Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (козметика от dm, Lilly drogerie и други) - тема 98

• 50 299
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, използвали ли сте този сквален с жожоба и арган на Икаров? Сега разбрах какво значи сквален, звучи много полезно и за кожата, но и за косата, не знаех какво е.
Мнения?
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/ikarov-maslo-za-litse-i-tyalo-sa … 800048553240.html

# 586
На мен пък тази тема ми е любима и пиша само в нея. Виждам съфорумки да коментират и препарати тук, не виждам нищо лошо в това.

Маслото от жожоба знам, че е с най-близък състав до себума на кожата и е едно от най-добрите масла за лице. Сквалан не съм използвала, но и мен ме заинтригува това масло, предимно за лице и масажи с гуа ша.

# 587
  • София
На мен пък тази тема ми е любима и пиша само в нея. Виждам съфорумки да коментират и препарати тук, не виждам нищо лошо в това.
Да, наистина и на мен ми е малко объркващо. Тука темата е само за козметика, а в другата тема (в На пазар) е за всички продукти, но пак има полезна информация за козметика и някак си се дублират нещата.
Ще чета с интерес и на двете места, така че не ми пречи да са отделни темите.Hands V

# 588
Излезе ми нотификация от приложението, относно кампанията за събиране на празни опаковки. По принцип ги рециклирам в обозначените контейнери. Някой включил ли се е, да сподели какъв подарък е получил? Не важи за всеки филиал, в статията са обозначени точно кои. На мен не ми е удобен, не знам дали бих отишла.

"В следващия няколко уикенда - между 31.10. и 08.11.2025 г. - това може да Ви донесе и награда. В този период ще Ви очакваме пред избрани магазини в страната, където всеки, който донесе торба с празни опаковки и ги върне в нашите специални кутии, ще получи като подарък продукт от някои от най-обичаните марки на dm."

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/za-dm-kontserna/nashata-otgovorn … ovki-v-dm-3124674

# 589
  • София
И аз си пиша в тая тема. То има отделна и за ДМ, но е по- процесуална ли, как да кажа. Тук си има препоръки, диалог, коментари, поопознали сме се потребителките.

Още днес ще потърся кремчето на Хималая, изглежда с обещаващ състав.

# 590
Купих си аз този сквален с масла и след първо нанасяне е много приятно усещането, хидратира много добре и попива бързо, чувствам си кожата много приятно, видях подробно състава (ChatGPT удари едно рамо), само натурални масла, никакви вредни съставки. Ще видим след по-продължителна употреба, макар че с маслата трябва малко по-обрано като че ли.

Състав (от етикета):

Prunus Armeniaca Kernel Oil – масло от кайсиеви ядки: богато на витамини A и E, хидратира, омекотява и подхранва кожата.

Helianthus Annuus Seed Oil – слънчогледово масло: леко, съдържа витамин E, антиоксидант, некомедогенно.

Carthamus Tinctorius Seed Oil – масло от шафранка: богато на линолова киселина, подпомага възстановяването на защитната бариера на кожата.

Olea Europaea Oil Unsaponifiables (Squalene) – сквален от маслина: естествен компонент на себума, предпазва от сухота и стареене, подобрява еластичността.

Argania Spinosa Kernel Oil – арганово масло: силен антиоксидант, подмладяващ ефект, изглажда фините линии.

Simmondsia Chinensis Seed Oil – масло от жожоба: много сходно с естествените масла на кожата, регулира себума.

Citrus Aurantium Amara Leaf/Twig Oil – етерично масло от горчив портокал: тонизира и освежава, но може да е леко фоточувствително.

Bambusa Arundinacea Stem Extract – екстракт от бамбук: богат на силиций, подобрява стегнатостта на кожата.

Tocopherol – витамин E: мощен антиоксидант, защитава от стареене.

Camellia sinensis extract – екстракт от зелен чай: антиоксидант, успокоява раздразнения.

Rosmarinus officinalis leaf extract – екстракт от розмарин: стимулира микроциркулацията, антибактериално действие.

Beta-caryophyllene, Geraniol, Geranyl acetate, Limonene, Linalool, Linalyl acetate, Pinene, Terpineol – естествени ароматни компоненти от етерични масла (някои могат да предизвикат лека чувствителност при много чувствителна кожа).

Допълнителна информация на опаковката:

100% натурални съставки, 50% био сертифицирани.
Без консерванти, без петролни продукти, без изкуствени аромати.
Подходящо за вегани и вегетарианци.
Висока абсорбция.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 15:32 от rubyo

# 591
Благодаря за отзива, ще си взема и аз с талона. Purple Heart

# 592
Моят талон за Икаров изчезна от талоните докато реша какво точно ми трябва...

# 593
Приготвила съм една розова вода и този Squalene евентуално, но имам един на The Ordinary, та за едната ми розова вода няма да има нужда, но все пак много благодаря. 🤗 Ще пиша, ако реша. Ама защо ми изчезна талона? 🤔

# 594
Рестартирай приложението, на мен пък понякога не иска да ми зареди клиентската карта. Но не ми е изчезвал купон. Засега Joy

Беше ли активиран?

# 595
Ами не помня дали беше активиран... Възможно е и да е бил. Заради това ли? Тогава има срок за ползване?
И талона за РД не си ползвах, той пък защо е със срок като вече е на друг принцип! Ама много вече се направиха на интересни и тези 😠

# 596
  • Пловдив
Да е в активираните талони?

# 597
Други нечисти пОмисли ми минаха на мен през главата: някой да не си е напазарувал, ако си пращала скрийншот някому преди? Stuck Out Tongue Closed Eyes

Иначе срокът не се променя. Купонът се вижда и в двете менюта:

и:

# 598
Не, не съм пращала... 🤔 А помня талона и това, че разглеждах прилежащите му продукти, даже напъхах в кошницата, тези които харесах, за да избера от тях каквото наистина ми трябва. Но не е спешно, наистина. Имам да измазвам количества. И по-добре, че нямам талон 😆

# 599

Общи условия

Активация на акаунт