Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 3 584
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте! Моя син е на месец и половина вече и от няколко дни става по 1 път по-малко да яде през нощта. Най-много му се събират 4 часа и половина сън, та при мен най-много 4 часа. Честно казано ми е една идея по-леко беше, но истината е, че умората си се натрупва…
Изцяло на кърма е, от гърда се храни, т.е. Няма опцията тази вечер да се наспя и да го нахрани някой друг. Гледам да дремна следобед, но тогава обикнвено съня му е неспокоен и успявам да закача най-много един час още…

# 46
Това все едно аз съм го писала. Подписвам се под всяка дума. Не си сама 🙂

Честно да си призная е успокояващо да чуеш (прочетеш Wink ) такова нещо. Това връщане, повръщане и оригване силно ме притесняват. Трето детенце ми е, ама 99% от нещата съм ги забравила (минаха 7 години все пак), а и 99% от нещата са ми ново. Каките нямаха рефлукс, връщане и тн., почти и не ядяха - цоцнеха малко и заспиват и до след 2-3 ча̀са пак. Коликите не им бяха чак такава драма също Smiley

Joy Joy Joy Joy С глас се смях!

Що се отнася до съня - заспивам в най-добрия случай към полунощ и в 5:45 ставам с аларма. Не за друго ами заради ученичките Nerd приготвям се с кафе, тоалет и закуска и в 6:20 започвам да ги будя. Между лягане и ставане имам едно кърмене, което е близо 30-40 мин. Докато се нахрани, докато сменя памперса набързо, докато заспи отново. Ако е уикенд и не ставам рано, то към 6-7 има още едно хранене и респективно заспива час по-късно, поради същите причини.
Случи се един-два пъти да дремна с бебето и аз до към 10-11 ч., но осъзнах, че после ми е трудно. Не сварвам нищо да направя - в кухнята последствията от тримата неандерталци (баща и две деца) е потресаваща, в детската няма неизвадена и не сгъната дреха, пране, сушилня. Трябва и аз да хапна, а нямам възможност. Та се научих, че май дрямката е хубава, но неподходяща, ако съм сама Pensive
Събират ми се 4-6 ч съм макс.

# 47
На мен ми е първо дете и всичко ме плаши. С това връщане много ме е страх да не се задави и много трудно заспивам нощем заради това.
Грубо ми се събират 4 часа сън, 6 ако спя още един цикъл с нея но както казва  Fossy така е много иго тегаво после

# 48
Здравейте мами, при нас бебка последните три дни хапва 5 пъти на ден, и докарваме пауза за хранене от 21:30 до към 7-7:30, съответно и вдигнах хапването на 130 мл х 5. Аз имам и батко на 1.6, та е забавно със съня, защото той кучешки зъби вади сега. Сутрин стават заедно, храня бебето, после храня баткото и го оправям. Сутринта ми е за домашни задължения (готвене, пране и подреждане), че бебето спи до към 10 и после бебето спи на пресекулки до последното хапване. 😵‍💫 Като пенсионерите си лягам в 22 часа (ако не е в някакво настроение да не спи) или баткото не е в истерия от зъбите.

И при нас връща и плюе от време на време, особено като се напъва. Открих че спи по-дълго по къс ръкав 🤣 и че не заспива освен ако не ме вижда до кошарката и. (Дете с характер).  И в момента, в който напълни памперса има голяма драма, толкова не дава зор за ядене.

# 49
Здравейте момичета, Вие как забавлявате бебоците докато са будни през деня? Моята като я сложа по корем крещи като на екзекуция 😢
Понеже се кърмим ядем на 3 часа горе долу, но останалата част ми е супер хаотична. Имате ли си рутинна, как ви минава денят?

# 50
Аз слагам на активната гимнастика да рита пианото и да гледа играчките горе, по корем по малко (можеш да сложиш възглавница за път, ако много плаче в началото), и контрастни карти да гледа. Също по малко в люлката, но основно ползвам за приспиване.

Здравейте момичета, Вие как забавлявате бебоците докато са будни през деня? Моята като я сложа по корем крещи като на екзекуция 😢
Понеже се кърмим ядем на 3 часа горе долу, но останалата част ми е супер хаотична. Имате ли си рутинна, как ви минава денят?

# 51
И при нас е хаос. Опитвам се да правя режим , но хванахме и виреспи е много трудно .
Яде 8-10 пъти на денонощие спи 5-6 пъти през деня и доста често се събуждаме.

# 52
Днеска при мен е пълен бойкот на дневния сън. Унася се за 15 мин и после почва страшен рев. Не знам вече колко пъти яде и колко памперси смених 😁

# 53
Рутината е много приблизителна при нас, сутрин става /към 7ч/, преобличаме се, мажем тялото и след това яде. Понякога заспива веднага, понякога будува около 1-1,5 ч с храненето.
След това пак яде към 10-11ч и заспива, около 14 ч отново същото и след това или будува малко, или директно излизаме с количката. В 17 ч отново яде и обикновено след това не запива дълбоко до 22-23 ч…
През нощта ставам само веднъж около 3-4 часа и вече пак към 7 ч.
Когато е буден слагам в шезлонга и му пускам музика за да оправя някои дребни неща и да му се слегне храната за 10-15 мин, после го слагам по гръб и му мърдам играчки за да ги следи с поглед, ако е спокоен го слагам малко по корем. Много рядко му пускам въртележката над кошарата 😊

# 54

И при нас е така. Сложа ли по корем и започва истерия и за това единственото му упражнение за вратлето е когато го оригвам на рамо и го оставям малко след това в същата поза, за да се надига самичък.
Честно казано при нас няма интерес към почти нищо и нищо не го успокоява особено в моментите на рев.Активната гимнастика го забавлява за доста кратко, люлката тотално не иска и да чува за нея, от скоро го разсейвам с едни дрънкалки ама и там не е за дълго.
При нас има доста силни колики и вече съм на ръба. Не знам аз ли не правя нещо правилно, но като влезе на фаза не спира да реве.. вземам го на ръце и реването продължава, ахаа да се кротне и изведнъж пак почва. Изобщо нямам и шанс за оправяне на мен самата и излизане на разходка ако няма кой да го гледа за малко.. Наистина се чувствам в безизходица.

# 55
Дръж се, не си сама. Ако искаш ми пиши на лично. И аз имам нужда от комуникация със себеподобни, защото никой в обкръжението ми не се вълнува от бебета.
Моята реве 2-3 пъти на ден но като почне само гърдата я успокоява. Само че много връща храна и всички доктори не ми дават да я прехранвам. Твърдо са казали не по често от на 2.5 часа. Е, как държиш ревящо бебе с часове 😒 понякога просто не издържам.
Иначе имам чувството че не правя достатъчно за развитието й. По корем е драма страшна, с контрасните карти се позалисва от време на време, говоря й ужким през цялото време ама все ми се струва недостатъчно.
И имам чувството че жертва от времето си с нея за да измия и готвя. А няма как да стана по рано да свърша това, защото ще преджасам от липсата на сън

# 56
Сигурно ще ми се изсмеете ама това ми е трето дете и явно и с него ще ударя греда в изготвянето на режим 😂😂😂
Такъв мираж е това за мен, пълен хаос е от към лична и семейна организация. А така ми се иска да мога да се похваля как се движат нещата по план-график.
Бананана, не си сама. Аз вече се научих да се оправям сутрин рано. Навивам си аларма да стана 30 мин преди мъжа ми, за да се оправя. Ако успея си правя заготовка за закуска и обяд или се старая да си подготвя поне в какво ще ги затопля и сервирам. Пробвала ли си да ползваш слинг/ергономична раница?
Кое приложение за развитие на бебета (0-12 мес) е добро? Да се информирам всяка седмица/всеки месец какви активности са необходими - напр. да лежи по корем, да ползва гимнастиката, кога да започна да тренирам с него преобръщане и тн.

# 57
Сигурно ще ми се изсмеете ама това ми е трето дете и явно и с него ще ударя греда в изготвянето на режим 😂😂😂
Такъв мираж е това за мен, пълен хаос е от към лична и семейна организация. А така ми се иска да мога да се похваля как се движат нещата по план-график.
Бананана, не си сама. Аз вече се научих да се оправям сутрин рано. Навивам си аларма да стана 30 мин преди мъжа ми, за да се оправя. Ако успея си правя заготовка за закуска и обяд или се старая да си подготвя поне в какво ще ги затопля и сервирам. Пробвала ли си да ползваш слинг/ергономична раница?
Кое приложение за развитие на бебета (0-12 мес) е добро? Да се информирам всяка седмица/всеки месец какви активности са необходими - напр. да лежи по корем, да ползва гимнастиката, кога да започна да тренирам с него преобръщане и тн.

Слинга ми беше надеждата, купих си, но уви и там греда..
относно приложение, мисля че в Беборан има насоки за развитието и какво следва според възрастта. Аз естесвено не успявам да го ползвам поради екстремната бързина, с която трябва да се случва всичко около нас и не ми остава време Grinning

# 58
Привет, мамчета!
Има ли някоя минала през бебемания в интерес експото да сподели мнение, заслужава ли си разкарването чак до там?

# 59
Аз ще ходя пак в неделя да разгледам, но нас освен столче за кола май друго не ни трябва за сега. Иначе повечето отстъпки са до 20%, което ще имат и по черния петък (надявам се Рая тойс да имат 25% ноември), иначе имат и щанд слинготека и ми се искаше от там да минем. И да видя щанда на Тьопфер 😅

Привет, мамчета!
Има ли някоя минала през бебемания в интерес експото да сподели мнение, заслужава ли си разкарването чак до там?

Общи условия

Активация на акаунт