Септемврийски бебета 2025 - тема 1

• 3 579
  • 100
  •   1
Отговори
# 90
Някой може ли да сподели как минават скоковете в растежа при вас? При нас мисля, че първият си премина. Доколкото разбрах се изчислява с термина на раждане, а не с датата на раждане. Аз родих на 22 септември, но термина ми бе за 23-ти. Та първият си мина неусетно. Тоест, нито имаше рев, нито пък голям глад. Доколкото разбрах след първият трябва да започне да се усмихва и да започне да вижда малко по-надалеч и да се заглежда. Нашето бебе се усмихва още от родилният дом, но определено започна повече да се заглежда. Сега обаче се чудя за втория скок в растежа. Тъй като в момента преминаваме в някакъв такъв период с повече глад и повече рев. Тя нашата по принцип не си реве изобщо. Та сега започва да проплаква. Особено във вечерните часове и да ме търси малко повече за успокоение. Или коликите са проблема. Още не мога да установя. Та ще се радвам, ако някой е минал през втория скок, да сподели малко повече..

# 91
Някой може ли да сподели как минават скоковете в растежа при вас? При нас мисля, че първият си премина. Доколкото разбрах се изчислява с термина на раждане, а не с датата на раждане. Аз родих на 22 септември, но термина ми бе за 23-ти. Та първият си мина неусетно. Тоест, нито имаше рев, нито пък голям глад. Доколкото разбрах след първият трябва да започне да се усмихва и да започне да вижда малко по-надалеч и да се заглежда. Нашето бебе се усмихва още от родилният дом, но определено започна повече да се заглежда. Сега обаче се чудя за втория скок в растежа. Тъй като в момента преминаваме в някакъв такъв период с повече глад и повече рев. Тя нашата по принцип не си реве изобщо. Та сега започва да проплаква. Особено във вечерните часове и да ме търси малко повече за успокоение. Или коликите са проблема. Още не мога да установя. Та ще се радвам, ако някой е минал през втория скок, да сподели малко повече..
Според мен това е първия скок. Моят юнак е роден на 24.9, с термин 26.9 - от снощи е само на гърдите ми + колики. Преди при колики не търсеше толкова да суче и да се гушка. По календар скокът трябваше да е на 31.10, но това е като терминa - ориентировъчна дата. Гушкане и търпение ❤

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:58 от Fossy

# 92
Ортопед: бяхме с бебето и ние. Мина точно както е описано по-горе. Желателна възраст за профилактичен преглед е 6 мес., 4 год. и 7 год.
Ваксина: предстои на 12.11, казаха че трябва да са минали 6 седмици от раждането. От две години сме с нов педиатър и не ни е изписана схема със ШС, но с второто ми дете педиатърката изписа схема с  #2, #3 и #4. Нямаше проблеми с детето и ползвах схемата при всяко ваксиниране на бебето. Твоята схема каква е, Банан?

Fossy това ни е схемата.

Относно скоковете в растежа може ли да просветите невежа като мен как се “изчислява” кога са. Моят господин си е ревльо от ден 1 и едва ли ще мога да ги разгранича, но все пак.. Вече много се обърквам от какво е това постоянно реване, аз ли нещо съм бъгната.. едната причина със сигурност също са коликите, там вече какво ли не изпробвах и вече съм се предала и чакам сами да си отминат.
Вашите бебенца по колко АМ изяждат? Моето ми се струва много лакомо и от днес сме на 180мл понеже последните хранения със 150 завършваха с рев, което отдавам че не му е било достстъчно.

# 93
Banan-че, много ти благодаря. Същото листче имах за малката ми дъщеря. Май ще ползвам и сега тази схема, дали от нея или не, но се отразяваха добре ваксините при нея. За скоковете - по-назад в темата една Мама сподели този линк, който от тогава ми е отворен в браузъра и си го препрочитам периодично:

https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

Коликите са различими от друг вид плач по напъването на бебето да пръдне, по постоянното свиване и опъване на крачета (сякаш се превива от болка) и по жабешкия хор в корема. А, и по това, че реве на пориви. Реве, реве, спре и след малко пак. Поне при моето бебе това са показателите, че е с колики. А сега хващам, че е и в растеж, защото преди се успокояваше с гушкане и шъткане, а сега не се успокоява с това, а само на гърда и спи само там. Понеча ли да мръдна - рев…

# 94
Завики от броя храненшя. Но за тази възраст 180 е много.
Аз кърля, но ако е на шише моята мома пие 60 70
Яде 8 пътш за 24ч
За сравнение синът ми коъто беше лакум, вървеше 120 мл на ядене на тази възраст и имаше 7 ака не се лъжа.

# 95
Завики от броя храненшя. Но за тази възраст 180 е много.
Аз кърля, но ако е на шише моята мома пие 60 70
Яде 8 пътш за 24ч
За сравнение синът ми коъто беше лакум, вървеше 120 мл на ядене на тази възраст и имаше 7 ака не се лъжа.

Моят е роден в края на август и вече е на 2м и  половина и реално спрямо опаковката на АМ почнах да даван дози на база килограми, а не месеци. В момента има и по 6 хранения на ден.

Fossy благодаря много за линка ❤ . Коликите уж и аз по това ги познавам, като пръцне най вече и почва да плаче.. Но понякога както казваш ти нито гушкане го успокоява, нито нищо, чак като се измори и заспива, та може би и скока в растежа си оказва влияние.

# 96
Имате ли косопад, при мен е нещо страшно 😩

# 97
При мен косопад все още няма, но го очаквам в даден момент.

Момичета, които кърмите, използвате ли помпа? Аз вече използвам само вечер, защото тогава имам повече кърма и бебчо суче само от едната гърда, но вече нямам търпение кърмата ми да се регулира и помпата да отпадне напълно.

# 98

Момичета, които кърмите, използвате ли помпа? Аз вече използвам само вечер, защото тогава имам повече кърма и бебчо суче само от едната гърда, но вече нямам търпение кърмата ми да се регулира и помпата да отпадне напълно.

Моят син сега става на 2 месеца, нямам нужда от помпа още след първия. Тогава наистина имах много кърма. Сега дори и едната гърда да остане пълна не изцеждам. На следящото хранене успява да изяде достатъчно и от двете.
Аз винаги предлагам и двете гърди засичам си горе долу по 5-6 мин на гърда и му стига и пуска сам. Според мен пробвай да намалим цеденето или да не изцедиш някоя вечер и тя би трябвало да се регулира след 3-4 дни сама

# 99
Сведох цеденето от 6-8 пъти за 24 часа до 1-2 пъти, но изпитвам страх (вероятно неоснователен) че кърмата ми ще спре или ще намалее драстично, ако той се храни известно време само от едната гърда и не използва другата в продължение на 6-8 часа. Pensive

Моят син сега става на 2 месеца, нямам нужда от помпа още след първия. Тогава наистина имах много кърма. Сега дори и едната гърда да остане пълна не изцеждам. На следящото хранене успява да изяде достатъчно и от двете.
Аз винаги предлагам и двете гърди засичам си горе долу по 5-6 мин на гърда и му стига и пуска сам. Според мен пробвай да намалим цеденето или да не изцедиш някоя вечер и тя би трябвало да се регулира след 3-4 дни сама

# 100
Аз спрах да цедя още след 2 3 седмици. Кърмата се регулира.
След вирус намаля и сега на едно от 8 хранения дохранвам.
Иначе тя сама си хапка колкото иска.
Вие на поискване ли кърмите?
Аз се старая да храна след събуждане, че ако храна по средатахнапбудеванепще се успи за някаква кратка драма.
Сега спи 4 5 пъти на ден. Общо около 5 часа.
Вашите как са?
Иначе аз косопад си имам. Изписана 2 - 3 опаковки витамини на булгарбиотик, ама файда

Общи условия

Активация на акаунт