Мартчета 2026 (Тема 2)

• 7 186
  • 247
  •   9
Отговори
# 180
При мен кървенето уж спря, само леко зацапване имам от време на време и се надявам поне тази седмица всичко да е ок, че моето АГ е в отпуск и ще се паникьосам ако се случи нещо извънредно.

Момичета от кога може да се дава дългосрочен болничен и задължителен ли е престой в болница? На мен ми свърши майчинството за първото дете, почти свърши и платената ми отпуска. Бях питала АГ преди време, но ми спомена, че трябва да лежа за няколко дни, за да има основание да ми издаде. На работа ясно, че не ме искат, защото трябва да освободят заместващия, а аз така или иначе скоро пак ще излизам майчинство и е разбираемо. А аз и не мога и не искам да се върна, защото по-голямото ми детенце има нужда от мен.

И още един въпрос Blush има ли някой, на който му предстои амниоцентеза (или е правил с предишно детенце)?
На мен АГ-то ми каза, че ако искам да изляза в дълъг болничен, трябва да лежа няколко дни в болница. Ако имаш ,,връзки” в някоя болница може само да те пишат, че си там, но да не лежиш, имам познати, които така правиха. Разбира се това важи предполагам за болниците в по-малък град, където я познаваш някой лекар, я някой близък работи там. За София надали може така.

Всичко е до лекаря. Ако иска, ще ти напише “заплашващ аборт” и ще излезеш болничен. Знам за такива случаи. А и все пак не си в 1-ви, 2-ри месец. По принцип след 12та седмица повечето нямат проблем да дадат болничен
Явно всеки лекар си действа различно, ще видим, по планове мисля да изкарам докъм коледните празници живот и здраве всичко да е наред и след това да изляза болничен, че вече кръста от този стол почва да наболява все по-често, добре че съм близо до вкъщи, та в почивките успявам да ,,полегна и изправя гръб”. Та ще видим какво ще каже АГ-то, но предполагам, че няма да ме кара да лежа в болница, тъй като вече ще съм доста в по-напреднала бременност.

# 181
Фрийки, стискам палци всичко да е наред, не ми се е налагало да правя амнио, но съм чела много за процедурата и знам, че не е страшна, ако отидеш при добър специалист рисковете са нищожни, нещо от рода на 1%. Може да попиташ в тази тема https://bg-mam.ma/t/510453. Успех! 💕

# 182
Да се отчета с моето кръвно.
Първата половина на хапчето изпих в сряда вечерта, вчера сутринта кръвното беше 125/70, на обяд и вечерта беше 130/75. Тази сутрин отново е 130/70. Ще измеря на обяд и довечера и утре ще звънна на АГ. Може би ще вдигне дозата, но поне главата не ме боли толкова силно. Има главоболие, но е търпимо.

# 183
Здравейте! След гин@з0л снощи имам обилно течение, но не самия крем, а като вода. Вече смених 4-5 чифта бельо и сложих нормална превръзка, че ежедневните не помагат. Просто все едно съм се изпуснала. АГ е болна и не може да ме прегледа и ме прати на друго място. На някой случвало ли му се е ? Възможно ли е да са околоплодни води?

# 184
Ако е толкова обилно, отиди най-добре до спешен кабинет, Съни. 🍀

# 185
Съни, и аз бих отишла на спешен кабинет за всеки случай Flowers Cherry Blossom
Моето също се е увеличило (дори значително бих казала), но съм сигурна че е бяло течение. Hands V

# 186
Кошницата за колата пристигна благополучно. Поръчах Maxi-Cosi CabrioFix i-Size, 0-12 Months Max 12kg. Все още е намалена в немския Амазон (направо от Maxi-Cosi) на 99.83 евро. Пиша, защото може да е от полза на някой 😁 Доставката е безплатна и дойде за 7 дни.

# 187
Момичета, пиете ли профилактично Магнезий, с миналата бременност пих Магнерот от началото до края на бременността, като ми беше изписан в началото заради отлепване на сакчето, след това АГ-то ми каза да си го продължавам, мисля, че го спрях като влязох в 9-ти месец. Във вторник като бях на преглед спомена, че може да започна да си пийвам, без да имам някакви оплаквания, но нито каза доза, нито нищо, а и аз някъде се отплеснах и така и не питах.

# 188
Момичета, пиете ли профилактично Магнезий, с миналата бременност пих Магнерот от началото до края на бременността, като ми беше изписан в началото заради отлепване на сакчето, след това АГ-то ми каза да си го продължавам, мисля, че го спрях като влязох в 9-ти месец. Във вторник като бях на преглед спомена, че може да започна да си пийвам, без да имам някакви оплаквания, но нито каза доза, нито нищо, а и аз някъде се отплеснах и така и не питах.

Аз започнах от 16-та седмица. АГто ми каза Магнерот 2×1 (което си е доста ниска доза според мен).
Често обаче пия и магнезиев бисглицинат 120 мг вечер - взимах го и преди бременността (една от най-добре усвоимите форми на магнезий е).
Горната граница е около 350 мг на ден. В една таблетка Магнерот 500 има към 32 мг реален магнезий, така че с 2 таблетки приемам към 65 мг. С бисглицината общо съм към 180–200 мг, което ми се струва ок.
Останалото си идва от храната (дори без да се стараеш особено, обикновено си набавяш още 100–150 мг).

П.С. може и да бъркам, така че не се водете по моите сметки, моля! :Д

# 189
Аз ще пия допълнително, само ако започнат да ми се появяват мускулни крампи нощем, с миналата бременност имах 2-3 пъти в последния триместър и взимах еднократно Диаспорал - това имах вкъщи. Не съм имала отлепване или контракции, в комбинираните ми витамини този път има магнезий, миналата бременност пиех такива без. И сега по време на пътуването взимам преди полет и преди дълъг преход с кола (350 км), така съм запомнила, че ми препоръча АГ с предната бременност.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 10:12 от Seaglass

# 190
Дами, приемате ли Омега-3 и ако да - кой точно продукт и в какво количество ?

# 191
Магнезият действа с натрупване. През първата си бременност не съм пила, през втората ми бяха изписали след 27-28 г.с., заедно с Натаспин, но без да имам някакви полазания за това. Тази гинеколожка пък не е привърженик на пиенето на добавки и засега си пия само омегата, която ми е от преди бременността, чат-пат фолиева, че имам още няколко хапчета останали, и витамин Д от време на време, изписан ми от ендокринолог преди време.
Скоро смятам да си пусна Б12, защото имах сериозен дефицит предния път. Бях на инжекции и спрей.

# 192
Омега 3, който и да е вариант за бременни от сайта на здравис. Веднъж избран оттам, проверявам дали някъде го има по-евтин.
Вит Д е хубаво да си се пие, всички сме в дефицит без добавка. Аз ползвам спрейчетата на betteryou.
Марката имат и Б-комплекс спрей, който включва метилирана фолиева, Калчев/Чучумишев ми изписаха това.
И на мен от 16та г.с. ми изписаха магнерот, ще се консултирам и с Чучумишев и ще почна евентуално в 17та.

# 193
Дами, приемате ли Омега-3 и ако да - кой точно продукт и в какво количество ?
Аз пия Pragnacare plus, в тях си има отделен блистер с омега 3.

# 194
Мари, аз взимам по една таблетка от Омега 3 на Webber Naturals 900 mg.

Общи условия

Активация на акаунт