Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Аз усещам дърпане от ляво в слабините. Уж било нормално пък да видим.
Иначе като гледам течението ми се е засилило и е по-гъсто. Тоест Йнси може да е права и да е от течението. Следя се, но нищо притеснително.

# 631
Привет, момичета, какво обременяване с глюкоза ств си правили или ще си правите, видях,че има два вида с 2 или 3 пъти взимане на кръв. Едното е по-дълго. Някой с опит  ако има да сподели, не успях да попитам моето АГ.

# 632
Привет, момичета, какво обременяване с глюкоза ств си правили или ще си правите, видях,че има два вида с 2 или 3 пъти взимане на кръв. Едното е по-дълго. Някой с опит  ако има да сподели, не успях да попитам моето АГ.
Правила съм с 3 пъти взимане на кръв,  взимат ти кръв, пиеш глюкозата, отиваш пак след 1 час май беше, пак ти взимат кръв, после след още 1 и т.н. През това време трябва да си в покой, най-добре да лежиш, да не извършваш някакви дейности. Мисля, че се правеше към 27-28 седмица, може и да греша. Този път не знам какво ще правя, имам обременяване с глюкоза в пакета от Надежда, но не знам дали е с 2 пъти взимане на кръв или 3 пъти. Глюкозата си я следя и с кръвните изследвания, които ми пуска АГ-то на ЖК.

# 633
Аз го правих, и късото с две взимания на кръв, и дългото с четири. На дългото лежах, стана ми лошо на първия час, препоръчва се да идете придружени, защото ако ви стане лошо може да повърнете, да припаднете...става много бързо.

# 634
Ужас, а излезе ли ГД след цялото това мъчение?

Аз го правих, и късото с две взимания на кръв, и дългото с четири. На дългото лежах, стана ми лошо на първия час, препоръчва се да идете придружени, защото ако ви стане лошо може да повърнете, да припаднете...става много бързо.

# 635
Аз нямах абсолютно никакъв проблем, като почитател на сладкото дори не ми беше гадно, както на повечето хора. Явно понася различно.

# 636
Привет, момичета, какво обременяване с глюкоза ств си правили или ще си правите, видях,че има два вида с 2 или 3 пъти взимане на кръв. Едното е по-дълго. Някой с опит  ако има да сподели, не успях да попитам моето АГ.
Правила съм с 3 пъти взимане на кръв,  взимат ти кръв, пиеш глюкозата, отиваш пак след 1 час май беше, пак ти взимат кръв, после след още 1 и т.н. През това време трябва да си в покой, най-добре да лежиш, да не извършваш някакви дейности. Мисля, че се правеше към 27-28 седмица, може и да греша. Този път не знам какво ще правя, имам обременяване с глюкоза в пакета от Надежда, но не знам дали е с 2 пъти взимане на кръв или 3 пъти. Глюкозата си я следя и с кръвните изследвания, които ми пуска АГ-то на ЖК.

Аз утре ще ходя правя обременяването в Надежда. Би трябвало да е трикратно взимане на кръв.

# 637
Преди да пиеш глюкозата се взима кръв, стават четири. После на всеки час.
Между другото на гладно и след това и вода не ми дадоха дори да пия, питах, но ми казаха, че може да промени резултата.
Иначе излезе всичко ок, ще се наложи да го правя пак, но за мен лично е жестока мъка, особено първия час.

# 638
И на мен ми престои това изследване и честно казано ми е много неспокойно. Знам че трябва да мине, но ми се струва като адско мъчение на гладно и жадно да го правят, ако и наистина след това не дават да се пие вода просто не знам 🙁 Иначе сега гледам листа от Надежда с изследванията - пише че се взема на 0,60,120минута кръв.

# 639
  • София
Ох, гадно си е това с глюкозата, но няма как…специално питах АГ мога ли да мина метър и да не го правим този път, а да си спазвам диетата да не прекалявам със сладко и въглехидрати, ама…нъцки. Отряза ме, не може само по други показатели, симптоми и УЗ да се прецени на 100% риск и ГД.
Аз съм на преглед в понеделник и ще го питам кога точно да правя. Сега съм 26 седмица вече, предполагам съвсем скоро…
Аз съм с инсулинова резистентност и предният път ми стана лошо малко след като приключи всичко и се прибрах от последното взимане на кръв. Сега глюкозата по принцип ми се движи по-добре, пък да видим.

За болките в таза и срамната кост направо не ми се коментира…от самото начало съм с болки и оправия няма. Изобщо не бях така предния път, сега не знам какво става. Отдавам го на сериозно застояване последните 3-4 години (8-10 часа на стол с редки ставания).

# 640
Преди да пиеш глюкозата се взима кръв, стават четири. После на всеки час.
Между другото на гладно и след това и вода не ми дадоха дори да пия, питах, но ми казаха, че може да промени резултата.
Иначе излезе всичко ок, ще се наложи да го правя пак, но за мен лично е жестока мъка, особено първия час.

Взимането на кръв е трикратно - на гладно, 1 час след приема на глюкозата и после 2 часа след глюкозата. Това е. Мен ме пращат, защото според АГ бебето върви голямо. За момента нямам други показатели, които да навяват към ГД.

# 641
С първата бременност не съм правила обременяване, надявам се и сега да не ми се наложи, честно казано, защото ми звучи като мъчение. Не съм против изследвания, ваксини и т.н., но това конкретно ми се струва доста неприятно. 🤦

# 642
Определено е доста гадно. След като изпих глюкозата започнаха зверски киселини, сладкото хич не ми понесе. Сега чакам да ми вземат кръв 1 час след като я изпих и вече ми излязоха резултатите от кръвната захар на гладно и е 6.5 😱. Мисля, че всичко приключи в този момент 🥺

# 643
Аз лично не съм правила такова обременяване, но една приятелка наскоро прави (нищо специално като отзив от нея), а една колежка - преди месец и нещо. Специално с втората работим по един проект и на близки бюра, медицинският център се намира точно срещу работата, и тя ходеше и после се връщаше. Не се е оплакала да ѝ има каквото и да било, работеше си в тези междинни часове, не е лежала.

# 644
Моят проблем по-скоро е, че не обичам толкова много сладко и не искам да пия чиста глюкоза на гладно, след това да не мога да пия вода, бляк. Акутирокса за Хашимотото даже ми идва въз сладък всяка сутрин на гладно, а няма и два милилитра. Ако се наложи, ще го направя, но ако мога да пропусна - с удоволствие!
WitherWings, това си е височко, много тъпо 🥺

Общи условия

Активация на акаунт