Проблем със сприятеляването

• 2 129
  • 69
  •   2
Отговори
# 60
Прочетох няколко доста нападателни жени - майки! Ако така си възпитават към нетолерантност децата, нищо чудно - те се превръщат в техни копия. Децата са жестоки към всеки различен - слаб, дебел, с пъпки, с брекети, очила, свит, срамежлив... Винаги ще се намери причина.
Повечето хора не си възпитаваме децата в нетолерантност, но в пубертета, особено при момичетата, започва тестване, отхвърляне на някои от ценностите на родителите за да могат да наложат собствените си.

Моята дъщеря като дете си играеше с едно момиченце с Даун синдром. В детската градина искаше да са еднакво облечени. Учеше я на английски. Помагаше и в тоалетната и в стола, купуваше и бонбони в парка. Имат и снимки заедно, облечени еднакво. Една година бяха заедно, но явно я беше забравила като дойдохме в друг квартал. Случайно видя снимките им заедно и ме попита каква е тая маймуна. Ядоса се и попита как съм могла да и свалям нивото и да я излагам. В прогимназията започна да страни от момичета с по-ниски оценки и особено чужденки, които са в по-долен клас, защото не им е добро езиковото ниво. Каза ми, че иска да вдига нивото на способни хора, а не да вегетира с отрепки. Досега има, хм, силни етнически предпочитания и не дружи с хора от някои етноси и религии. Не зависеше само от мене. Принудена съм да се срещам с приятелите ми от тези етноси и религии в нейно отсъствие за да има мир и да не се държи зле.

А петокласничката как си купува вейпа и как излиза да пуши? Във Франция училищата се заключват и отключват само за обед и пускат навън само с родител ако родителят не даде разрешение детето му да излиза само. Вейп на 10-11г. В шок съм.
Тук е България, не Франция. Съжалявам,че ще го кажа по този начин но голяма част от майките на днешните подрастващи са чалга кифли, които възпитават децата си да си намерят богати мъже, за да ги издържат и да не се налага да работят. Защото и те са меркантилни жени . Не казвам че всички майки са такива, но голяма част. Много морални ценности са им чужди. Няма как нещо което те не познават, не ценят не държат на него да го предадат на децата си. За съжаление в днешно време е много по-важно това как изглеждаш от това какъв човек си в действителност. И при положение, че ти не вникваш в съществото на нещата няма как да разбереш и да видиш по-далече от носа си.

# 61
Аз имам късогледство по рождение (недоносеност, кувьоз, албумин при майка) ..
В детската градина носех очила, в училище в малките класове - също, но като станах 5ти-6ти клас, спрях да ги нося и ходех като къртица. 8ми клас бях и се появиха първите в България меки контактни лещи. Бяха скъпи за тогавашните времена, но нашите ВЕДНАГА ме заведоха на лекар, където беше центърът за тези лещи и си сложих. До днес нося лещи, е и очила в къщи. За килограмите и акнето, може да се повлияе. Режим на хранене, дерматолог..

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 18:39 от NellyN

# 62
Имам чуството че някои майки живеят на марс.  Какво си мислихте като оставихте дъщеря ви да изглежда така? Винаги е имало знчение във всяко поколение, и във всякакви години, не само сега, кой как изглежда!!! Не знам как така се събуждате насред ситуацията и не се усещате отначало накъде вървят нещата.
Нямаме контрол над всичко, което ядат децата ни, а и след определена възраст те виждат какво се яде у приятели и съученици и искат същото. Аз съм обяснявала, та ми се счупи устата, но на моята дъщеря от наднормено тегло изобщо не и пука и даже май се харесва дебела. Два пъти е надебелявала ужасно. По някое време сама разбра колко са вредни безалкохолните с подсладители и сама спря да си купува такива. Яде, обаче, прекалено много сладко и нищо не мога да направя по въпроса.

В къщи сме четирима човека. Две деца имам. Еднакво съм ги хранила и гледала, но дъщеря ми дебелееше, а синът е като чироз от дете.

За акнето - във Франция лекарите вадят тежката артилерия само за кистично акне, от това с циреите и гнойните пъпки и даже и тогава в началото не дават Роакутан на младежи, защото може да увреди тежко черния дроб. За такива като на дъщеря ми, с малки черни точки по носа, челото или брадичката дават само мазила. Тя в началото мислеше, че това са косми 🌞😻.

Синът имаше много дебел приятел, че и подиграван. Родителите са много слаби и бабите и дядовците и те. Момчето не ядеше никакви боклуци и докато е с нас си изяждаше салатата и основното и не пипваше десерта, а моите деца не пипваха салатата и не пропускаха десерта. Майка му готвеше всеки ден, и то не пици и пържени картофи, а бобови, месо, чиста храна.  

Интересното при дъщеря ми беше, че като е дебела, нямаше акне, а като отслабне, носът и почерняваше. Не вкусва алкохол и не пуши.

Нейната дебелина тревожеше само мене. На нея самата не и пукаше, а и ухажори не и липсваха. Единственото си гадже, готин, висок, популярен и умен си го хвана като беше супер дебела зимата. Тя прекрати връзката, а той още я търси и не само той. Сега е много слаба.

Повечето родители на подобно дете сме информирани по въпроса и търсим решение, както и говорим, но понякога ефектът е обратен.
И аз съм виждала не само момичета, но и въобще хора, които сякаш се харесват дебели. Имам чувството че си мислят, че им отива. Аз това не го разбирам, наднорменото тегло не е от полза за никого. Имах един колега, който беше съвсем млад. И, тогава ми разправяше, че преди бил пълничък, но поради някаква причина поотслабнал, и после се тъпчел като прасе, за да може пак да напълнее, защото така му харесвало. В никакъв случай не се занимаваше с някакъв спорт, където трябва да си в определена категория килограми.
Но иначе, максимата "самочувствието според килограмите" изглежда не важи за всеки.

# 63
Еми просто за тях това е нормалното - повечето килограми. Виждали са го около тях предполагаемо от малки.
За мен дълги години беше странно и напълно непривично. И откъм двата рода, всякакви дядовци, баби, вуйчовци лели и разни други видове роднини може би 20-30-50 на брой, имаше само една по едра ( не дебела ), баба.
Сега почти не ми прави впечатление, предимно забелязвам това нездраво , болестно затлъстяване, и деца , млади хора с такова.

# 64
  • София
Чувала съм човек да ми казва имайки предвид себе си, че хората с наднормено тегло имат по-здрав вид сравнявайки се с мен, която съм изглеждала болна защото ми се виждат вените и ми е слабо лицето. Контра въпроса ми беше дали причината да се харесва по-пълен е че когато отслабне кожата му увисва. Казах го добронамерено, но ядосах много въпросния човек, защото уцелих в десятката от личен опит. Егото му попречи да разбере какво му казвам всъщност. Да бъда 98 килограма при положение, че цял живот не съм надвишавала 55 ми даде ясна картина за повечето проблематики при напълняването от болките в кръста и гърба, хормоналните проблеми, задъхването до хроничната умора. Отслабването само по себе си е позитивно, но най-коварен е момента, когато си по-слаб, би трябвало да си горд от постигнатото и да се харесваш, но всичко отвсякъде ти е увиснало. Само воля и постоянство може да помогне точно в този момент да не се върнеш в изходната позиция.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 14:04 от Линдичка

# 65
  • Melmak
Ако отслабваш бавно и тренираш не увисва. Сваляла съм 15 кила и нямах увиснало. Просто тренирах.

Ако гладуваш и седиш на дивана, увисва, да.
Стърчащите вени или болнава слабост (като Райна, водещата на Ергенът) са красиви колкото наднорменото тегло. Ни едното не е ок.

# 66
  • София
Ако отслабваш бавно и тренираш не увисва. Сваляла съм 15 кила и нямах увиснало. Просто тренирах.

Ако гладуваш и седиш на дивана, увисва, да.
Стърчащите вени или болнава слабост (като Райна, водещата на Ергенът) са красиви колкото наднорменото тегло. Ни едното не е ок.
Не се сещам коя е Райна, може! Стърчащите вени при трениращи са: нисък процент подкожни мазнини, по-голяма мускулна маса, които ги прави по-видими, пъмп и добро кръвообръщение при тренировки.

# 67
  • Melmak
Ей, тази, Караянева. Не ми се търсят детайлно снимки, костите ѝ стърчат от слабост.

Да ти кажа и на болнаво слабите хора пак им стърчат вените и не е от много мускули. При жените е доста грозно.

# 68
  • Между гори и планини
Аз съм била и много слаба, в момента съм доста по- заоблена и в момента лицето ми е с по добра кожа, колаген и текстура. Скоро ще съм на 46 и се харесвам повече, отколкото на 20 години и 51 кг. Но аз съм висока и трупам равномерно. Аз винаги свалям с хранителен режим и спорт, без да гладувам. Гладуването съм го прилагала когато съм била малка и глупава 😊
В интерес на истината, мъжете които познавам харесват заоблени жени, тапицирани скелети не се харесват, модерни са само сред нацепените батки

# 69
  • Paris, France
Ей, тази, Караянева. Не ми се търсят детайлно снимки, костите ѝ стърчат от слабост.
Скрит текст:

Да ти кажа и на болнаво слабите хора пак им стърчат вените и не е от много мускули. При жените е доста грозно.
Е, това вече прилича на болест. И в лицето има нещо странно и болно. Ще се уплаша ако я видя. Тя е мазно слаба. В България има много момичета като нея. Не ми харесват. Нямат грам мускул. Виктория Бекам ставаше такава понякога, но има красиво лице, а тази е като цапната с нещо през муцуната.. 

Аз се харесвах повече дебела и бяла, защото там, където живеехме като бях дете, чувах комплименти за бяла кожа и извивки. Привличат ме само слаби и тъмни, атлетични мъже, но себе си харесвах дебела и без тен. Майка ми се побъркваше от нежеланието ми да ида на плаж с нея. Също от размерите, в които се връщах от ваканция при баба и дядо. Баба ми ме хранеше със салати и готвено без мазнина, но съседите ме съжаляваха и ми купуваха боза, баници, вафли, кифли и сладолед. Тъй де, горкото детенце, дето го тормозят с пълнени чушки и айран. Затова и зная, че родителите не могат да контролират на 100% какво ядат децата им. Рожденния ми ден е в края на септември и винаги бях окръглена на снимките за радост на дръгливата ми майка. После отслабвах без диета. Като няма боза и баница, килата падат сами.

Като бяха малки децата, правех по 2 сладкиша всеки ден и раздавах на всички деца в парка. Тук си е стандартна следобедна закуска и това дават и в ДГ и в училище. Едно слабичко момченце винаги искаше по 2-3 парчета и му давах. Вземаше си и бисквити от другите майки. След години разбрах, че имал диабет Т1 и родителите се чудели защо се прибирал с КЗ в небесата всеки ден като му давали сирена и колбаси с някой зеленчук за закуска. А детето си искало сладко, като другите, но акълът му не стигал да си сложи инсулин. Изхвърлял в кофата кутията от родителите и си ядял сладко на воля.

Два пъти съм отслабнала рязко. Вторият път свалих 15кг за 2 месеца, а първият път нямах кантар, но преценям, че са към 15-20 килограмите, пак за 2 или 3 месеца. Не остана увиснала кожа, нито стрии, но ядях основно сурови зеленчуци, риба и месо. Вторият път бях на 43г и мислех, че ще има поражения, но нямаше. Оттогава внимавам по здравословни причини, но нямам против да кача кила.

Общи условия

Активация на акаунт