Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 598
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Привет, имате ли тези показатели, които измерват бебешорът на коя седмица отговаря, при мен върви малко напред и последно видях, че АГ ми е изместила термина със седмица. Примерно това отг на 18, онова на 19, друго на 17. 🧐
И аз щях да пътувам за Г-я и АГ започна да говори за купуване на Магнезий, явно е практика. Може би намалява дискомфорта при дълго стоене.
Аз пия Прегнакеър плюс, там има и малко магнезий, има и отделна таблетка омега 3, но наскоро се чудех дали да не си взема някоя друга омега 3, уж по-хубава, има и фолиева разбира се. +Биозин мама от АГ изписано.
Пия и вигантол-витамин Д-успях да си оправя дефицита и на последните изследвания за първи път имах добър показател за витамин Д.

Ии л-тироксин малка доза, защото tsh ми беше малко завишено, сега е влязло в норма(според ендокриноложката) според личната не трябва да го пия въобще, а да спра да ям сладко..

С други думи всеки сам си преценя 😂 в света на лекарите

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 12:06 от Dodiedi

# 196
Омега 3, който и да е вариант за бременни от сайта на здравис. Веднъж избран оттам, проверявам дали някъде го има по-евтин.
Вит Д е хубаво да си се пие, всички сме в дефицит без добавка. Аз ползвам спрейчетата на betteryou.
Марката имат и Б-комплекс спрей, който включва метилирана фолиева, Калчев/Чучумишев ми изписаха това.
И на мен от 16та г.с. ми изписаха магнерот, ще се консултирам и с Чучумишев и ще почна евентуално в 17та.
А от колко IU взимаш, видях, че има 1000,3000? Аз нямам установен дефицит, но ми се ще, сега зимно време да взимам допълнително витамин Д.

# 197
Привет, имате ли тези показатели, които измерват бебешорът на коя седмица отговаря, при мен върви малко напред и последно видях, че АГ ми е изместила термина със седмица. Примерно това отг на 18, онова на 19, друго на 17. 🧐
При мен е така, но когато попитах казаха, че не е проблем.
Чухме се днес с АГ, вдига ми дозата на Допегит-а. От време на време усещам като пристягане в задната част на главата.

# 198
Dodiedi, и двата пъти бебетата са вървели напред по измервания, но не са ми измествали термините дори след ФМ. Интересно ще ми е да чуя при другите момичета как е. Измества ли го официално в документация или четеш какво пише на снимките от ехографа, защото те не са определящи? Иначе и аз пия Pregnacare, но Original, омегата са ми други, защото се водя по дозата от книгата на д-р Сиърс за бременността. Не е при мен и не мога да цитирам с точност, но когато търсех добавка, тази на Уебър отговаряше на препоръките.

# 199
При мен е така, но когато попитах казаха, че не е проблем.
Чухме се днес с АГ, вдига ми дозата на Допегит-а. От време на време усещам като пристягане в задната част на главата.

И при мен е така, не чак с по 2 седмици разлика, но с около 1, АГ-то ми обясни, че е съвсем нормално. Нормално като по размери бебето върви по-голямо и термина да се променя. По ПРМ ми е на 21 март, по измервания на бебето ми е, ако не се лъжа около 15-ти.

# 200
Както казах и при мен има това разминаване. Най-много се притесних, че главата върви със седмица и малко напред, бедрото седмица назад,  тялото с два дни напред, но отговорът беше, че е нормално. Относно термина, още на ФМ ми казаха, че няма да го местят, тогава вървеше 3 дни напред.
Седмицата която предстои съм на консултация и отново ще попитам дали има проблем в различните размери.

# 201
Имайте предвид, че границите за вит. Д в България са занижени, доста по-висок вит. Д се цели за репродуктивно здраве и бременност. Аз си пръскам от 3000 единици от времето на инвитро процедурите ми досега. Намаля ли на 1000 започвам да падам към “лек недостиг”. Само спрейчетата ми действат от каквото съм пробвала, другото е недостатъчно при мен.

# 202
Както казах и при мен има това разминаване. Най-много се притесних, че главата върви със седмица и малко напред, бедрото седмица назад,  тялото с два дни напред, но отговорът беше, че е нормално. Относно термина, още на ФМ ми казаха, че няма да го местят, тогава вървеше 3 дни напред.
Седмицата която предстои съм на консултация и отново ще попитам дали има проблем в различните размери.
На мен АГ-то ми каза, че стига да не са някакви големи разлики, не е проблем разминаването.

# 203
Първата гинеколожка ми измести термина по ПРМ с ДВА ДНИ! Пълна тъпотия! От 05.05. ми го направи 03.05. и благодарение на нея в Надежда ми изпиха душата да ми предизвикват раждане. "Ако не си родила до 02.05. - с багажчето и за предизвикване". Даже ми го беше написала едната, че съм за прием на 02.05., а аз не предадох листа. Много ядове прибрах. Ходих да се подписвам, че искам да изчакам раждане и някак "случайно" на термина ми 05.05. видяха помътнели води. Като ми казаха, че има риск за бебето, склоних да ме приемат и предизвикват на следващия ден. През нощта ми изтекоха водите - явно си е било писано, но въпреки това ми включиха Окситоцин... Накрая и ми натискаха корема, и кофти епизиотомия ми направиха. Затова вторият път не съм и помисляла да ходя в тази болница.
Стоях си вкъщи до пълно разкритие, родих без упойка, за разлика от първия път, и пак контракциите и раждането бяха в пъти по-безболезнени и лесни. Не ми бяха сменили термина, въпреки че бях с по-къс цикъл и съответно по-ранен термин с 2-3 дни.
Сега пак съм с 5 дни "напред" от самото начало и отново съм с ранна овулация, но термин не давам да сменят. Върви си 15.03. по ПРМ, реално го дава около 10.03., но ако пак преносвам, не ми се разправя.

# 204
Дами, приемате ли Омега-3 и ако да - кой точно продукт и в какво количество ?

Абсолютно да!
На Тhorne Prenatal DHA (650 MG DHA 200MG EPA - прием от 2 капсули на ден). DHA e по-важната омега-3 мастна киселина. На Nordic Natural също ми харесва.
Скъпички са, но аз съм много особена за хранителни добавки и произведители, та проучвам с дни.
Повечето добавки ги купувам от iherb.

Иначе приемам и холин, който също подпомага за развитието на мозъка и нервната система на бебчето (фосфатидил - почти същата като форма като в храната, тялото я разпознава и усвоява лесно).
Витамин Д също. До сега бях на 1000 (нямам дефицит), ще си го изследвам по-натам и евентуално ще вдигна дозата сега зимно време.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 13:26 от misheto95

# 205
Напълно подкрепям! И аз съм си взела холин и Омега-3 на Nordic Natural, вече няколко пъти поръчвам добавки от iHerb. Аз пък на Thorne си взех пренаталните мултивитамини и Вит.Д с Вит. К капки. Само такива мазни разтвори ми вдигат вит.Д, спрея на Бетър Ю няма никакъв ефект при мен.

# 206
Това е ужасно, доста излишен стрес и травми са ти причинили за нищо. Точно заради такова пришпорване няма да дам да ми местят термина, сега даже по засечена овулация би трябвало да е с четири дни напред и малко ме е яд, че не излъгах кога ми е ПРМ, но вече съм гърмян заек и ще отстоявам себе си по-твърдо. Чета по други теми, че момичетата масово ги преглеждат за разкритие редовно от 37 г.с., което е безумно също, голямо бързане, голямо нещо, а дори не може да се измерят тези бебета с пълна точност и го знаят.

Първата гинеколожка ми измести термина по ПРМ с ДВА ДНИ! Пълна тъпотия! От 05.05. ми го направи 03.05. и благодарение на нея в Надежда ми изпиха душата да ми предизвикват раждане. "Ако не си родила до 02.05. - с багажчето и за предизвикване". Даже ми го беше написала едната, че съм за прием на 02.05., а аз не предадох листа. Много ядове прибрах. Ходих да се подписвам, че искам да изчакам раждане и някак "случайно" на термина ми 05.05. видяха помътнели води. Като ми казаха, че има риск за бебето, склоних да ме приемат и предизвикват на следващия ден. През нощта ми изтекоха водите - явно си е било писано, но въпреки това ми включиха Окситоцин... Накрая и ми натискаха корема, и кофти епизиотомия ми направиха. Затова вторият път не съм и помисляла да ходя в тази болница.
Стоях си вкъщи до пълно разкритие, родих без упойка, за разлика от първия път, и пак контракциите и раждането бяха в пъти по-безболезнени и лесни. Не ми бяха сменили термина, въпреки че бях с по-къс цикъл и съответно по-ранен термин с 2-3 дни.
Сега пак съм с 5 дни "напред" от самото начало и отново съм с ранна овулация, но термин не давам да сменят. Върви си 15.03. по ПРМ, реално го дава около 10.03., но ако пак преносвам, не ми се разправя.

# 207
Срещала съм и предизвикване без знанието на майката чрез насилствено разкритие или гел, за да пасне на програмата на лекаря.
Дори и с планирано секцио, съветвам жените да си отстояват възможно най-късни дати. Колкото повече бебето стои вътре, толкова по-добре. Разбира се, без медицински показания за ранно родоразрешение.
Бях с термин 17 юни и всички от отчетната тема, които бяха секцио с термин до моята дата, си избраха 1 юни. Хубава дата, но за някои беше повече от две седмици преди термин.
Абе, много е тъпа смяната на термин с по-ранна дата. По-късната пък е добре, защото осигурява повече време за бебето, а понякога то си има нужда от това.
Иначе датата се въвежда от следящия лекар и всички произтичащи от това срокове - 45-дневен болничен и т.н. се смятат спрямо нея при смяна.

# 208
Тъпото е, че винаги има с какво да наплашат майката - я с тесен таз и голямо бебе, я със старееща плацента…

# 209
О, да...
И после нямало бременна, която да ражда в отпуската на лекаря си, защото всички някак си минават по реда си преди нея. Или раждането се проточи и хоп - секцио.
Отвратително.

Общи условия

Активация на акаунт