Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 331
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Определено е доста гадно. След като изпих глюкозата започнаха зверски киселини, сладкото хич не ми понесе. Сега чакам да ми вземат кръв 1 час след като я изпих и вече ми излязоха резултатите от кръвната захар на гладно и е 6.5 😱. Мисля, че всичко приключи в този момент 🥺
Ох, 6,5 на гладно си е високичко, моето беше 3,9, да не си похапнала повече сладичко вчера, мен лекарката ме предупреждава като ми пуска глюкоза да внимавам със сладкото предния ден.

# 646
И аз правих тази седмица. Предния ден бях яла доста сладки неща, захарта на гладно беше 4.4
На мен също не ми стана нищо, гадно е самото пиене на глюкозата, но не е болка за умиране.

# 647
И аз правих тази седмица. Предния ден бях яла доста сладки неща, захарта на гладно беше 4.4
На мен също не ми стана нищо, гадно е самото пиене на глюкозата, но не е болка за умиране.
4,4 си е съвсем в нормата.

# 648
4,4 си е съвсем в нормата.
Да, а бях яла доста сладко, това имах в предвид

# 649
Имах по-късна вечеря, но сладко не съм яла. Излезе и втората стойност и тя също е висока. На мен сладкото ми се отрази много кофти, в началото ми излязоха зверски киселини, а след първия час много ми прилоша, все едно ти пада кръвното, но най-вероятно си е от захарта.

# 650
А в такива преддиабетни случаи какво се прави, интересно ми е, лекарства ли се изписват или просто трябва да се избягва сладко?

# 651
Започва се с диета. Ограничаване на въглехидратите и се следи захарта вече редовно, сутрин и след всяко хранене. Ако захарта се задържи висока се назначава инсулин.

# 652
Започва се с диета. Ограничаване на въглехидратите и се следи захарта вече редовно, сутрин и след всяко хранене. Ако захарта се задържи висока се назначава инсулин.
Стискам палци всичко да мине с по-лекия вариант.

# 653
Аз бих отишла на ендокринолог при резултати извън нормата. Моето изследване беше в понеделник, за щастие всичко в норма, но все пак ми даде препоръки за хранене ендото.

# 654
Има ли друга мама с плацента превия? Напоследък често се случва да прокървявам леко. АГ ми каза да не се натоварвам и да не вдигам тежко, но покрай грижите за детето ми е невъзможно. Опасно ли е?

# 655
Има ли друга мама с плацента превия? Напоследък често се случва да прокървявам леко. АГ ми каза да не се натоварвам и да не вдигам тежко, но покрай грижите за детето ми е невъзможно. Опасно ли е?
Фрийки, една приятелка беше с плацента превия, цяла бременност на легло, никакви натоварвания, спря работа и нямаше проблеми. Бяха я предупредили, че е много опасно и има опасност за кръвоизливи. Тя обаче няма друго дете, имаш ли кой да намериш да ти помага с грижите за детето, защото и аз знам, че не е шега работа.

# 656
Фрийки, една приятелка беше с плацента превия, цяла бременност на легло, никакви натоварвания, спря работа и нямаше проблеми. Бяха я предупредили, че е много опасно и има опасност за кръвоизливи. Тя обаче няма друго дете, имаш ли кой да намериш да ти помага с грижите за детето, защото и аз знам, че не е шега работа.

По принцип имам помощ, но няма как да е денонощно. При нас е сложно, защото първото ни детенце има нужда от повече грижи. Дано се вдигне тази плацента, че не знам как бих могла да изкарам на легло до края.

# 657

По принцип имам помощ, но няма как да е денонощно. При нас е сложно, защото първото ни детенце има нужда от повече грижи. Дано се вдигне тази плацента, че не знам как бих могла да изкарам на легло до края.
Изцяло плацента превия ли е? По това, което съм чела, ако е частична плацента превия има шанс да се вдигне, ако обаче е изцяло шанса бил минимален. На моята приятелка така и не се вдигна. Бях се ровила за информация в началото на бременността, когато ми казаха, че плацентата ми е по-нисичка, но не беше превия и се вдигна постепенно.

# 658
Изцяло плацента превия ли е? По това, което съм чела, ако е частична плацента превия има шанс да се вдигне, ако обаче е изцяло шанса бил минимален. На моята приятелка така и не се вдигна. Бях се ровила за информация в началото на бременността, когато ми казаха, че плацентата ми е по-нисичка, но не беше превия и се вдигна постепенно.
Бях на ФМ тази седмица и докторката първо ме гледа коремно, каза уж всичко нормално, но като погледна с вътрешния ехограф каза, че е много ниско и при най-малкото кървене да ходя в болницата. Видя, че се притесних и ми обясни, че имало шанс да се вдигне. После четох, че се нарича плацента превия.

# 659
Бях на ФМ тази седмица и докторката първо ме гледа коремно, каза уж всичко нормално, но като погледна с вътрешния ехограф каза, че е много ниско и при най-малкото кървене да ходя в болницата. Видя, че се притесних и ми обясни, че имало шанс да се вдигне. После четох, че се нарича плацента превия.
Аз бих те посъветвала да отидеш и при някой друг АГ, който да ти обясни по-подробно къде точно се намира плацентата, дали е изцяло върху канала или по-отстрани, мерят я на какво точно разстояние от канала е, ако е частична, както ти казах, има тотална плацента превия, маргинална превия, като цяло при всички превии се препоръчва почивка, без натоварвания и т.н., до колкото съм запозната при маргиналната превия има шанс за повдигане, за тоталната обаче нещата май са по-сложни.

Общи условия

Активация на акаунт