Мартчета 2026 (Тема 2)

• 7 154
  • 244
  •   3
Отговори
# 105
Аз от седмица съм с леко кървене. АГ каза, че е от раничката, която имам - спукал се кръвоносен съд. Уж не е от матката и с бебчето всичко е наред, но се притеснявам, че продължава. Каза ми да не вдигам тежко, но когато съм сама с по-голямото дете няма как. При някой друг имало ли е такъв проблем.

# 106
При смяна на лекаря, който следи бременността ми, какво се случва с болничните? Сега ми издадоха болничен от 9 октомври до 8 ноември. След това при новия лекар нов първичен ли ще ми издадат от съответната ЛКК или се води продължаващ болничен?

# 107
При смяна на лекаря, който следи бременността ми, какво се случва с болничните? Сега ми издадоха болничен от 9 октомври до 8 ноември. След това при новия лекар нов първичен ли ще ми издадат от съответната ЛКК или се води продължаващ болничен?
Той, ако не е прекъснат болничния, не виждам защо да се води първичен. По-скоро ще се продължи според мен. Без значение кой лекар ти го издава, ти така или иначе си в болничен

# 108
Той, ако не е прекъснат болничния, не виждам защо да се води първичен. По-скоро ще се продължи според мен. Без значение кой лекар ти го издава, ти така или иначе си в болничен

Предположих, че може би ще се продължи, но не бях сигурна, тъй като все пак е от друг лекар и съответно от друга ЛКК. Значи всичко е наред.
Притесних се да не стане проблем в НОИ. Там само търсят под вола теле.

# 109
  • София
Аз от седмица съм с леко кървене. АГ каза, че е от раничката, която имам - спукал се кръвоносен съд. Уж не е от матката и с бебчето всичко е наред, но се притеснявам, че продължава. Каза ми да не вдигам тежко, но когато съм сама с по-голямото дете няма как. При някой друг имало ли е такъв проблем.
Странно ми звучи толкова кървене от раничка. Аз все съм била с кървене (първата бременност до към 5 месец, сега до края на август пак…) та знам колко е гадно и стресиращо. Кървенето е ярко ли? И колко е като количество?
Много често изобщо така и не разбират на какво се дължи и бременността си преминава нормално (като при мен единият път). Та може и всичко да е съвсем наред, но при съмнения направи консултация за още едно мнение. Ако е раничката то какво общо има вдигането на тежко…заради кръвоносния съд ли да е.

# 110
Момичета, спите ли още по гръб, аз все още не мога да се отуча от този ми навик и все се събуждам по гръб, а след това гърба ме боли доста време, знам, че и с напредването на седмиците не е и хубаво, защото се притиска някаква вена, ако някоя се е справила с това, било то с възглавница или друга средство ще се радвам да сподели.

# 111
Момичета, спите ли още по гръб, аз все още не мога да се отуча от този ми навик и все се събуждам по гръб, а след това гърба ме боли доста време, знам, че и с напредването на седмиците не е и хубаво, защото се притиска някаква вена, ако някоя се е справила с това, било то с възглавница или друга средство ще се радвам да сподели.
Йонси, аз от време на време се събуждам по гръб ама изобщо не ми е комфортно и се въртя на някоя страна..имам възглавница за бременни, на която се маха единия ръкав 😃 и завъртам се на едната страна и вирвам крак върху възглавницата, за другата страна имам една мека възглавница, защото не ми е удобно от двете страни да ме обхваща тая за бременни, добре че й се маха едната част, че ми е много тясно и ме хваща кукуто 😃 то добре, че и мъжо сега го няма, че то място много, многооо за него няма 😃 аз по принцип спя по корем и ми е много тъжно и ще ми е ощеее достаа време тъжно, че не мога да спя така 😃

# 112
Привет и от мен!

Аз се усещам, че много се въртя, даже и по корем съм се събуждала колкото и да се контролирам, и по гръб спя, но за сега нищо не ме боли. Една нощ опитах да спя с възглавница между краката, но поне за мен по-неудобно нещо няма. За сега не мисля да повтарям.

Да ви питам, започнахте ли да разглеждате покупки за бебето? От кога мислите да започнете с пазара?

# 113
Привет и от мен!

Аз се усещам, че много се въртя, даже и по корем съм се събуждала колкото и да се контролирам, и по гръб спя, но за сега нищо не ме боли. Една нощ опитах да спя с възглавница между краката, но поне за мен по-неудобно нещо няма. За сега не мисля да повтарям.

Да ви питам, започнахте ли да разглеждате покупки за бебето? От кога мислите да започнете с пазара?
Аз за щастие имам всичко от каката, та покупките ще са много минимални и ще ги правя догодина живот и здраве или около черния петък по намаленията. Има неща, като повивалник, корито, стерилизатор и някакви подобни неща, които се счупиха при каката и ще се наложи да купуваме, но мисля да чакам черния петък конкретно за тях.

# 114
Привет и от мен!

Аз пък от каката нямам нищо, всичко съм раздала 😃 единствено за изписването имам комплект, него си го запазих😃 Иначе аз се оглеждам вече и гледам намаления къде какво има, даже имам една пратка в Еконт от вчера с няколко броя бодита 😃 че ми излязоха доста изгодно😇 иначе ноември месец ще се възползвам от черния петък със сигурност за количка, даже списък мисля тия дни да си направя и да си набележа кое откъде 😊 защото следващите намаления и луд петък в хиполенд е чак май месец и е много късно тогава Simple Smile аз така или иначе не обичам излишни покупки, та гледам да съм максимално обрана и практична, още повече, че и вече знам какво горе долу ще ми е нужно 😌

# 115
Привет и от мен!

Аз пък от каката нямам нищо, всичко съм раздала 😃 единствено за изписването имам комплект, него си го запазих😃 Иначе аз се оглеждам вече и гледам намаления къде какво има, даже имам една пратка в Еконт от вчера с няколко броя бодита 😃 че ми излязоха доста изгодно😇 иначе ноември месец ще се възползвам от черния петък със сигурност за количка, даже списък мисля тия дни да си направя и да си набележа кое откъде 😊 защото следващите намаления и луд петък в хиполенд е чак май месец и е много късно тогава Simple Smile аз така или иначе не обичам излишни покупки, та гледам да съм максимално обрана и практична, още повече, че и вече знам какво горе долу ще ми е нужно 😌
Ох, много се радвам, че тези ,,по-големите” покупки ги имам, количка, кошара и прочие, с първата бременност ми беше кеф да ги избирам, да обикалям, да разглеждам, сега обаче нещо хич не ми е до това, но тогава и не работех, нямах дете, имах свободно време, сега вече с дете, с работа от понеделник до петък, хич не ми е до покупки, но Ясминче при теб нормално да си раздала повечето неща, доколкото помня, дъщеря ти е голяма, ще си имаш пък сега помощник в покупките.

# 116
Аз се притеснявам точно от излишните покупки. Laughing Бих се радвала да споделяте списъци за такива като мен на които им е първа бременност.
Иначе съм гледала само колички, но никоя все още не съм пробвала на място. Ще ми се по обемните покупки да ги вземем на черния петък.
За дрешки не искам да прекалявам, защото разбрах, че бързо умаляват.
Шишета гледах също, но една приятелка ме наплаши да не бързам, защото си е била взела на Филипс Авент, но в болницата им давали Нук и детето сега не иска да използва Филипс та каза, че ако се спра на тях ще ми ги подари. Laughing

# 117
Странно ми звучи толкова кървене от раничка. Аз все съм била с кървене (първата бременност до към 5 месец, сега до края на август пак…) та знам колко е гадно и стресиращо. Кървенето е ярко ли? И колко е като количество?
Много често изобщо така и не разбират на какво се дължи и бременността си преминава нормално (като при мен единият път). Та може и всичко да е съвсем наред, но при съмнения направи консултация за още едно мнение. Ако е раничката то какво общо има вдигането на тежко…заради кръвоносния съд ли да е.

Не е толкова силно кървенето, по-скоро зацапване. Само един ден имаше ярко червена чиста кръв. Четох, че е възможно да се получи, особено по време на бременност, но въпреки това се притеснявам и сега не знам ако това кървене замаскира нещо по-сериозно и аз да си мисля, че е нормално. Вдигането на тежко е свързано с повишаване на вътреабдоминалното налягане. Мъжа ми ме бъзика дали АГ не ми е казала да спра да мия и чиниите Laughing

# 118
Не само по гръб, ами и по корем си спя още. То коремът не се е оформил още при мен - така бях и с предишните бременности.
Вчера се възползвах да подредя някакви дрехи и да отделя женските. Големи неща не предстоят. Нито малки, всъщност... Ще купя малко дрешки като наближи, няколко шишета и евентуално ще поръчам на роднините активна гимнастика и гнездо, защото нашите ги продадох. Кошница за колата втора употреба ще потърся към края. С дъщеря ми така процедирах, после я прехвърлих в стола на брат ѝ, а на него взехме следващата група. Сега пак така. Кошниците за новородено остават нови и няма нужда да търся такава. После се продава. Първите 4-5 месеца с нея.
24-26 октомври в София има Бебемания и там има много неща, много кодове и намаления. Ако не ви се вижда рано, може редица неща да се вземат на място.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 10:30 от Enter Sandman

# 119
Да, да, моята щерка е на 8г. и половина 🤪 въпреки че кошарата й до преди няма и две години я държах 😂 беше в мазата известно време де, ама я подарих накрая, че майар и разглобена, много място заемаше 😃 Чери, в нета като напишеш Списък за пазаруване за новородено и ти излизат доста, естествено ще си ги редуцираш, но и тук все ще споделяме, така че споко 😃 аз единствено гнездо ще си взема тоя път, предния път ми се виждаше егати тъпотията, ама хич не е 😃 единствената ми излишна покупка предния път беше помпата за кърма, още на следващия ден след раждането ми тръгна кърмата, обаче ми бяха станали много твърди гърдите, помъчих се с помпата веднъж, заболя ме и я захвърлих 😃 стерилизирах я и я продадох Simple Smile кърмих си 2г 😃 шишета бях купила само едно или две, не помня точно, ама тя и вода не искаше изобщо до 6-тия месец 😃 та после само за вода се ползваше такова Simple Smile за дрешките наистина не прекалявай, че са като гъбки 😃 За количка съм се спряла на Сайбекс, моя приятелка е с такава и все като излизаме я бутам аз😃 пасва ми 😊 с първата бременност сглупих с количка, добре че щерката проходи на 10м и на годинката вече я бях разкарала тази ужасно тежка и огромна количка 😃

Общи условия

Активация на акаунт