислите за развод  затова няма да засягам тази тема. Остава да търпите,но такива мъже почти никога не се променят,освен в редки случай като поостареят. Първоначално не написахте основните си проблеми и хората останаха с други впечатления,включително и аз.

# 33
  • София
И да, имаш нужда от професионална помощ.
Най- малко да адресираш правилно проблемите си. Защото заглеждане / изневяра не е най- съществен.

# 34
Не е недопустимо мъжът й просто да е един боклук с комплексни недостатъци - хем бие, хем навярно е изневерявал, хем се заглежда. Жената е много объркана и всеобщо разочарована.
Най-тревожен е начинът, по който степенува проблемите: ако този не се заглеждаше, тя би била склонна да извини домашното насилие, т.е. последното не е важно. Затова и беше съобщено като втори проблем.
Авторке, дали сега ще се разведеш или по-късно, практиката е показала, че подобни токсични връзки не издържат във времето. Брак, в който трябва да си броиш дните и седмиците без скандали вкъщи, е с ясен изход. Затова, преболедувай го тоя твой мъж още докато сте заедно, не му се връзвай и започвай да си събираш пари или правиш някакви леки приготовления за бъдещето.

# 35
Не си длъжна да прощаваш синини, изневяра, лъжи и останалото описано. Той ще ти обещае всичко, което поискаш да чуеш, но и двамата ще знаете, че лъже. По принцип топката е в теб - дали ще се разделите или  ще останете така до дълбока старост. Ти решаваш кое е добре за теб.

# 36
Тази тема няма как да е истинска - след всеки пост се добавят нови факти, за да се очерни още повече мъжът.
Пък авторката горката се омъжва за него и му ражда две деца, вместо да избяга.

# 37
За жалост, нашият пол не се отличава с много чувство за самосъхранение и дългосрочна мисъл. Деца се раждат и чудеса от храброст се правят в името на една имагинерна идилия.
Аз такива мъже не съм виждала.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 09:09 от Michone

# 38
Ако наистина я бие и й изневерява, то трябва да го напусне - няма спор.
Но факта, че информацията се снася на час по лъжичка за мен значи, че това е поредният трол.
Той ще я бие и тормози пък тя ще се притеснява, че му шарели очите.
Напълно възможно е (ако темата е реална, в което силно се съмнявам), нарочно да си доукрасява, за да го изкара злодей и да оправдае ревността си.

# 39
  • София
За жалост, нашият пол не се отличава с много чувство за самосъхранение и дългосрочна мисъл.
Скрит текст:
Деца се раждат и чудеса от храброст се правят в името на една имагинерна идилия.
Аз такива мъже не съм виждала.
Дали една например средностатистическа скандинавка би търпяла това?
Не е до пол.
До дресировка (няма да го нарека възпитание) на някои жени е.

# 40
  • София
Я кажи сега за сватбата? Как беше роклята? Колко човека поканихте? Кой свири?

# 41
На мен ми направи впечатление, че авторката говори за "осъждане". Вярно, че някои коментари може да изглеждат по такъв начин, но човек трябва да се абстрахира и замисли. Доколкото разбрах тя не иска да се развежда, ок, значи може би просто иска съвет как да се справи с нейното си поведение, как да не реагира по такъв начин, че да не влиза отново в порочен кръг. Може би как да изпуска парата, някакво такова чуство имам.
Авторке, имай предвид, че децата растат - малки деца, малки проблеми. Сещай се. Ако не си оправиш нервната система, нещата не отиват на добре.

# 42
Бях гледала един филм за домашното насилие в Скандинавските държави, беше пълна драма, излизаше, че едва ли не, 40% от двойките са с домашно насилие. Та май не са добрият пример.

Аз темата не я виждам като проблем с доверието, а като проблем с объркани приоритети. Получава се странна конфигурация: боят, изневерите и гоненето от къщи се прикриват, някакво си зяпане по улиците е проблем, и то с доверието. Не знам дали ще постигнеш доверие в тази връзка. За този пулс викай бърза помощ, мила DelUnic, а как да си подредиш живота, решавай после. Да не останат децата ти без майка и в ръцете на насилник.

# 43
  • Далечният изток
А може би тя мисли, или така ѝ е втълпено, че забележките и нервните ѝ изблици са повод мъжът да я бие. Той иначе е добър човек, е верно малко му шарят очите, но тя го предизвиква с нейната ревност и затова проблемната е тя. Ако започне да си затваря широко очите за забежките и започне да му има доверие, няма да има скандали и бой... Така ги вижда нещата сигурно, не знам...

# 44
Ако темата е истина, трябва да се казва Проблем със самоуважението и това е единственият реален проблем. Всичко друго описано е следствие.

Общи условия

Активация на акаунт