Мартчета 2026 (Тема 2)

• 22 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
Първото ми раждане беше нормално и много бих искала и второто да е но съм с плацента превия и плацентата не е на канала, но на границата с него и доктора, при който се следя каза че е водил такива раждания, но в чужбина, а България не било толкова прието. Предложи ми консултация с друга лекарка, която се занимава с рискови раждания и е главна на отделението, в което искам да раждам и ако тя ми дала разрешение той би го направил.
Вие правихте ли си 3-та фетална морфология или ако не сте смятате ли да правите и ако да в коя седмица?

# 691
И с тази бременност ще правя и трите, разбрахме се с лекарката да се чуем в 26 гс за записване на час за 32-36 гс.
Много внимателно се информирайте и консултирайте за такова рисково раждане, не е шега работа и има реален риск както за майката, така и за детето. Аз съм последният човек, който ще опитва да разубеждава от естествено раждане, но в крайна сметка най-важното е да сте здрави и двамата.
Фрийки, Съни, при вас какво става?

# 692
Здравейте,
Първото ми раждане беше нормално и много бих искала и второто да е но съм с плацента превия и плацентата не е на канала, но на границата с него и доктора, при който се следя каза че е водил такива раждания, но в чужбина, а България не било толкова прието. Предложи ми консултация с друга лекарка, която се занимава с рискови раждания и е главна на отделението, в което искам да раждам и ако тя ми дала разрешение той би го направил.
Вие правихте ли си 3-та фетална морфология или ако не сте смятате ли да правите и ако да в коя седмица?
Аз съм голям привърженик на естественото раждане, ноо в такъв случай, ако бях на твое място със сигурност щях да родя секцио. Много е опасно и не бих те съветвала да рискуваш. Важното в случая е ти и бебето да сте добре, ако не родиш естествено не е болка за умиране. За ФМ и първата бременност съм правила всички, сега също ще я направя към 30 г.с. живот и здраве.

# 693
И аз ще направя третата ФМ. Пада се да съм в 31-32 г.с. Първото си детенце родих чрез цезарово сечение поради къса пъпна връв и едро бебе,което след термин дори не слизаше долу, все горе под ребрата стоеше. Второто също ще бъде със секцио за съжаление. Никой не се наема тук в Русе да родя нормално. Почнах да вдигам кръвно ( 130/80) и съм на допегит. Имам риск от прекламсия към края на бременността. За всеки случай чантата ще си глася още февруари месец. Сега съм в 25 г.с. и силно се надявам да ми се размине прекламсията и да си родя както трябва март месец. И всички да сме добре. Приемам и Натаспин+ допегит.

# 694
И с тази бременност ще правя и трите, разбрахме се с лекарката да се чуем в 26 гс за записване на час за 32-36 гс.
Много внимателно се информирайте и консултирайте за такова рисково раждане, не е шега работа и има реален риск както за майката, така и за детето. Аз съм последният човек, който ще опитва да разубеждава от естествено раждане, но в крайна сметка най-важното е да сте здрави и двамата.
Фрийки, Съни, при вас какво става?

Аз няма какво да го мисля, със сигурност ще е секцио. Предходното раждане също беше така и сега с тази плацента не виждам друга опция. Имам си леко кървене, почти всеки ден и много се притеснявам. Ще говоря с АГ на следващата консултация относно инжекциите, които се слагат за развиване на белите дробове на бебчето, от кога може и т.н. и дано всичко е наред.

# 695
Значи амниото е без отклонения?

# 696
Значи амниото е без отклонения?

Всъщност изследваха за един конкретен синдром + Даун, Едуардс и Патау и всичко е наред. Мислех, че обхваща повече заболявания, но явно по каса толкова, а никой не ми разясни и не ми предложи, макар с доплащане, да изследваме за повече. То и аз като не съм запозната не питах, а и самото изживяване беше стресово за мен и така се бях препарирала, че само исках да свърши. Малко съжалявам, че не направих пренатален още от началото, но бяхме се съсредоточили към нещо конкретно, което се открива единствено с амниоцентеза.

# 697
Еее, браво! Много се радвам! Как няма да се препарираш… Щом са изключили конкретен проблем, пак добре. Иначе за пренатален и сега не е късно, само информативно го казвам. Честито още веднъж за хубавите новини! ❤

# 698
Момичета, страшно ми отичат краката в глезените. Не са пораснали, но са подпухнали, не се виждат кокалчета. Взех си по-голям номер боти, за да ми влиза глезена. Освен вдигане на високо, нещо друго да помага? Малко масаж, но и това уж не се препоръчва.
Със спането как сте? Не мога да си намеря поза, уж на ляво най-добре, по гръб гледам да се завъртя веднага. Обачееее, започвам да се схващам.
Как сте? Simple Smile

# 699
Момичета, страшно ми отичат краката в глезените. Не са пораснали, но са подпухнали, не се виждат кокалчета. Взех си по-голям номер боти, за да ми влиза глезена. Освен вдигане на високо, нещо друго да помага? Малко масаж, но и това уж не се препоръчва.
Със спането как сте? Не мога да си намеря поза, уж на ляво най-добре, по гръб гледам да се завъртя веднага. Обачееее, започвам да се схващам.
Как сте? Simple Smile
Опитвала ли си с възглавница за бременни? На мен много ми помага като легна на лявата страна ,сложа я между краката и си гушна края. Успокоява ме доста тъй като и аз не можех да си намеря място по цяла нощ.
За подутите глезени не знам,но често ме болят краката ,защото стоя прекалено много права. В случая ми помагат студени компреси,да си вдигам краката високо и да се разхождам (заради кръвообращението).

# 700
Да, и в леглото, на дивана имам възглавница за бременни, от 3 месеца вече. И пак не успявам да спя цяла нощ, ставам поне два пъти, понякога просто да се раздвижа.
Ще пробвам със студените компреси, благодаря.

# 701
И аз си спя с възглавница за бременни и засега ми е доста удобно с нея, аз имам проблем с пикането, по цяла нощ съм на разходка от леглото до тоалетната😅😅 За оттичането на краката не мога да ти дам съвет, не съм имала проблем нито с предната бременност, нито сега (дано и нямам за напред), но знам, че някои жени са си така докато не родят, след това всичко се нормализира.

# 702
Аз все още нямам кой знае какви дискомфорти.
Буквално до преди дни спях по корем, имам съвсем мъничко коремче, а скоро влизам в 7м.
Обаче имам едно кървене от носа и от двете ноздри, не е съвсем обилно, но често се появява.
Моят доктор е в отпуска и не искам да го притеснявам, но ще отида другата седмица на преглед.
Да ви попитам как са ви стойностите на желязо? При мен е ниско, в комбинация с нисък хемоглобин.
Уж добре се чувствам, обаче все ми е отпаднало и уморено….

# 703
Аз все още нямам кой знае какви дискомфорти.
Буквално до преди дни спях по корем, имам съвсем мъничко коремче, а скоро влизам в 7м.
Обаче имам едно кървене от носа и от двете ноздри, не е съвсем обилно, но често се появява.
Моят доктор е в отпуска и не искам да го притеснявам, но ще отида другата седмица на преглед.
Да ви попитам как са ви стойностите на желязо? При мен е ниско, в комбинация с нисък хемоглобин.
Уж добре се чувствам, обаче все ми е отпаднало и уморено….
Аз изследвах желязото по препоръка на доктора като ходих на фетална морфология, но го бях заковала точно в средата на референтните стойности. Не са ли ти изписали добавка желязо?

# 704
На мен ми изписаха добавка.
Хемоглобин 114 при граници 120-160 g/L
Желязо 8.3 при граници 5.8 - 34.5 umol/L
Феритин 9.3 при граници 13 - 150 ng/mL
Честно казано не бях усетила никакви симптоми, че може да има нещо нередно Grinning
Иначе краката за сега не ми се подуват, нямам и особено корем, който да ми пречи, но се “забавлявам” с една Pudendal Neuralgia.

Общи условия

Активация на акаунт