КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 12 (Сезон 4)

• 34 714
  • 735
  •   4
Отговори
# 720
  • софия
Вербалното насилие не е по-малко насилие. А когато са тълпа срещу един е още по жалко и грозно. Не помня Гроздето да се е нахвърляла върху някой.
 Честно казано за първи път я видях "да си отваря устата" снощи. И това, което видях ми хареса.
 Забравих да коментирам нещо, което ме потресе. Паник атаката на Лина. И как до нея бяха Гроздето, Краси и тук там Дари. Другите наредени на първи ред. Махнете се, хора. Оставете я да диша, това не е сеир. Оставете я да се справи с най-близките си. Забелязах и, че Гроздето реагираше най-адекватно. Ужасно е това. Дано Лина намери начин да ги сборва тези атаки със собствени сили.
 А и Владко, то бива да си плазмодий,  ама чак толкова. За едно им стискам ръката на ПиЦ този сезон. Не пропускат ретроспекция, че да им лъснат всички небивалици на готЯните.
 Алпер с цялата си наглост. Как не ги било срам да забъркват горкия, невинен Виктор в любовен сюжет. Ехооооо, кой беше най-големият подстрекател?

# 721
Абе от първия епизод Грозденка си е с едно нагло арогантно поведение, веднага се сещам за примера с плитките или как обясняваше на Йоана "Аз съм била само с 4 мъже, ти с колко си била?". Дразни, дразни и накрая всички избухват. Същата история като с онази измислената женица Миглена Ангелова във Вип Брадър - дрънка простотии на килограм, обижда ги, накрая като я атакуваха тя пазеше самообладание и вече национален герой.

# 722
@Слабе, е щом "за първи път" си я видяла снощи да си отваря устата.. .значи няма какво да обсъждаме. Във всяка серия ги провокираше и оплиташе, лъжеше и интригантстваше. Да кажеш на мъжете "Влади ще ви разбие всичките" какво е? Не е ли явна провокация? И какво отношение очаква след това предизвикване и провокиране? Да я галят с перце, няма как да стане. Но ако си пристрастна, няма смисъл да ти се изреждат всички ситуации, в които Грозденка си просеше това отношение.  Агресия не мисля, че е имало, ни вербална, ни никаква. Повишаване на тон - да. Напълно заслужено. Вербална агресия имаше в другото предаване (Биг Брадър... от страна на Иван към Стефан Стоянов, със заплахи за физическа саморазправа и блъскане на юмрук по масата и "ще ти избия зъбите" и "ще ям месо от тебе" и ръмжене в това време и т.н., мутренски прийоми). На Гроздето просто й казаха истината, с която тя не само не се съгласява, а и не се извинява. "Сама съм си виновна за.." не е извинение, а просто констатация за себе си. Не каза "Хора, извинявайте".

Абе от първия епизод Грозденка си е с едно нагло арогантно поведениe
Точно така.

# 723
Е, сега - имаше "Ако беше мъж, щях да те смажа от бой".
И Биляна прекали като я гонеше от стаята, ама за съжаление всеки може да си изпусне нервите и да наруши добрия тон като насреща има безпардонно поведение.

# 724
Последен ден за гласуване в анкетата.  Който не е успял да участва, има още няколко часа да го стори Wink

Скрит текст:
"Ако беше мъж"... с ясното съзнание, че не е мъж... реално е просто констатация и не е заплаха. Малко като "ако баба ти беше мъж...", ми не, не е. Докато в другото предаване мъж на мъж казва "ей с'а ше ти избия зъбите"

# 725
  • София
Дизи,
Относно анкетите само едно ще ти кажа.
Трябваше по-често да пускаш кого харесваме.
Грозденка в момента ще е абсолютен лидер в анкетата.
Всички бивши резултати нямат абсолютно никакво значение вече.

# 726
  • софия
Хващам се за примера с плитките. И аз да съм също щях да откажа. Не беше молба, а "ще ми сплетеш плитки". Ей сега, тичам.
 Дизи, тя по какъв начин е виновна за комплексите на останалите. Все едно някой да се изправи и да ми каже: пък Моника Белучи е по-хубава от цялата ви фамилия. Ами, жива и здрава да е. Красавица е. Факт.
 Краси, завалията, сакън някой да оспори силата, мъжествеността и чара му. Честно, смешно е.
 Гроздето не може да се изразява, не мисли изобщо преди да изстреля повечето глупости, повърхностна е, но не е и черният дявол. Никой не заслужава подобно отношение. И това, как били затворени и измъчени и незнамсикакво и тя ги побъркала.  Колко да са измъчени. Всеки ден достъп и до нет и до телефон, а видната готЕнапрез ден навън. Нея я нямаше 6 дена, после беше по-тиха от тревата и като дойде обратът и трябваше техните задници да са на пангара всички скочиха на нея. Щото най лесно.
 За снощната история. Доколкото помня Дари и Гроздето си говореха и Биляна се включи с рязко съскане: ше реве, като знае, какво я чака отвън. Та, от кой е тръгнала провокацията? А съскаше, защото не можа да преживее, че хвърлиха гласовете си по нея. Чак им се разсърди. Ма как така? Е, защо да не я номинират, нещо повече ли е. Нали всички са на равна нога там.
 И Дизи, ако ти е по-лесно, наречи ме пристрастна. И да изреждаш и да не изреждаш, пак повтарям, такова отношение е недопустимо. Който и да беше на нейно място щях да го защитавам. В случаят е тя.

# 727
Слабе, не е така. Съвсем мило я попита "Ще ме сплетеш ли утре" и Грозденка мазно отговори "Ще видим". Освен това ѝ беше много важно да обясни как не знае коя е Биляниш.
Вие не я знаете Биляна, но тя е от тези известни, които сред малък кръг от хора са много популярни. Те обаче се затварят в тоя балон и си мислят, че всеки ги знае - Грозденка надуши тая слабост и веднага побърза да я ръчка там.

# 728
@СлаБе, очевидно не сме на едно мнение и няма смисъл да циклим. Достатъчно беше изписано в тази тема. Всеки вече си е изказал впечатленията. Нищо нередно няма. Има лаф: "да беше мирно седяло, не би чудо видяло". Тя не само, че не стоя "мирно", ами нарочно ръчкаше и ровеше за такова отношение.
Единственото нередно, което аз видях от страна на другите при т.нар. сблъсък накрая... са етническите препратки. Напълно ненужни. А и не е редно. Ето, в друг формат (Асен от "Диви и красиви") виждаш ром, възпитан, ерудиран, интелигентен, сдържан, тактичен, съобразителен. Тук виждаш няколко българки (Лина, Божидара, Биляна, Божана) - груби, невъздържани, очевидно и невъзпитани... и като съчетаеш всички тези характери, се получава взривоопасната комбинация. Това, че Георги от миналия сезон на Биг Брадър се възползваше от етническия вот... не е добър пример. И беше даден като сравнение от страна на Васил.
Трябваше по-често да пускаш кого харесваме.
Е, тази тема не хвърчи както тези за предаванията по ефирните телевизии (Биг Брадър, Ергенът, Игри на волята и т.н.), изписва се една на месец, не една на седмица. Иначе е ясно, че човек си променя впечатленията по време на играта.

# 729
От както стана голямото линчуване на Грозденка ...
Чак пък и "линчуване", чак пък и "голямо"? Никой не я е докоснал с пръст. А що се отнася до отварянето на устите, тя най-много си отваряше нейната уста, цял сезон. Не спря. Така че... напълно нормална реакция от иначе ненормалните й (с леки изключения) съквартиранти Grinning
🤮

# 730
  • софия
Слабе, не е така. Съвсем мило я попита "Ще ме сплетеш ли утре" и Грозденка мазно отговори "Ще видим". Освен това ѝ беше много важно да обясни как не знае коя е Биляниш.
Вие не я знаете Биляна, но тя е от тези известни, които сред малък кръг от хора са много популярни. Те обаче се затварят в тоя балон и си мислят, че всеки ги знае - Грозденка надуши тая слабост и веднага побърза да я ръчка там.

Сега намерих епизода. Точните думи бяха: Някоя от вас плете, коя? Грозденка се обръща и Биляна продължава: утре ще се възползвам, моля те. Гроздето с абсолютно същата интонация: ще си помисля.
 После на номинациите Биляна повдигна въпроса, как Гроздето се правила, че не я познава. Тя не си казвала името, защото всички я познавали. Ем, сори. При условие, че е била през по-голяма част от живота си в друга държава и от съвсем скоро е тук е нормално да не е наясно с всяка треторазрядна чалга певачица.
 Добре, че бяхте вие за да върна и да видя откъде тръгва всичко.
 За който има желание. Епизод 4 от 7ма минута, нататък.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 12:30 от СлаБе

# 731
Абсолютен power move беше това с плитките от страна на Биляна. Аз много добре го знам това поведение.
Някои хора тук явно не са се занимавали с такива 'qeen bee-та'. Радвайте се.

# 732
Да, хубаво е че се повдигна въпрос за паник атаката на Лина.
И аз си мислех си вчера колко тежко изживяваше това момиче всяка номинация, всяко отхвърляне и колко плачеше след гласуването. Колко е била в режим на оцеляване и страх, че едва накрая си позволи различно мнение. Разбираемо е че поведението й не беше от най-адекватните. А тази й паник атака беше точно преди последните номинации.
Другата от троицата "черни овци" поне имаше алтер-его, зад което да се скрие... което не знам колко е добре, но тя изглеждаше поне на вид най-силна.
Грозденка обаче Е най-силната от трите, издържа геройски огромен тормоз и отхвърляне, всякакви обиди и заплахи, какво ли не. Но и тя получи паник атака по едно време.

И на фона на това да чета
Чак пък и "линчуване", чак пък и "голямо"? Никой не я е докоснал с пръст. А що се отнася до отварянето на устите, тя най-много си отваряше нейната уста, цял сезон. Не спря. Така че... напълно нормална реакция от иначе ненормалните й (с леки изключения) съквартиранти Grinning

Меко казано ми се струва най-малкото безчувствено и цинично, отделно започвам да се съмнявам в когнитивните (дори не емпатичните) възможности на хора, мислещи по този начин.

И всичко това тръгна от "гъзарките" Биляна и Божана. Те си нарочиха трите момичета още в самото начало, обявиха се за готините, интелектуалките, гледаха отвисоко, уязвяваха при всяка възможност, коментираха с насмешка... "Мъжете" само това и чакаха - последваха ги и бяха на принципа "докато жените се избиват, ние ще си гледаме кефа". Денислава бързо-бързо разбра накъде духа вятъра и отиде да се подмазва на "шефките". Владито и той. Тези двамата са ми едни от най-неприятните интересчии там...

Но да се върна на двете мастодонтки - кулинарната и социалната върхушка, обичани от всички. Жал ми е и за тях. Жал ми е защото знам, че и двете са били тормозени и отхвърляни. И ето в какво са се превърнали. Знам, че отчаяно, както и трите момичета от "вражеския лагер", желаят да бъдат обичани, приети и ценени. Биляниш дотолкова, че вече дори го вярва за някакви почти непознати й хора, само защото никой не иска да бъде нарочен и атакуван от нея. Дори тя самата започна да се усеща, че е така, след като Грозденка й го каза в прав текст.

И какво? Тормозените ще се превръщат на свой ред в агресори и така заразата ще се предава навре, докато не остане и един човек със самостоятелно или критично мислене и винаги ще е "правото на силния ли"? Къде ще са мъжете?... Какви ще са?... Прекрасно огледало е това реалити на всичко, което се случва в обществото и ако хората отминат с поредното пренебрежение и омаловажаване поредния тормоз, поредната несправедливост, то ще дадат ужасен пример на подрастващите, които най-вече гледат това предаване и които утре ще имат същите мисловни модели.

Това не означава публиката на свой ред да се превръща в агресор, да има освирквания, кенсъли... дори и да е заслужено. Но едно ясно изразено неодобрение, аргументирано, може и да накара някой да се замисли.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 12:48 от ladonnae

# 733
Забелязах (може и да е само мое впечатление), че Лина може би изпитва някакъв вид „страх“ (думата „страх“ е силна, но не мога да намеря по-подходяща) от Биляна. Докато при Грозденка и Божидара е видно, че не изпитват такова нещо и ѝ отговарят директно в очите, Лина никога не го направи, а говореше за нея пред Божидара долу на басейна (ако си спомняте този епизод). Дори вчера, на номинациите, не успя да се аргументира и да каже нещо конкретно, а само каза: „С Божидара съм от ден едно, нищо лично, БИБИ (🤢).“
Видно е, че Биляна не харесва нито една от трите – дори няколко пъти е казвала пред тях, че именно те са основните, които групичката на „интелектуалците“ иска да изгони.

Такива малки неща ми правят впечатление и от вчера го мисля 😆 Явно имат нещо лично още от снимките на сериала „Следвай ме“.

# 734
РЕЗУЛТАТИ ОТ АНКЕТАТА*:

1.Надгражда ли сезон 4 и по-добър ли е от предишните?
68 гласа Не
27 гласа Не мога да преценя
23 гласа Да

2.Трябва ли да има Тъмница, която да дава втори шанс на изгонените?
79 гласа Не
31 гласа Да
11 гласа Не мога да преценя

3.Глупави ли ви се струват игрите?
98 гласа Да
14 гласа Не
9 гласа Все ми е едно

4.Искате ли да дават повече битови скандали?
55 гласа Не
42 гласа Да
25 гласа Все ми е едно

5.Одобрявате ли сцените с просене на цигари?
96 гласа Не, адски досадно
21 гласа Все ми е едно
7 гласа Да, няма проблем

6.Трябва ли изобщо да им позволяват ползване на телефони, нет и връзка с външния свят?
90 гласа Не, защото злоупотребяват, а и идеята е да са затворени и изолирани он външния свят
32 гласа Да, свързано им е с работата

7.Имат ли нужда от психиатър и специализирана помощ Лина, Божидара, Грозданка, Димана?
110 гласа Да, Лина
88 гласа Да, Божидара
27 гласа Да, Грозденка
24 гласа Да, Димана
8 гласа Не

8.Одобрявате ли това, че дават основно 4-5 персонажа, останалите 10 са просто статисти?
91 гласа Не, натрапват ни  само едни образи, а всички трябва да са равностойни
20 гласа Да, подбират по-интересното за зрителите
10 гласа Не мога да преценя

9.Одобрявате ли ПИП с изкуствения интелект?
66 гласа Не, звучи изкуствено, със сбъркани ударения и е нелепо да им говори робот
41 гласа Да, нека е нещо различно от предишните сезони
14 гласа По-добре човек водещите да влизат и да им съобщават (като в първия сезон)
13 гласа По-добре само надписи на екрана (като във втория и третия сезон)

10.Харесва ли ви как е монтирано предаването?
69 гласа Да, има напредък спрямо предните сезони
42 гласа Не, имат доста пропуски и във видеомонтажа, и в звука

11.Одобрявате ли почти на всяка мисия да слагат и контрамисия?
79 гласа Не, просто запълване на контент. Наградата така или иначе е подготвена
28 гласа Да, така е по-интересно за зрителите
14 гласа Не мога да преценя

12.Нормално ли е да се сменят условията за номинации почти всеки път?
70 гласа Да, нека има разнообразие
46 гласа Не, така е нечестно спрямо някои участници в различните етапи от играта
8 гласаНе мога да преценя

13.Нормално ли е да им дават толкова много алкохол?
61 гласа Да
46 гласа Не
14 гласа Не мога да преценя

14.Одобрявате ли да присъства темата s*x във всеки епизод и в почти всяка игра?
83 гласа Не
20 гласа Не мога да преценя
20 гласа Да

15.Одобрявате ли рекламирането на хазарт в предаването?
108 гласа Не
15 гласа Все ми е едно
1 глас Да

16.Мислите ли, че продукцията побутва някого напред в играта?
80 гласа Да, определено (посочете кого... в коментарите)
36 гласа Не, не забелязвам такова нещо

17.Достатъчно дълги ли са епизодите, според вас?
71 гласа Да, напълно достатъчни
37 гласа Предпочитам да са по-кратки
10 гласа Предпочитам да са по-дълги

18.Гледате ли подраста ЩЕ СИ КАЖАТ?
72 гласа Не, не ми е интересен
25 гласа Все ми е едно
24 гласа Да, жалко, че не е всяка събота

19.Искате ли да върнат формата КЪЩАТА ПЛЮС?
51 гласа Не мога да преценя
42 гласа Не
18 гласа Да

20.Петия сезон предпочитате да е с обикновени участници или с популярни личности?
60 гласа Може би микс от двете
35 гласа Предпочитам ВИП и популярни лица, както в четвъртия сезон
21 гласа Предпочитам непознати лица, омръзна ми от едни и същи лица във всички формати
15 гласа Все ми е едно

21.Смятате ли, че има участници в предаването, които са си платили, за да участват?
43 гласа Да (предположете кои... в коментарите)
39 гласа Не мога да преценя
34 гласа Не

22.Смятате ли, че има участници, на които им е платено от продукцията, за да част от този сезон?
87 гласа Да
22 гласа Не мога да преценя
10 гласа Не

(гласували: 127 души)

*Не се дава процентно съотношение, защото в анкетата има повече от 1 въпрос и всичко се приравнява към 100%, което изкривява резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт